Dato

Genrer

Kommuner

Vælg en eller flere genrer
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
26/10 2015
Give Bibliotek
Rådhusbakken 9
7323 Give
Tlf: 76 81 34 50

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.8454, Lon 9.23573

Viser 1-11 ud af 11 events 18. aug. 2018

Børn | Andet

Ex Aequo - gadeteater

Lør. d. 25. august 2018, kl. 11. / Give Bibliotek

Lør. d. 25. august 2018, kl. 11.
Pris: (Gratis billetter)
Sted:
Hvor skal vi sætte hendes potteplanter? Hvor skal skabet stå? Og hvor skal hans tøj ligge? I Ex Aequo skal to selvstændige personer flytte sammen, og de har begge vigtige ejendele, som fortjener deres eget sted i deres fælles hus. Kom og oplev en legesyg. I Circus Katoen udforsker de to hovedpersoner området, hvor de skal bo sammen, og de hviler ikke, før alt har fundet sin plads. De udfordrer hinanden, skubber til hinandens grænser og samarbejder, indtil de har fundet balancen.

Sophie van der Vuurst de Vries fra Holland og Willem Balduyck fra Belgien kom begge ind i cirkusverdenen i en ung alder. De mødtes under deres studier på Codarts Rotterdam Circus Arts, hvor de blev uddannet i juni 2012. De har turneret med forestillingen Ex Aequo siden 2013 i deres hjemlande og i udlandet.

Økologiske principper spiller en vigtig rolle i deres liv såvel som i deres arbejde, og de objekter, de vælger, er hovedsageligt naturlige / bionedbrydelige / genbrugte. Firmanavnet (Katoen) betyder bomuld - et materiale der, når det produceres på en bæredygtig måde, er et rent, naturligt og blødt, men alligevel meget stærkt. En kontrastfuld karakteristik, som også kan findes i deres arbejde.

Forestillingen er en del af den International Gadeteaterfestival, som løber af stablen den 24. - 26. august under Trekantområdets Festuge.

For alle fra 6 år.

Ingen tilmelding - bare kig forbi!

En del af Trekantområdets Festuge.
I samarbejde med Vejle Kommune - Kultur & Fritid, Husets Brugerråd og Give Handel og Erhverv.

Læs mere om Trekantområdets Festuge.
Børn | Andet

Palle alene i verden

Lør. d. 29. september 2018, kl. 11. / Give Bibliotek

Lør. d. 29. september 2018, kl. 11.
Pris: (Entré: Børnebillet 25 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Nogle gange er verden ikke venlig. Så er alt irriterende og dumt og uretfærdigt. Men tænk, hvis man var helt alene i verden og kunne bestemme alting selv. Det ville være fantastisk! Eller ville det? Kom og oplev den evigt aktuelle forestilling om. Den sto. Randers EgnsTeater præsenterer dukkeforestillingen Palle alene i verden baseret på Jens Sigsgaards børnebogsklassiker fra 1942.

Historien om Palle bliver genfortalt i et billedrigt og forunderligt sceneunivers, og vi følger ham, da han en dag vågner op og opdager, at han er det eneste menneske i verden - med alle de muligheder og udfordringer det giver. For nu kan han køre brandbil, flyve flyvemaskine, spise sig mæt i lækre kager fra bagerbutikken og endda få hele legepladsen for sig selv. Men der mangler alligevel noget - og det er sjovest at vippe, når man er to.

"... selv om Palle alene i verden er fuld af fest og farver, så er alvoren ikke glemt. Mennesket er ikke skabt til at være alene - og børn er slet ikke." Randi K. Pedersen, Teateravisen.dk.

Fra 6-10 år.

Børn 25 kr. / voksne gratis.
Både børn og voksne skal have billet.

Se trailer for forestillingen her
Diverse | Andet

Fælles Læsning

Tir. d. 2. oktober 2018, kl. 10. / Give Bibliotek

Tir. d. 2. oktober 2018, kl. 10.
Pris: (Gratis billetter)
Sted:
Kom og vær med, når vi læser sammen og snakker om det, vi læser. Til Fælles Læsning fordyber vi os, og ved at tale om og ud fra nogle gode noveller og digte, får vi nogle anderledes, men givende samtaler. Det at læse i fællesskab kan give nogle rigtig gode læseoplevelser. Du kan læse mere om, hvad Fælles Læsning er for noget på vejlebib.dk/fælleslæsning.

