Dato

Genrer

Kommuner

Vælg en eller flere genrer
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 41-60 ud af 13863 events Syd- og Sønderjylland 23. sep. 2017

Sportsturnering | Fodboldkamp

Fodboldkamp Herre-DS pulje 3 - Varde mod B 1909

Lør. d. 23. september 2017, kl. 15. / Sydbank Stadion

Lør. d. 23. september 2017, kl. 15.
Musik | Klassisk

Koncertforeningens Kor, København, gæster Tønder Kristkirke

Lør. d. 23. september 2017, kl. 15. / Tønder Kristkirke

Lør. d. 23. september 2017, kl. 15.
Pris: (Fri entré)
Koncert med "Koncertforeningens Kor" under ledelse af Steen Lindholm. Afvekslende program med musik af bl.a. Mendelssohn, Rheinberger, Brahms, Grieg, Nystedt, Bojesen, Niels la Cour og Sergei Rachmaninoff. Ved orglet: Steen Wrensted Jensen Koncert med 50-års jubilar i Tønder Kristkirke

Som led i 50-års fejringen for korets oprettelse, lægger Koncertforeningens Kor lørdag den 23. september vejen omkring Tønder Kristkirke, hvor koret præsenterer et vidtspændende program.

Koncertforeningens Kor er stiftet i 1967 af dirigenten Finn Reiff. Koret, som oprindelig har sit udspring i Københavns Folkemusikskole, har fra 1973 været en selvstændig institution og igennem 50 år forestået en lang række oratoriekoncerter med værker af bl.a. Bach, Haydn, Mendelssohn, Reger og Elgar. På det kammermusikalske plan omfatter korets repertoire for en stor dels vedkommende romantisk samt nyere dansk og nordisk musik, og koret har da således også holdt adskillige værker af danske komponister over dåben. Koncertforeningens Kor har uden for landets grænser og det øvrige norden sunget i bl.a. Frankrig, Østrig, Liechtenstein og England.

I øvrigt adskiller korets profil sig fra de fleste andre af hovedstadens kor: i Koncertforeningens Kor mødes akademikeren med håndværkeren, kontorpigen med læreren, eller landmanden med byboen i et frugtbart interessefællesskab, og netop denne sociale blanding, som har kendetegnet koret helt fra begyndelsen, giver koret en speciel atmosfære.

Steen Lindholm, der siden 1971 både har stået i spidsen for Koncertforeningens Kor og været organist ved Dyssegårdskirken i Gentofte, har et omfangsrigt cv, der bl.a. oplyser, at han har været tilknyttet Københavns Drengekor, Vestjysk Musikkonservatorium, Københavns Domkirke, Det kgl. Teater, Det danske Drengekor, ligesom han har været gæstedirigent for Radiokammerkoret samt radiokorene i Holland, Østrig og Ungarn og Mitteldeutscher Rund­funkchor i Leipzig.

Kristkirkens organist, Steen Wrensted Jensen, som var elev af Steen Lindholm 1979-81, bidrager med et par orgel-intermezzi, så koret under koncerten får lidt pusterum.

Der er gratis adgang til koncerten, som begynder kl. 15.00
Sportsturnering | Fodboldkamp

