Dato

Genrer

Kommuner

Vælg en eller flere genrer
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
9/1 2017
Huset Esbjerg
Finsensgade 1
6700 Esbjerg
Tlf: 75174300

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.4694, Lon 8.45529
Åbent: 14.00-22.00 (14.00-02.00)

Kultur og ungdomshus under Esbjerg Kommune (tidl. De Studerndes Hus)

Viser 1-20 ud af 21 events 23. sep. 2017

Musik | Folk/Vise/Country

Nive & The Deer Children

Ons. d. 27. september 2017, kl. 20. / Huset Esbjerg

Ons. d. 27. september 2017, kl. 20.
Pris: (Entré: Standart 100 kr, Studerende 75 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Nive Nielsen er en ung fremadstormende grønlandsk sangerinde/sangskriver, som blander sin etniske baggrund og stolthed med en nutidig verdenslyd
Film | Thriller/Gyser

Good Time

Man. d. 2. oktober 2017, kl. 19. / Huset Esbjerg

Man. d. 2. oktober 2017, kl. 19.
Pris: (Entré: Standart 80 kr, Studerende 50 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Thriller med Robert Pattinson som den godhjertede, men knap så klarttænkende bankrøver Conny, der over en lang nat i New Yorks gader bringer sig selv og sin demente bror Nick, spillet af Benny Safdie, stadig længere ned i fedtefadet
Film | Komedie/Romantik

Tom of Finland

Tir. d. 3. oktober 2017, kl. 19. / Huset Esbjerg

Tir. d. 3. oktober 2017, kl. 19.
Pris: (Entré: Standart 80 kr, Studerende 50 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Historien om den finske homoseksuelle kulttegner Touko Valio Laaksonen, bedre kendt under pseudonymet Tom of Finland, som finder ventil for sine undertrykte drifter via sin erotiske fetichkunst
Film | Tegnefilm/Animation

Ronja Røverdatter

Lør. d. 7. oktober 2017, kl. 13. / Huset Esbjerg

Lør. d. 7. oktober 2017, kl. 13.
Pris: (Entré: Specialpris 15 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Musik | Folk/Vise/Country

Kinsfolk

Lør. d. 7. oktober 2017, kl. 21. / Huset Esbjerg

Lør. d. 7. oktober 2017, kl. 21.
Pris: (Entré: Studerende 30 kr, Standart 50 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Diverse | Foredrag

Søndafscafe Ældresagen

Søn. d. 8. oktober 2017, kl. 15-17. / Huset Esbjerg

Søn. d. 8. oktober 2017, kl. 15-17.
Pris: (Entré: 30 kr. for entre, kaffe/kage)
Sted:
Poul Sørensen fortæller om "Mænds mødesteder i Esbjerg - et fristed
Diverse | Andet

Acceleratorer - i fysik og kræftterapi

Tir. d. 10. oktober 2017, kl. 18.45. / Huset Esbjerg

Tir. d. 10. oktober 2017, kl. 18.45.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Tag med ind bag de tykke universitetsmure og få et overraskende indblik i hvad forskerne egentlig sidder og laver I samarbejde med Aarhus Universitet livestreamer vi på storskærm en række anderledes og inspirerende foredrag fra en verden de fleste af os ikke har adgang til. Foredragene transmitteres direkte over hele landet.

I aften stiller vi skarpt på acceleratorer som en slags supermikroskoper. Jo større acceleratorer, jo mindre ting kan vi se. Centerleder Søren Pape Møller, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet vil fortælle om forskningen med acceleratorer ved verdens største accelerator, CERN, som i 2012 fandt Higgs-partiklen.

Desuden kan du høre om forskning ved acceleratorer i Aarhus, samt om hvordan en ny protonaccelerator fra næste år vil give os danskere endnu bedre behandling af kræft.

Streamingen begynder præcist kl. 19:00 på Huset Esbjerg, Finsensgade 1, 6700 Esbjerg

I Esbjerg Kommune arbejder Esbjerg Kommunes Biblioteker, Huset Esbjerg, Ribe Katedralskole, Bramming Egnsmuseum og Sydvestjysk Folkeuniversitet sammen om afholdelsen af livestreaming arrangementerne
Diverse | Foredrag

Foredrag: Acceleratorer - i fysik og kræftterapi (via livestream fra AU)

Tir. d. 10. oktober 2017, kl. 19-21. / Huset Esbjerg

Tir. d. 10. oktober 2017, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Sted:
Hør om forskning med acceleratorer ved verdens største accelerator, CERN, som i 2012 fandt Higgs-partiklen, om forskning ved acceleratorer i Aarhus og om hvordan en ny protonaccelerator fra næste år vil give os danskere endnu bedre behandling af kræft Foredrag ved centerleder Søren Pape Møller, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet

Forskerne bruger acceleratorer som en slags supermikroskoper. Og jo større acceleratorer, jo mindre ting kan vi se. Under foredraget vil du fra scenen opleve små eksperimenter som illustrerer hvordan elektriske og magnetiske kræfter udnyttes i acceleratorer. Du vil ved selvsyn forstå hvorfor acceleratorer bliver så store.