Alle kan være med!

Ingen tilmelding - bare mød op ved langbordet i biblioteket
Børn | Andet

Dinoworkshop

Lør. d. 13. oktober 2018, kl. 11. / Give Bibliotek

Lør. d. 13. oktober 2018, kl. 11.
Pris: (Entré: Børnebillet 25 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Kan du kende forskel på parasaurolophus og en deinonychus? Bliv dinonørd for en dag, når dinosaureksperten Steen Sigurd Andersen sætter fokus på de fantastiske krybdyr på Give Bibliotek. Du får masser af muligheder for afprøve dine arkæologiske og kreativ. Dinoeksperten Steen Sigurd Andersen har i mange år arbejdet frivilligt på et dinosaurmuseum i Portugal og er passioneret amatør.

På denne workshop fortæller han alt om dinosaurer og fossiler og sine oplevelser fra sine ture på jagt efter dinosaurer. Du får også lov til at røre ved ægte dinosaurknogler og dinosauræg og til at snakke med rigtige videnskabsfolk over Skype.

Fra 6-12 år
Børn | Andet

Kreatimen: Magiske magibøger

Tir. d. 16. oktober 2018, kl. 10. / Give Bibliotek

Tir. d. 16. oktober 2018, kl. 10.
Pris: (Gratis billetter)
Sted:
Dyk ned i Harry Potters univers og skab din egen flotte, uhyggelige eller sjove tryllebog ud af bibliotekets gamle kasserede bøger. Det eneste, du skal bruge, er en limpistol og din fantasi - og måske en lille smule magi. Kreatimen er et totimers værksted, hvor børnebiblioteket stiller materialer, udstyr og vejledninger til rådighed, og hvor du i fred og ro kan sysle og lave ting sammen med dine forældre eller dine bedsteforældre.

For de 5-13 årige og deres voksne (børn under 7 år skal være i følge med en voksen).

Ingen tilmelding - bare mød op
Diverse | Lyrik/oplæsning

Bogcafé

Tir. d. 23. oktober 2018, kl. 16. / Give Bibliotek

Tir. d. 23. oktober 2018, kl. 16.
Pris: (Gratis billetter)
Sted:
Har du svært ved at finde de rigtig gode titler blandt alle bøgerne på hylderne? Kig forbi til en uformel snak om litteratur og gode læseoplevelser, når bibliotekar Ellinor Laursen inviterer til efterårsbogcafé omkring langbordet.

Ingen tilmelding - bare kig forbi!
Børn | Andet

Syng med Give Egnskor og Firkløverskolen

Tor. d. 1. november 2018, kl. 10. / Give Bibliotek

Tor. d. 1. november 2018, kl. 10.
Pris: (Gratis billetter)
Sted:
Ka' du li' at synge? Når det er Spil Dansk Uge, skal den danske sang og musik fejres med manér. Vær med til at hylde den danske sangskat, når Give Egnskor traditionen tro synger for på gode gamle klassikere for både børn og voksne. Ingeborg Noes rutinerede kordamer bliver assisteret af glade børnestemmer fra Firkløverskolen, og hele familien er meget velkomne til at tage del i musikoplevelsen.

Sammen med resten af Danmark fejrer vi den danskproducerede musik og det danske musikliv. Spil Dansk Dagen har været en fast tradition i dansk musikliv siden 2001, og fra 2017 blev dagen udvidet til en hel uge (uge 44).

For de 5-10 årige og deres voksne.

Ingen tilmelding - bare mød op!
Diverse | Andet

Glæden ved fællessang

Tor. d. 1. november 2018, kl. 19. / Give Bibliotek

Tor. d. 1. november 2018, kl. 19.
Pris: (Entré: Standardbillet 60 kr, Billet - medlem ½ pris 30 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Fællessang bringer os tættere sammen og danner bånd på tværs af køn, alder, religion og politisk overbevisning. Vi synger sammen, fordi vi har lyst, og fordi det er godt for os. Tag med Lasse Skovgaard på en musikalsk tur gennem forskellige typer fællessa. Mennesker har alle dage sunget sammen - i marken, rundt om bålet, til mosters fødselsdag, i kirken, til landskampen. Denne aften kommer du, sammen med Lasse Skovgaard, til at agere både kor, højskoleforsamling, spejderlejr, familiefest og tilskuere i Parken, så medbring din sanglyst.