Fodboldkamp Alka Superligaen Grundspil - AC Horsens mod FC Helsingør

Lør. d. 23. september 2017, kl. 16. / Casa Arena Horsens

Lør. d. 23. september 2017, kl. 16.
Pris: (Entré)
Musik | Klassisk

Koncert med Caminakoret

Lør. d. 23. september 2017, kl. 16-17. / Sankt Ansgar Kirke

Lør. d. 23. september 2017, kl. 16-17.
CARMINA I SANKT ANSGAR KIRKE KL. 16 Carmina er et velsyngende kor med ca. 20 medlemmer fra københavnsområdet Koret synger værker i det klassiske, ældre repertoire, men også en hel del moderne musik, enten for kor a capella eller til orkester- eller instrumentledsagelse. Koret samarbejder jævnligt med sangere, skuespillere, lyrikere eller foredragsholdere. Til november skal Carmina uropføre værker for kor a cappella komponeret af medlemmer af Vesterbro Komponistforening, KomVest. Kammerkoret Carmina, som giver koncert i Ansgar Kirke d. 23. september, har i år musik fra reformationens tid på programmet i anledning af dens 500-års jubilæum. Programmet er sammensat af værker, der inddrager både tekster og kompositioner fra tiden omkring reformationen, for eksempel Heinrich Schütz' "Verleih uns Frieden genädiglich". Men publikum kommer også til at lytte til ny musik. Fx har den danske komponist Bo Gunge forvandlet melodien til Martin Luthers "Vor Gud han er så fast en borg" til en salme i en dansant udgave. Den ligeledes danske Ivan Høibergs "Dansk Te Deum" er desuden så nyt, at koret netop vil have uropført det. Carmina hylder desuden den store danske komponist Niels W Gade, som blev født for 200 år siden i år. Gade skrev såvel til tyske som til danske tekster, og koret vil bl.a. synge det smukke værk "Som markens blomst henvisne fage". Koret ledes af dirigent Kasper Beck Hemmingsen. Velkommen til en koncert fuld af vellydende korklange fra de seneste 500 år til i dag! Fri entré - alle er velkomne
Diverse | Natur

Ravjagt Vejers Strand

Lør. d. 23. september 2017, kl. 16-18. / Strandhotellet Vejers

Lør. d. 23. september 2017, kl. 16-18.
Pris: (Entré: 50 kr. for voksne)
Hjemmeside: http://ravjagt.dk
Arrangør: Naturguiden
Demonstration af rav og jeteksempler fra stranden suppleret med fangsmetoder, redskaber og efterfulgt af praktisk hjælp under ravjagten på stranden
Diverse | Natur

Sort Sol (afg. Skærbæk)

Lør. d. 23. september 2017, kl. 16.45. / Skærbæk Fritidscenter

Lør. d. 23. september 2017, kl. 16.45.
Pris: (Entré: voksne 185 dkk, børn 155 dkk)
Arrangør: Sort Safari
Stæreovernatningen i marsken - Sort Sol - er en helt unik og magisk naturoplevelse, når Sort Safari præsenterer landets absolut største stæreflokke. Guidet bustur med afgang fra Skærbæk Oplev stærene "danse" og hele tiden danne nye formationer over marsken ved solnedgangstid, efter en lang dag med fødesøgning. Sort Sol er når hundredtusindvis af stære samles over tagrørszonerne for at gå til ro vel vidende, at det kan blive en kamp på liv og død, når sultne rovfugle går til angreb.

På turen kommer du tæt på marsken og hører om naturen, stærenes liv og fænomenet Sort Sol.

Sort Safari, der i sin tid navngav og skabte natur-eventen Sort Sol, tilbyder naturligvis de originale ture. Vi ved altid, hvad der sker derude lige netop nu, hvor de største stæreflokke befinder sig, og så har vi sikret adgang til ellers lukkede områder.

Sort Sol kan ikke beskrives, det skal ses, høres og lugtes mindst én gang i livet.

Book her
Diverse | Natur

Sort Sol (afg. Tønder)

Lør. d. 23. september 2017, kl. 17. / Tønder Grundskole

Lør. d. 23. september 2017, kl. 17.
Pris: (Entré: 185 DKK)
Arrangør: Sort Safari
Stæreovernatningen i marsken - Sort Sol - er en helt unik og magisk naturoplevelse, når Sort Safari præsenterer landets absolut største stæreflokke. Guidet bustur med afgang fra Tønder Oplev stærene "danse" og hele tiden danne nye formationer over marsken ved solnedgangstid, efter en lang dag med fødesøgning. Sort Sol er når hundredtusindvis af stære samles over tagrørszonerne for at gå til ro vel vidende, at det kan blive en kamp på liv og død, når sultne rovfugle går til angreb.

