Dato

Genrer

Kommuner

Vælg en eller flere genrer
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
9/1 2017
Huset Esbjerg
Finsensgade 1
6700 Esbjerg
Tlf: 75174300

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.4694, Lon 8.45529
Åbent: 14.00-22.00 (14.00-02.00)

Kultur og ungdomshus under Esbjerg Kommune (tidl. De Studerndes Hus)

Viser 1-20 ud af 24 events 20. jan. 2018

Musik | Elektronisk

Moodi - Elektronisk vinterkoncert

Fre. d. 26. januar 2018, kl. 20-00. / Huset Esbjerg

Fre. d. 26. januar 2018, kl. 20-00.
Pris: (Fri entré)
Sted:
MOODI En elektronisk koncertrække der hylder vintertidens indadvendthed og det smukke i dens mørke melankoli. For andet år i træk afholdes MOODI. En koncertrække uden sammenligning i Esbjergs kulturliv, realiseret af de fremadstormende iværksættere bag Diode Events.

Kom og hør melankolsk og stemningspræget musik fra Esbjergs egen musik scene, der vil blive akkompagneret med scene-visuals. Den visuelle side har til formål at skabe en total koncert-oplevelse og vil udvide rummet af selv-fordybelse og mediterende tanke-mønstre.

Vi glæder os til at give jer alle en smuk oplevelse i denne kolde tid.

Dørene åbner klokken 20:00 - Fri Entre

Tidsplan
21:00 - Hviledag
22:00 - Sleepless
Singer/Songwriter og elektroniske musiker Sleepless, synger historier om alle de ting der holder os vågne om natten, med hans vokal der skifter fra tåget og intim, til insisterende og dramatisk på et øjeblik, musikken er beskidt og drømmende, som kun en drømmer kan lave det.
23:00 - Amphior

Arrangementet er realiseret med støtte fra Esbjerg Kulturpulje

Diode Events arrangementer er et frirum for alle, derfor;
Ingen racisme
ingen sexisme
ingen homofobi
ingen diskrimination
ingen stoffer
Musik | Dansegulv

Lær at danse kizomba ( workshop)

Lør. d. 27. januar 2018, kl. 14. / Huset Esbjerg

Lør. d. 27. januar 2018, kl. 14.
Pris: (Entré: 150)
Sted:
Så er der mulighed for, at lære den meget populære dans kizomba. 2 instruktører fra Århus vil starte helt fra bunden og bygge på i løbet af denne workshop. Få flere oplysninger her

https://www.facebook.com/events/1236996023067232/?ti=icl
Musik | Folk/Vise/Country

Gadjos Feat. Orhan + Folkalicious

Fre. d. 2. februar 2018, kl. 20. / Huset Esbjerg

Fre. d. 2. februar 2018, kl. 20.
Pris: (Entré: Standart 60 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Musik | Folk/Vise/Country

The KutiMangoes + EKKO & the Syrian Roots

Lør. d. 3. februar 2018, kl. 20. / Huset Esbjerg

Lør. d. 3. februar 2018, kl. 20.
Pris: (Entré: Standart 60 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Diverse | Foredrag

Foredrag: Design af biomolekyler og nanorobotter (via livestream fra AU)

Tir. d. 6. februar 2018, kl. 19-21. / Huset Esbjerg

Tir. d. 6. februar 2018, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Sted:
Forskerne har nu afluret hvordan vores celler bygger avancerede biomolekyler. Hør om hvordan forskerne udnytter det til at designe robotter i molekylestørrelse som kan bruges til at opdage og rapportere om sygdomme og til at finde og dræbe kræftceller. Foredrag ved lektor i biomolekylær nanoteknologi Ebbe Sloth Andersen, Interdisciplinært Nanoscience Center og Institut for Molekylærbiologi og Genetik, Aarhus Universitet.

Hvis man kigger nærmere på livets mindste enhed, cellen, kan man inde i den opleve en fascinerende verden af store, avancerede biomolekyler som fungerer som stilladser, transportbånd og maskiner der tilsammen får cellerne til at virke. Overraskende nok er det komplekse maskineri i cellerne opbygget af ganske få typer af små molekyler - nemlig DNA, RNA og protein.