Det europæiske partikelforskningscenter, CERN, har ved Alperne bygget verdens største accelerator i en 27 km lang tunnel, 100 m under jorden. Her smadrer fysikerne protoner ind i hinanden ved meget stor energi og har derved fundet den såkaldte Higgs-partikel. Hvad lærer vi mon ved det? Og er der ting vi endnu ikke forstår i elementarpartiklernes verden?

Fysikernes forskning med acceleratorer har også affødt praktiske anvendelser. Fx har de fleste af os et familiemedlem som er blevet behandlet med stråleterapi på et hospital. Færre ved at strålerne kommer fra acceleratorer. Hør om hvorfor disse strålekanoner i dag skyder med elektroner og om hvorfor stråler, der i stedet består af atomkerner, i nogle tilfælde kan give bedre stråleterapi. En sådan kæmpe "proton-kanon" er under opbygning i Skejby ved Aarhus, og dens virkemåde og fordele vil blive beskrevet i foredraget.

En helt anden praktisk anvendelse af acceleratorer, som forskerne arbejder med lige nu, er en ide til at få fat i større diamanter i diamantminer uden at skulle pulverisere enorme mængder klippeblokke.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Diverse | Foredrag

Frivilligt arbejde i udviklingslande

Ons. d. 11. oktober 2017, kl. 17.30. / Huset Esbjerg

Ons. d. 11. oktober 2017, kl. 17.30.
Pris: (Fri entré)
Sted:
Kom til vores gratis informationsmøde og hør mere om dine muligheder for at lave frivilligt arbejde i udviklingslande. Det er ganske gratis. Du vil møde vores projektrådgiver og to tidligere frivillige der har været ude på vores projekter Vores informationsmøde er en god måde at lære mere om værdien af frivilligt arbejde og hvad du som frivillig skal være opmærksom på når du tager ud som frivillig. Vores projektrådgiver vil fortælle mere om vores 25 år gammel international organisation og hvad vi har udrettet af udviklingsarbejde igennem vores projekter med vores frivillige. Derudover vil du lære mere om hvilke destinationer og projekter du kan vælge imellem. Vores to tidligere frivillige vil fortælle mere om deres specifikke projekter og hvordan det er at være frivillig i en international organisation som Projects Abroad. Her møder du nemlig frivillige fra hele verden og har altid en anden at snakke med. Derudover har vi lokalt personale der står til rådighed 24/7. Vi runder af med spørgsmål og anden information du måtte have brug for. Du kan tilmelde dig her.
Diverse | Foredrag

ÆldreSagens litterære selskab

Tor. d. 12. oktober 2017, kl. 16-18. / Huset Esbjerg

Tor. d. 12. oktober 2017, kl. 16-18.
Pris: (Entré: 40 kr.)
Sted:
Vi afholder skumringssalon med fokus på russisk litteratur Birger Kledal: Peter 1. Den Store havde i begyndelsen af 1700- tallet fået placeret Rusland som europæisk stormagt - i købet af 1800-tallet fik Rusland også sin blomstring som europæisk kulturnation, der frembragte nogle af verdenskunstens ypperste værker. Digterne Aleksander Pusjkin og Mikhail Lemintov blev oversat til de europæiske hovedsprog og de blev normsættende for det russiske skriftsprog og inspiration for samtidens og efterkrigstidens russiske digtere, billedkunstnere og komponister.

Birge KLedal er cand. mag i historie og russisk. Har været redaktør af tidsskriftet "Vindue mod Øst" og fagkonsulent på Den Store Danske Éncyklopædi. Han er med forfatter til flere lærebøger og har ovesat russisk poesi og prosa.
Diverse | Andet

The Chairman

Fre. d. 27. oktober 2017, kl. 21. / Huset Esbjerg

Fre. d. 27. oktober 2017, kl. 21.
Pris: (Entré: Standard 125 kr, Studerende 100 kr) Køb/bestil billet
Sted:
The Chairmans publikum vokser både herhjemme og i udlandet, og den 22. september 2017 er projektets bagmand Lucas Berner klar til at sende sit andet album på gaden
Diverse | Foredrag

Foredrag: Hvorfor mennesket erobrede kloden (via livestream fra AU)