Lasse Skovgaard er Ph.d. i sundhedsvidenskab og arbejder til daglig som forskningschef. Derudover er han uddannet musikpædagog, organist og sanger og har bl.a. arbejdet som korleder, akkompagnatør, organist og musiklærer. Han en rutineret foredragsholder og har de sidste 15 år holdt en lang række foredrag om musik og sundhed rundt om i Danmark.

En del af Spil Dansk Ugen
Diverse | Andet

Koncert med John Sharling

Lør. d. 3. november 2018, kl. 13. / Give Bibliotek

Lør. d. 3. november 2018, kl. 13.
Pris: (Gratis billetter)
Sted:
Du kender ham måske fra John Sharling Band, Kuko De Kobra eller kultbandet Trajve. Nu kan du opleve John Sharling i en solo-koncert med hans egne nye og gamle sange. Musikken er melodiøs, og teksterne beskriver han selv som nærværende, humoristiske og antiautoritære, så kom og hør et af vore lokale talenter. Der er måske oven i købet også en lille overraskelse til publikum!

Spil Dansk dagen er de seneste år blevet udvidet til en hel Spil Dansk uge, og John Sharling spiller derfor to koncerter i hver sin ende af kommunen - i Vejle den 1.november og i Give den 3.november.

Der er gratis entré - bare kig forbi!

En del af Spil Dansk Ugen
Diverse | Andet

Helle Helle - mød forfatteren

Tor. d. 15. november 2018, kl. 19. / Give Bibliotek

Tor. d. 15. november 2018, kl. 19.
Pris: (Entré: Standardbillet 80 kr, Billet - medlem ½ pris 40 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Helle Helle er lige nu aktuel med sin seneste anmelderroste roman, de, som er en skildring af et mor-datter-forhold og en fortælling om sygdom og kærlighed og om at gå på gymnasiet i begyndelsen af 80'erne. Kom og hør den populære forfatter fortælle om si. Alle kender fornemmelsen af, at skænderiet om hvem, der skal tage opvasken, i virkeligheden handler om noget andet og meget mere. Sådan er det også med Helle Helles romaner. Små ordvekslinger, iagttagelser af dagens gang og en kondisko, der er alt for stor. Alt sammen virker på overfladen som helt almindelige begivenheder og observationer uden den store betydning. Men så alligevel fornemmer man, at under den stilfærdige overflade og i de små ofte akavede detaljer gemmer der sig et væld af dramaer og usagte ord.

Om den nye bog de skrev anmelderen på Litteratursiden.dk: "Helle Helles nye roman stråler af sproglig præcision og elegance. Aldrig er der blevet grinet så meget i en roman af Helle Helle samtidig med, at det er den mest sorgfulde bog i forfatterskabet. Helle Helle overgår sig selv."

Helle Helle debuterede i 1993 med bogen Eksempel på liv, og siden er det blev til en lang række novellesamlinger og romaner, bl.a. romanen Rødby-Puttgarden fra 2005, som hun modtog Krititkerprisen for og Dette burde skrives i nutid, som i 2012 indbragte hende De Gyldne Laurbær
Diverse | Andet

Fælles Læsning

Tor. d. 29. november 2018, kl. 13. / Give Bibliotek

Tor. d. 29. november 2018, kl. 13.
Pris: (Gratis billetter)
Sted:
Kom og vær med, når vi læser sammen og snakker om det, vi læser. Til Fælles Læsning fordyber vi os, og ved at tale om og ud fra nogle gode noveller og digte, får vi nogle anderledes, men givende samtaler. Det at læse i fællesskab kan give nogle rigtig gode læseoplevelser. Du kan læse mere om, hvad Fælles Læsning er for noget på vejlebib.dk/fælleslæsning.

Alle kan være med!

Ingen tilmelding - bare mød op ved langbordet i biblioteket