Sort Safari, der i sin tid navngav og skabte natur-eventen Sort Sol, tilbyder naturligvis de originale ture. Vi ved, hvor de største stæreflokke befinder sig, og så har vi sikret adgang til ellers lukkede områder.

Book her
Musik | Klassisk

Orgekoncert

Lør. d. 23. september 2017, kl. 17-17.40. / Møgeltønder Kirke

Lør. d. 23. september 2017, kl. 17-17.40.
Hedvig Dobias fra Sct. Nicolai kirke i Kolding spiller orgelkoncert på det gamle Møgeltønderorgel
Diverse | Gudstjeneste

Gudstjeneste ved Susanne Madsen

Lør. d. 23. september 2017, kl. 17-18. / Fjelstrup Kirke

Lør. d. 23. september 2017, kl. 17-18.
Høstgudstjeneste med deltagelse af sognekor. Arr. efterflg. i Forsamlingshuset
Musik | Rock/Pop

Sun Brothers på Vingården

Lør. d. 23. september 2017, kl. 17-19. / Vester Vedsted Vingård

Lør. d. 23. september 2017, kl. 17-19.
Pris: (Entré: 129 kr)
Er du til lækker rock'n'roll, som den blev leveret i de glade 60'ere? Vester Vedsted Vingård byder atter op til koncert Jacob Pedersen (guitar og vokal) og Kristian Bast (bas), der begge spiller i Jordans Drive, danner duoen Sun Brothers. De leverer en bred vifte af gamle klassikere, med Sun Records som den primære inspirationskilde. Sun Records husede blandt andet Elvis Presley, som selvsagt vil være stærkt repræsenteret i repertoiret. Arrangementet er en hyggelig intimkoncert med få pladser.

Program:

17.00-17.45 koncert 1. del

17.45-18.15 pause. Servering af forudbestilt aperitif (mundhapsere af lokale produkter samt Vingårdens rosé 2016)

18.15-19 koncert 2. del

19-21 servering af forudbestilt 2-retters middag - hovedret og dessert

Priser:

Koncert - 129 kr.

Koncert og aperitif inkl. et glas af Vingårdens rosé 2016 - 275 kr.

HELE PAKKEN: koncert, aperitif inkl. et glas af Vingårdens rosé 2016 samt en 2-retters middag - 529 kr.

Billetter og bordbestilling:

kontakt@vvvingaard.dk

Bestillingen er først gældende ved forudbetaling fx via MobilePay på 31246587vvvingaard.dk
Diverse | Natur

Sort Sol

Lør. d. 23. september 2017, kl. 17.35. / P-syd Ribe

Lør. d. 23. september 2017, kl. 17.35.
Pris: (Entré: voksne 185 dkk, børn 155 dkk)
Arrangør: Sort Safari
Sted: P-syd Ribe
Bustur med guide fra Sort Safari. Se stærene "danse" og hele tiden danne nye formationer ved solnedgangstid, når de i tusindvis samles over marsken for at gå til ro, vel vidende, at det kan blive en kamp på liv og død, når sultne rovfugle går til angreb Sort Sol er en unik og magisk naturoplevelse, når Sort Safari præsenterer nogle af landets absolut største stæreflokke, og tager dig med derhen, hvor oplevelsen af stære er bedst. På turen kommer du tæt på marsken og hører om naturen, stærenes liv og fænomenet Sort Sol. Sort Safari, der i sin tid navngav og skabte natur-eventen Sort Sol, tilbyder naturligvis de originale ture. Vi ved altid, hvad der sker derude lige netop nu og hvor de største stæreflokke befinder sig, og så har vi sikret adgang til ellers lukkede, private områder. Varighed 3 - 4 timer.

Sort Sol kan ikke beskrives, det skal ses, høres og lugtes mindst én gang i livet.

Book her
Diverse | Natur

Sort Sol med Vadehavscentret

Lør. d. 23. september 2017, kl. 17.45. / Vadehavscentret

Lør. d. 23. september 2017, kl. 17.45.
Pris: (Entré: 75 kr.)
Oplev stærenes dans på aftenhimlen! Fænomenet Sort sol er en fantastisk oplevelse, når 100.000 - 300.000 stære danser ballet på aftenhimlen.