Tir. d. 31. oktober 2017, kl. 19-21. / Huset Esbjerg

Tir. d. 31. oktober 2017, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Sted:
Hvorfor forsvandt neandertalere og denisovanere for mellem 20 og 60.000 år siden og hvorfor vandt vi - det moderne menneske - kampen? Er det den stærkeste der vinder den evolutionære udvikling eller afgør et samarbejde mellem individer udviklingsforløbet? Foredrag ved professor i bioinformatik, Mikkel Heide Schierup, Institut for Bioscience og Center for Bioinformatik, Aarhus Universitet og
professor i evolution, Trine Bilde, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet

Før pausen: Betydningen af vores indre neandertaler

For 100.000 år siden regerede neandertalerne og deres fjerne slægtning, denisovanerne, over Europa og Asien, mens det moderne menneske befandt sig i Syd- og Østafrika. Først senere begyndte det moderne menneske at vandre ud af Afrika for langsomt at kolonisere først Asien og dernæst Europa. Dette førte til en masse møder med neandertalere og denisovanere for mellem 20.000 og 60.000 år siden. Herefter uddøde begge arter. Vi vil gerne vide hvorfor de forsvandt og hvorfor vi - det moderne menneske - vandt kampen?

Vi har fundet en del af deres knogler. Fra dem kan vi med stor præcision bestemme sammensætningen af deres DNA og lære meget mere om disse menneskearter - hvordan de så ud og også lidt om hvordan de var. Specifikt kan vi se at de efterlod sig blivende spor i det moderne menneskes DNA da det ikke var usædvanligt med børn af blandede ægteskaber. Denne arv fra neandertalerne har både haft en positiv og en negativ betydning for vores egen overlevelse og er et rigtig godt eksempel på at evolutionen til en hver tid gør brug af de forhåndenværende søms princip. Foredraget kommer ind på, hvordan vores opfattelse af neandertalerne har ændret sig, hvorfor de uddøde og hvad de gav os.

Efter pausen: Samarbejde - hvordan løser vi dette evolutionære paradoks?

Samarbejde findes allevegne i dyreriget, ikke mindst blandt mennesker hvor det anses for en vigtig faktor i menneskets succes. Imidlertid er samarbejde i et evolutionært perspektiv lidt af et paradoks da alle dyr per definition er selviske og derfor ikke deltager i samarbejde medmindre de selv har fordel af det. Hvordan opstår så et samfund hvor man tilsyneladende yder hjælp og samarbejde til andre individer uden umiddelbart selv at drage fordel af det?

En af de mest avancerede former for samarbejde ses hos de sociale insekter. Her afstår nogle individer fra at reproducere sig selv. I stedet bruger de deres ressourcer eller yngelpleje på et andet individ i gruppen. Denne altruisme var et paradoks for Darwin fordi naturlig selektion per definition virker på de individer der har den højeste reproduktion. Hvordan kan evolutionen så frembringe sterile hjælpere?

Foredraget kommer ind på forskellige former for samarbejde og på hvilke evolutionære forklaringer vi har på samarbejde som en bæredygtig livsform.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Diverse | Foredrag

Søndagscafe ÆldreSagen

Søn. d. 12. november 2017, kl. 15-17. / Huset Esbjerg

Søn. d. 12. november 2017, kl. 15-17.
Pris: (Entré: 30 kr. for entre, kaffe/kage)
Sted:
Sigrid Gade fortæller om at være lærer i Esbjerg og i Nigeria. Sigrid var udsendt af Sudanmissionen i 3 år
Diverse | Foredrag

ÆldreSagens litterære selskab

Ons. d. 15. november 2017, kl. 16-18. / Huset Esbjerg

Ons. d. 15. november 2017, kl. 16-18.
Pris: (Entré: 40 kr.)
Sted:
Vi afholder skumringssalon med fokus på russisk litteratur Per Dalgård fortæller om Det moderne Rusland i litteraturen og tager udgangspunkt i et moderne storværk trebindsromanen Moskva sagaen (ovesat af Per Dalsgård og hans kone Inger Thorup Lauridsen) skrevet af forfatteren Vasilij Aksjonov. Pers oplæg vil være krydret med en række personlige oplevelser,

Per Dalgård er cand.phil i russisk, Ph.D i sammenlignende litteratur, har undervist i en række universiteter i ind- og udland, var i mange år korrespondent for Aktuelt og Jydske Vestkysten, Politiken og Information i Rusland. Leder af Esbjerg Mediehøjskole oversætter russisk litteratur og er rejseleder i Rusland

Bor i Ribe
Musik | Jazz

Mette Juul

Fre. d. 17. november 2017, kl. 21. / Huset Esbjerg

Fre. d. 17. november 2017, kl. 21.
Pris: (Entré: Standart 125 kr, Studerende 100 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Danske jazzvokalist og sangskriver Mette Juul besøger I efteråret Huset Esbjerg for første gang. Ved koncerten har Mette Juul et helt særligt hold med sig fra toppen af dansk jazz: Mette Juul, Heine Hansen, Alex Riel og. Jesper Lundgaard
Diverse | Foredrag