Disse små molekyler er sat sammen, én for én, i en lang kæde som perler på en snor. Rækkefølgen af de små molekyler i kæden er selve opskriften på det store, avancerede biomolekyle - herunder hvordan det folder sig sammen til dets endelige rumlige form og dermed også dets funktion.

Opskriften på hvordan biomolekyler folder sig har hidtil været en uløselig gåde. Forskere er nu begyndt at forstå og selv kunne lave opskrifter for biomolekyler. Det er tilmed lykkedes at designe biomolekyler så de danner komplekse kunstneriske former der slet ikke findes i naturen.

En af de mest avancerede anvendelser af denne nye teknologi er at designe robotter i molekylestørrelse der både kan detektere, beregne og agere på molekyleniveau. Robotterne kan fx bruges til at kontrollere enzymer, opdage og rapportere om sygdomme, og finde og dræbe kræftceller.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Diverse | Foredrag

WHAUU.Nu forstår jeg det bedre!

Tor. d. 8. februar 2018, kl. 18.30-21.30. / Huset Esbjerg

Tor. d. 8. februar 2018, kl. 18.30-21.30.
Pris: (Entré: 197)
Sted:
Oplev manden, der har holdt foredrag for over 125.000 publikummer og konstant underviser på landets største virksomheder - og som nu er taget på Danmarksturne. Mød Claus som er mester i at levere personlig indsigt med en standuppers rapkæftethed. En MR-scanning af relationer

Værktøjet er Enneagrammet, som er en effektiv model for psykologisk kortlægning og beskrivelse af menneskers ni grundlæggende personlighedstyper. Det beskriver de fleste facetter af et menneske, herunder hvad der dybest set motiverer os.

"Som en MR-scanning er det et tredimensionelt værktøj - det gør dig så meget klogere på dig selv og de relationer, du indgår i - private såvel som erhvervsrelaterede", siger foredragsholderen, der gerne sætter sit personlige liv i spil under de både følelsesladede og bramfri forestillinger.

Bruger sig selv

Selv er Claus Roager Olsen en 8'er i Enneagrammet, og han er blandt andet kendetegnet ved sin ligefremme, stærke udstråling og utæmmelige energi. Dette har gjort ham til Danmarks suverænt mest populære foredragsholder om Enneagrammet
Musik | Folk/Vise/Country

Annika Aakjær

Fre. d. 9. februar 2018, kl. 21. / Huset Esbjerg

Fre. d. 9. februar 2018, kl. 21.
Pris: (Entré: Standart 100 kr, Husets venner 75 kr, Studerende 75 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Diverse | Foredrag

Søndagscafe ÆldreSagen

Søn. d. 11. februar 2018, kl. 15-17. / Huset Esbjerg

Søn. d. 11. februar 2018, kl. 15-17.
Pris: (Entré: 30 kr. for entre, kaffe/kage)
Sted:
Steen Schröder fortæller om sin barndom og ungdom - erindringer fra et lægehjem. Havnegade 31. ingen tilmelding - bare mød op!
Diverse | Foredrag

Foredrag: På rumsafari blandt Mælkevejens planeter (via livestream fra AU)

Tir. d. 20. februar 2018, kl. 19-21. / Huset Esbjerg

Tir. d. 20. februar 2018, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré)
Sted:
Tag med på en svimlende opdagelsesrejse ud i Universet og hør om nogle af de fascinerende og helt anderledes verdener, som findes milliarder af kilometer borte. Aarhus-astronomerne deltager i NASA's mission, TESS, hvor et nyt rumteleskop opsendes i 2018. Foredrag ved professor i astrofysik Hans Kjeldsen, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet.

I aften kommer du med på en svimlende opdagelsesrejse ud i Universet og hører om nogle af de fascinerende anderledes verdener som findes milliarder af kilometer borte.