Sort sol kan være en naturoplevelse og et naturfænomen i særklasse. Stærenes dans er en dans på liv og død. De flotte formationer bestemmes nemlig af antallet af rovfugle, der jager stærene. Naturvejlederne følger stærene i dagene op til turen og gør deres bedste for at finde frem til stærenes nattesæde. Der er dog ingen garantier, når det handler om natur - ingen ved præcist, hvordan aftenen bliver. Det er det, der gør det så spændende! Kom med på en interessant og lærerig tur, hvor du både kan se og høre mere om stærenes forunderlige liv.

VIGTIGT: På udvalgte ture kan der vælges mellem position 1 og 2. Dette har kun betydning for det mødested, der oplyses på billetten
Musik | Andet/Ukendt

Singlefest

Lør. d. 23. september 2017, kl. 18. / Lunderskovhallen

Lør. d. 23. september 2017, kl. 18.
Pris: (Entré: 295 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Festkontoret Præsenterer: Singlefest. Live musik med Nonstop og DJ Dalgaard. Dato: 23.09.2017 kl. 18.00. Unummereret siddeplads. Fra 18.00 til 02.00. Livemusik fra NONSTOP og DJ Dalgaard. Stor lækker buffet. Mulighed for buskørsel fra flere byer Varighed: Fra 18.00 til 02.00
Musik | Klassisk

Jubilæumsfest

Lør. d. 23. september 2017, kl. 18. / Musikhuset Esbjerg

Lør. d. 23. september 2017, kl. 18.
Pris: (Entré: 150)
Arrangør: Esbjerg Ensemble
Vi skyder jubilæumssæsonen i gang med en fest for at fejre 50 år med internationalt musikliv i Esbjerg! Det gør vi, ved at invitere nogle af vore vigtigste samarbejdspartnere i byen: Elever fra Kulturskolen, børnekor og konservatoriestuderende Koncertprogram:

Poul Ruders: Jubilæumsfanfare (uropførelse)
Carl Nielsen: Blæserkvintet
Withold Lutoslawski: Danse Præludier
Per Nørgård: Fire over Water, 4. sats fra "I Ching"
Felix B. Mendelssohn: 4 stykker for strygekvartet op. 81
Wayne Siegel: Watercolor

Iscenesættelse: Bent Nørgård
Konferencier: Mathias Hammer

Mellem en uropførelse og en dansende moderne klassiker, pakker vi vor gave op til publikum: Det er et værk, som alle blæsere, der nogensinde har spillet i Esbjerg Ensemble garanteret har mattet spille ved sin ansættelseskonkurrence: Carl Nielsens Blæserkvintet. Og da det var blæserne som kom først til vestkysten, passer det udmærket at servere dette lykketræf af et musikstykke i første afdeling. Strygerne kom til lidt senere indtil ensemblet var komplet omkring årsskiftet 1967-1968, og et standardværk i den anledning har været Lutoslawskis virtuose dansepræludier. Senere i programmet får vi et møde med strygekvartetten - måske den besætning, som har det største og mest elskede repertoire i hele kammermusikken. Vi vælger til denne anledning Mendelssohn "smilets komponist" med smukke billedskabende toner fra den tysk-romantiske tradition.

Og så er det et værk, som alle danske - og efterhånden vestlige - slagtøjssolister ikke kan vare bekendt ikke at prøve kræfter med:
Per Nørgårds I Ching. Esbjerg Ensembles Christian Martinez er en af dem, som spiller det så godt, at Nørgård kvitterede med at skrive en hel slagtøjskoncert til ham og ensemblet i ren taknemlighed. Mange af Danmarks helt centrale komponister har haft nære band til ensemblet, og de aller fleste bliver spillet i løbet af sæsonen. Én af vore tidligere ledere var Wayne Siegel, som til ensemblets 40-års jubilæum skrev Watercolors - en ren klangfest, som har fulgt os på turnéer lige siden. Velkommen til fejring - og for de næste 50 år!