Foredrag: Big Bang og det usynlige univers (via livestream fra AU)

Tir. d. 21. november 2017, kl. 19-21. / Huset Esbjerg

Tir. d. 21. november 2017, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Sted:
Mørkt stof og mørk energi udgør 95 % af universet. Men vi ved faktisk ikke, hvad det er. Uden det mørke stof ville vi og livet imidlertid ikke eksistere. Løfter den nyeste forskning i kosmologi sløret for hvad det usynlige univers egentlig består af? Foredrag ved professor i astronomi Steen Hannestad, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet

Vi ved at universet begyndte i et Big Bang. Vi ved at det udvider sig hurtigere og hurtigere, men vi ved ikke med sikkerhed hvorfor. Den mest sandsynlige forklaring er at vores univers er fyldt med mørk energi.

Vi ved også at galakser, herunder vores egen Mælkevej, aldrig var blevet dannet hvis universet ikke også var fyldt med mørkt stof - en eksotisk type stof der er usynligt, men påvirker sine omgivelser via tyngdekraften. Uden det mørke stof var stjerner og planetsystemer heller ikke blevet dannet og vi og livet ville ikke eksistere.
På nuværende tidspunkt ved vi at det mørke stof og den mørke energi udgør 95 % af alt der er i universet - men vi ved ikke hvad det faktisk er!

I foredraget opdateres du om den nyeste forskning i kosmologi. Og vi ser på perspektiverne for om forskningen i de kommende år kan give os svar på hvad det usynlige univers egentlig består af.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Diverse | Foredrag

Foredrag: Spejlbilleder og molekyler (via livestream fra AU)

Tir. d. 28. november 2017, kl. 19-21. / Huset Esbjerg

Tir. d. 28. november 2017, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Sted:
Spejlbillede-molekyler består af samme atomer, men er et spejlbillede af hinanden. Det ene kan være vital for os mens den anden version kan være giftig. Derfor er det afgørende at forstå molekylernes struktur - bl.a. når der udvikles nye lægemidler Foredrag ved professor i kemi Karl Anker Jørgensen, Institut for Kemi, Aarhus Universitet.

Dine to hænder er ikke ens: den ene hånd er et spejlbillede af den anden. På samme måde er det med en række vitale molekyler inden i os og omkring os - livets molekyler. De består af samme slags atomer, men er spejlbilleder af hinanden. Forunderligt nok er det ofte kun den ene af de to spejlbillede-versioner af disse molekyler der forekommer i os mennesker.

Ligesom kun højre hånd passer i en højre-handske, er det med spejlbilledemolekyler og receptorer for kroppens sanser: fx har molekylet, som passer i receptoren for, og som vi derfor sanser som duften af, jordbær, en spejlbillede-version - og det molekyle sanser vi som duften af basilikum.

For andre molekyler kan den ene spejlbillede-version være vital for os, mens den anden version kan være giftig eller ligefrem dødelig.

Derfor er den rumlige opbygning af fx et lægemiddel ofte af afgørende betydning for dets biologiske og derigennem helbredsmæssige effekt. Under foredraget vil du høre eksempler på hvordan Aarhusforskere har bidraget til udvikling af nye lægemidler pga. deres ekspertise i molekyler og deres spejlbilleder.

Du vil også høre om hvordan spejlbilledemolekyler påvirker vores liv og omgivende samfund.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Diverse | Foredrag

Søndagscafe ÆldreSagen

Søn. d. 14. januar 2018, kl. 15-17. / Huset Esbjerg

Søn. d. 14. januar 2018, kl. 15-17.
Pris: (Entré: 30 kr. for entre, kaffe/kage)
Sted:
Dorte Jordans viser sine glansbilleder og fortæller om glansbilledernes historie - Tag dine glansbilleder med!
Diverse | Foredrag

Søndagscafe ÆldreSagen

Søn. d. 11. februar 2018, kl. 15-17. / Huset Esbjerg

Søn. d. 11. februar 2018, kl. 15-17.
Pris: (Entré: 30 kr. for entre, kaffe/kage)
Sted:
Steen Schröder fortæller om sin barndom og ungdom - erindringer fra et lægehjem. Havnegade 31 ingen tilmelding - bare mød op!
Musik | Andet/Ukendt

Søndagscafe ÆldreSagen

Søn. d. 11. marts 2018, kl. 15-17. / Huset Esbjerg

Søn. d. 11. marts 2018, kl. 15-17.
Pris: (Entré: 30 kr. for entre, kaffe/kage)
Sted:
"De super seje seniorsild" underholder med bakkesange og andre skønne sange. Kom og hyg jer med os og syng med! ingen tilmelding - bare mød op!