Med teleskoper placeret på satellitter i rummet har astronomer gennem de sidste godt 20 år opdaget flere tusinde planeter omkring andre stjerner end vores egen Sol. Disse planeter kaldes for exoplaneter. Exoplaneterne er ikke blot fjerne udgaver af de planettyper vi kender fra vores eget solsystem, men viser en fascinerende variation i opbygning, størrelse, overfladeforhold og baner om deres sol.

I foredraget "besøger" vi vandplaneter, klippeplaneter og gigantiske gasplaneter og hører om de forhold som findes på planeternes overflader og i deres atmosfære. Der findes glohede klippeplaneter hvis overflade er dækket af et flydende lavahav, og planeter som hovedsageligt består af flydende vand - et flere tusinde kilometer dybt hav. Andre exoplaneter har kulsorte skyer i en varm gasholdig atmosfære. Undersøgelserne af exoplaneterne har vist at vores eget Solsystems store gasplaneter som Jupiter og Saturn er sjældne, mens planeter på størrelse med Jorden findes i baner om stort set alle stjerner i Mælkevejen.

På det seneste har astronomernes nye fund af planeter, som minder om vores egen Jordklode, startet en diskussion af om disse nye verdener rummer mulighed for liv som vi kender det her på Jorden. Astronomerne ved Stellar Astrophysics Centre ved Aarhus Universitet har igennem en årrække været knyttet til NASA's rumteleskop Kepler og har i samarbejde med forskere verden over udnyttet det rumteleskop som er ombord i Kepler til at finde og undersøge nye exoplaneter.

Aarhus-astronomerne er også udvalgt til at deltage i NASA's næste exoplanet-mission, TESS, hvor et nyt rumteleskop opsendes i 2018. Desuden deltager Aarhus-forskerne i planlægningen af den europæiske PLATO-satellit som forventes at blive sendt i rummet i 2026. I foredraget vil Hans Kjeldsen fortælle om de seneste nye forskningsresultater og om de muligheder som både disse fremtidige rummissioner og de store jordbasserede teleskoper, som er under opførelse, åbner for.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Musik | Folk/Vise/Country

Dangers Of The Sea

Fre. d. 23. februar 2018, kl. 21. / Huset Esbjerg

Fre. d. 23. februar 2018, kl. 21.
Pris: (Entré: standart 100 kr, Husets venner 75 kr, Studerende 75 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Diverse | Foredrag

Foredrag: Relativitetsteori og gravitationsbølger (via livestream fra AU)

Tir. d. 27. februar 2018, kl. 19-21. / Huset Esbjerg

Tir. d. 27. februar 2018, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré)
Sted:
Hør om de gravitationsbølger som Einstein forudsagde med sin relativitetsteori for 100 år siden, som for første gang blev målt i 2015 og som blev hædret med Nobelprisen i fysik i 2017. Hør også eksempler på hvor eksotisk vores Univers i virkeligheden er. Foredrag ved professor i relativistisk fysik Ulrik Uggerhøj, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet.

Nobelprisen i fysik 2017 gik til tre fysikere som stod bag de første målinger af de såkaldte gravitationsbølger i efteråret 2015. Gravitationsbølgers eksistens blev forudsagt af Einstein allerede i 1916 - baseret på hans relativitetsteori - men var indtil 2015 kun målt indirekte.

Men hvad er gravitationsbølger, hvorfor blev Nobelprisen uddelt med de indledende ord "en begivenhed der rystede verden", hvorfor er det en markant begivenhed i astrofysikkens historie og hvad kan vi lære gennem observationer af disse bølger?