Herudover har vi en koncertoptakt kl. 16:00 i foyen i Musikhuset Esbjerg - Alle er velkomne til koncertoptakten

Program:
Withold Lutoslawski: Six Children's Songs
Frederik Gislinge: Fanødanse
Igor Stravinsky: Le Sacre du Printemps (Vårofferet)

Et samarbejde med Konservatoriets Pigekor, Den kgl. Ballets Talentlinie på Kulturskolen Esbjerg og studerende på Folkekons.

Kom og vær med til at gøre denne dag festlig.

Projektet er støttet af Dansk Komponist Forenings Produktionspulje og KODA's Kulturelle midler / with support from Danish Composers' Society's Production Pool/KODA's
Cultural Funds
Musik | Andet/Ukendt

Esbjerg Ensemble

Lør. d. 23. september 2017, kl. 18. / Musikhuset Esbjerg

Lør. d. 23. september 2017, kl. 18.
Pris: (Entré: 180 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Diverse | Møder

Høstfest i Lindeballe

Lør. d. 23. september 2017, kl. 18.30 til kl. 01. / Lindeballe Forsamlingshus

Lør. d. 23. september 2017, kl. 18.30 til kl. 01.
Høstfest i Lindeballe startende med en super middag og med efterfølgende super musik i Lindeballe Forsamlingshus. Det bliver forrygende -- igen -- igen. Tilmelding senest den 17. september 2017
Sportsturnering | Ishockeykamp

Esbjerg Energy - Herning Blue Fox

Lør. d. 23. september 2017, kl. 19. / Granly Hockey Arena

Lør. d. 23. september 2017, kl. 19.
Kom i Granly Hockey Arena og oplev ishockey på højeste niveau når de danske mestre fra Esbjerg Energy tager imod rivalerne fra Herning
Musik | Folk/Vise/Country

Aabenraa Shanty Festival

Lør. d. 23. september 2017, kl. 19. / Musik & Teaterhuset - Sønderjyllandshallen

Lør. d. 23. september 2017, kl. 19.
Pris: (Entré: 110 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Aabenraa Shanty Kor præsenterer: Aabenraa Shanty Festival. Aabenraa Shanty Kor m. fl. Dato: 23.09.2017 kl. 19.00. Unummereret siddeplads. Shanty-Koret Capstan, Esbjerg. Niebüller Shanty-Chor, Tyskland. Shantychor Ellunder Nordlichter, Tyskland Stork Ejlænder Shantykor, Fanø. Aabenraa Shantykor
Musik | Verdensmusik/Latin

Bola Suriana Koncert

Lør. d. 23. september 2017, kl. 19-23. / KunstVærket

Lør. d. 23. september 2017, kl. 19-23.
Pris: (Entré: 250,00)
Mexicansk folklore koncert, i stort telt Louise Augustas Plads, incl. tapas i KunstVærket Augustenborg
Musik | Andet/Ukendt

Basix - sidste runde

Lør. d. 23. september 2017, kl. 19.30. / Månen

Lør. d. 23. september 2017, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 180,00 DKK) Køb/bestil billet
Hjemmeside: http://www.basix.dk/
Sted: Månen
Sidste Runde. Afskedsturné for Basix. En mørk efterårsdag for 22 år siden besluttede to musikstuderende fra Aarhus sig for at. samle en gruppe mænd til at lave et underholdningsindslag til Konservatoriets julefest. De Skulle synge uden instrumentakkompagnement. Dette blev starten på en lang
eventyrlig karriere for Basix med optrædener i store dele af verden, mange prestigefyldte

Nu binder den altid nærværende velklingende gruppe en sløjfe på karrieren med en
storslået afskedstur, som dels fejrer Basix' spritnye allersidste album så fejrer
karrieren med de bedste sange fra gruppens omfattende bagkatalog. Det bliver en
rørende, sjov meget musikalsk oplevelse