For at svare på disse spørgsmål, vil du først blive ført ind i fysikkens beskrivelser af bølger, elektromagnetisme og relativitetsteori - for at ende ud med at høre eksempler på hvor eksotisk det Univers som vi lever i, i virkeligheden er.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Musik | Rock/Pop

Half Cast

Lør. d. 3. marts 2018, kl. 21. / Huset Esbjerg

Lør. d. 3. marts 2018, kl. 21.
Pris: (Entré: standart 50 kr, Studerende/Husets Venner 30 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Diverse | Andet

Cozy Kids Sunday

Søn. d. 4. marts 2018, kl. 12.30. / Huset Esbjerg

Søn. d. 4. marts 2018, kl. 12.30.
Pris: (Fri entré)
Sted:
Lege og netværks gruppe på engelsk hvor børn på 4 år og op kan lege, mens forældrene kan møde andre tilflyttere med børn. Arrangementet foregår på engelsk.
Musik | Folk/Vise/Country

Gnoss

Ons. d. 7. marts 2018, kl. 20. / Huset Esbjerg

Ons. d. 7. marts 2018, kl. 20.
Pris: (Entré: standart 100 kr, Studerende 75 kr, Husets venner 75 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Musik | Andet/Ukendt

Søndagscafe ÆldreSagen

Søn. d. 11. marts 2018, kl. 15-17. / Huset Esbjerg

Søn. d. 11. marts 2018, kl. 15-17.
Pris: (Entré: 30 kr. for entre, kaffe/kage)
Sted:
"De super seje seniorsild" underholder med bakkesange og andre skønne sange. Kom og hyg jer med os og syng med! ingen tilmelding - bare mød op!
Diverse | Foredrag

Foredrag: Menneskedyret homo sapiens (via livestream fra AU)

Tir. d. 13. marts 2018, kl. 19-21. / Huset Esbjerg

Tir. d. 13. marts 2018, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré)
Sted:
Vi mennesker er et tilfældigt resultat af en broget evolutionsproces, og vi er en anatomisk rodebunke med lån af organer fra vores tidlige forfædre. Vores adfærd er i høj grad styret af menneskedyrets biologi og forhistorie og ikke vores frie vilje alene. Foredrag ved professor Peter Teglberg Madsen, Institut for Bioscience - Zoofysiologi, Aarhus Universitet.

Mennesket bliver af stort set alle kulturer set som et enestående toppunkt i en guddommelig skabelsesproces. Videnskabeligt set er Homo sapiens dog blot et mellemstort pattedyr med en lang og dramatisk udviklingshistorie. Kun gennem de sidste 30.000 år har det moderne menneske spillet en betydelig rolle på jorden.

Alle levende dyr på jorden i dag har det samme evolutionære ophav. Vi skylder en stor tak til en ubrudt række af succesfulde mødre, der over millioner af generationer har fundet mad og partnere, overlevet katastrofer, tilpasset sig klimaændringer, undgået rovdyr og bekæmpet parasitter.

Menneskets anatomi, fysiologi og adfærd er alle produkter af mere end én milliard års evolution fra de første flercellede organismer. Vi er i høj grad et tilfældigt udkomme af en broget evolutionsproces, hvor dagens vindere kan blive morgendagens tabere. Og vores udviklingshistorie og biologiske baggrund bør derfor være en vigtig del af vores selvforståelse.

Foredraget giver et indblik i vores fjerne evolutionshistorie og afdækker, hvilken anatomisk rodebunke menneskekroppen rent faktisk er. Vi har lånt en lang række af vores forfædres organer, som havde helt andre funktioner end vores nuværende. Du vil også høre eksempler på, hvordan vores adfærd i høj grad styres af menneskedyrets biologi og forhistorie - og altså ikke, som vi normalt foretrækker at tro, vores frie vilje alene.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Musik | Rock/Pop

Carl Emil Petersen

Ons. d. 14. marts 2018, kl. 20. / Huset Esbjerg

Ons. d. 14. marts 2018, kl. 20.
Pris: (Entré: Standart 150 kr, Studerende 125 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Diverse | Andet

Dinner + Movie for tilflyttere

Tir. d. 20. marts 2018, kl. 18.30. / Huset Esbjerg

Fællesspisning og screening af film med engelske undertekster for tilflyttere. Arrangementet kræver tilmelding til tilflytter@esbjergkommune.dk.
Diverse | Foredrag

Foredrag: Jordens og livets udvikling (via livestream fra AU)

Tir. d. 20. marts 2018, kl. 19-21. / Huset Esbjerg

Tir. d. 20. marts 2018, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré)
Sted:
Jordens udvikling har sat rammerne for livets udvikling, men de levende organismer har også påvirket Jordens geologiske udvikling ved at udnytte energien i Solens lys og overtage kontrollen med atmosfærens og oceanernes sammensætning og reguleret klimaet. Foredrag ved professor i geologi Minik Rosing, Geologisk Museum, Københavns Universitet.

Jordens og livets udvikling har spejlet hinanden gennem milliarder af år. Jordens udvikling har sat rammerne for livets udvikling, men de levende organismer har også påvirket Jordens geologiske udvikling.

Siden de levende organismer udviklede evnen til at udnytte energien i Solens lys, har livet overtaget kontrollen med atmosfærens og oceanernes sammensætning, reguleret klimaet, og måske endda haft en afgørende indflydelse på selve den faste Jords kemiske udvikling. Vi vil prøve at se på om livet i virkeligheden er den dominerende geologiske kraft på Jorden.

I foredraget vil du også blive præsenteret for en ny idé: at eksportere grønlandsk mudder til troperne. Minik Rosing og hans kolleger er ved at undersøge om man samtidig kan skabe et nyt, bæredygtigt erhverv i Grønland og revitalisere de forarmede landbrugsjorde i Troperne, og dermed skabe økonomisk vækst i fattige tropiske og subtropiske områder.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Diverse | Foredrag

Foredrag: Ig Nobel Prize: first laugh, then think (via livestream fra AU)

Tir. d. 10. april 2018, kl. 19-21. / Huset Esbjerg

Tir. d. 10. april 2018, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré)
Sted:
The Ig Nobel Prize is awarded for "peculiar research" that at first make us laugh and then think deeply. Attend this lecture for a humor-filled dive into the prize-winning research and find the vital answers to e.g. "Can a Cat Be Both a Solid and a Liquid?". Lecture by the founder of the Ig Nobel Prize, Marc Abrahams, and three price winners.

The lecture is taught in English/Foredraget afholdes på letforståeligt engelsk.

We are again able to invite some of the researchers who have received the alternative Nobel Prize - the Ig Nobel Prize - to Aarhus University. It is hard to describe the Ig Nobel Prize and not least lectures of the price winners - it needs to be experienced. Here is a try though:
The award ceremony takes place every year in a blaze of publicity at a great gala ceremony at Harvard University, USA and is orchestrated by the founder of the prize, Marc Abrahams. The Nobel Prize brings into focus ten research results of the year that are exceptionally creative, unlikely and bizarre, though still serious. To put it in another way: The prize goes to "peculiar research" that in the first place makes us laugh and then afterwards gives us food for thought.

The prize covers a wide range of sciences, yet with main emphasis on natural science, medicine and social science. In general, the prizes are given to respected serious research which has been published in peer-reviewed scientific journals.

The evening will begin with a short lecture from the founder of the prize Marc Abrahams who, with a twinkle in the eye, will talk about the prize, the ceremony at Harvard University and some of the latest years prize winners and their research "which neither can or should be repeated". After this, the Ig Nobel Prize winners below will explain and perhaps demonstrate their prize-winning achievements:

Marc-Antoine Fardin, Laboratoire de Physique, ENS de Lyon, France - for using fluid dynamics to probe the question "Can a Cat Be Both a Solid and a Liquid?". (2017 PHYSICS PRIZE).

Alex Garcia-Faura, Institut Marquès, Spain - for showing that a developing human foetus responds more strongly to music that is played electromechanically inside the mother's vagina than to music that is played electromechanically on the mother's belly. (2017 OBSTETRICS PRIZE).

Susanne Åkesson, Lunds Universitet, Sweden - for discovering why white-haired horses are the most horsefly-proof horses, and for discovering why dragonflies are fatally attracted to black tombstones. (2016 PHYSICS PRIZE).

Warning: The lectures are not suitable for the humourless. :-)

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag