Dato

Genrer

Kommuner

Vælg en eller flere genrer
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
9/1 2017
FÆNGSLET
Fussingsvej 8
8700 Horsens
Tlf: 7610 0011

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.8741, Lon 9.8363
Åbent: Tir-søn 10-16. Mandag lukket.
Entré: Entrépriser: Voksne: 95 kr, Børn og unge (0-17 år): Gratis, Årskort: 295 kr

Siden den sidste indsatte forlod det tidligere statsfængsel i Horsens i 2006, er der arbejdet intenst på det projekt, der nu er blevet til virkelighed: FÆNGSLET. Det tidligere statsfængsels historiske bygninger huser i dag kulturinstitutionen FÆNGSLET, som danner rammen om Fængselsmuseet, byens turistinformation VISITHORSENS, erhvervsarrangementer, SleepIn FÆNGSLET, festivaler, koncerter, kontorfællesskabet FÆNGSLET 2. Øst og meget mere

Viser 1-5 ud af 5 events 19. feb. 2018

Udstilling | Historisk

Fløjlspote, knytnæve og tordenslag | Århundredets Festival

Lør. d. 10. marts 2018, kl. 13. / FÆNGSLET

Lør. d. 10. marts 2018, kl. 13.
Pris: (Entré: 175 kr. (inkl. entré til Fængselsmuseet))
Sted:
I samarbejde med Århundredets Festival inviterer Fængselsmuseet inden for til en eftermiddag, der står i kontrasternes tegn. Hør forfatter Kaare R. Skou fortælle om Alberti. Derefter byder museet på en rundvisning i Albertis fængsel, efterfulgt af kaffe og Sarah Bernhardt kage. Eftermiddagen sluttes af med en orgelkoncert i fængselskirken med organist Kevin Laplante, som spiller toner fra La Belle Epoque.

Alberti blev valgt til Folketinget for partiet Venstre i 1892, og han blev en central del af den forfatningskamp, som få år forinden havde bragt Danmark på randen af revolution. I 1901 blev Alberti minister i den første regering efter systemskiftet. Her resulterede hans tætte partnerskab med kultusminister, og senere konseilspræsident, J.C. Christensen, bl.a. i en omstridt censurlovgivning i 1907. Partnerskabet mellem Alberti og J. C. Christensen blev af den radikale Edvard Brandes beskrevet som fløjlspote og knytnæve.

Alberti fik tildelt posten som justitsminister, men han ville helst have været finansminister. Han var mere forretningsmand end jurist, var passioneret spekulant, og den passion var medvirkende årsag til, at han i 1908 meldte sig selv til politiet - en nyhed som J.C. Christensen i sin dagbog beskrev som et tordenskrald.

To år og en lang retssag senere fik Alberti en dom på 8 år for bedrageri og falsk, for en sum svarende til tæt på 1 milliard nutidskroner, og han blev fange nr. 75 i Horsens Straffeanstalt. Hér oplevede Alberti nu på egen krop, hvordan det straffesystem, han havde været øverste chef for, fungerede. Og udenfor fængslets tykke mure gennemlevede den spæde, danske parlamentarisme rigsretssagerne mod både indenrigsminister Sigurd Berg og konseilspræsident J.C. Christensen.

Program

Journalist og forfatter Kaare R. Skou: Storsvindleren Alberti, foredrag, sted: Fængselskirken

Fængselsmuseets ansatte: Justitsministerens fængsel og fange nr. 75's tid i fængsel, rundvisning, sted: Fængselsmuseet

Kaffe og Sarah Bernhardt kage, sted: Fængslets forsamlingshus

Kevin Laplante, Toner fra La Belle Epoque, orgelkoncert, sted: Fængselskirken
Diverse | Foredrag

Krimimessen 2018

Lør. d. 17. og søn. d. 18. marts 2018, kl. 10-16 (søn 17). / FÆNGSLET

Lør. d. 17. og søn. d. 18. marts 2018, kl. 10-16 (søn 17).
Pris: (Entré: Fra 125 kr.) Køb/bestil billet
Arrangør: Horsens Bibliotek
Sted:
Krimimessen er forårets litterære tilløbsstykke - og Nordeuropas største festival for krimi og spænding. Læsere, forfattere, anmeldere, forlagsredaktører, bibliotekarer og alle andre krimiinteresserede samles på FÆNGSLET i Horsens for at høre nyheder fra krimiens verden.

Krimimessen finder sted hvert forår lige inden påske.
I 2018 er det den 17. og 18. marts, du kan møde forfattere, forlag, boghandlere og andre krimiinteresserede.

Mere end 100 forfattere og foredragsholdere fra ind- og udland er på programmet. I 2018 er der desuden fokus på tv-serier.

I årenes løb har Krimimessen ud over de nordiske lande haft besøg fra Tyskland, England, Skotland, Frankrig, Italien, Portugal, USA og Sydafrika.

På Krimimessen uddeler Det Danske Kriminalakademi Palle Rosenkrantz Prisen, Harald Mogensen Prisen og diverse diplomer, bl.a. for årets danske krimidebut.

Søndag kl. 12 uddeles Krimimessens publikumspris.

Krimimessen arrangeres af Horsens Kommunes Biblioteker i samarbejde med boghandlere, forlag, forfattere og DR.

Læs mere om Krimimessen og find programmet, der offentliggøres i slutningen af januar, på Krimimessens hjemmeside: http://krimimessen.dk/
Udstilling | Messe

Prison Ink 2018

Tor. d. 10. til lør. d. 12. maj 2018, kl. 10-18. / FÆNGSLET

Tor. d. 10. til lør. d. 12. maj 2018, kl. 10-18.
Pris: (Entré: Fra 120 kr.)
Sted:
Gå ikke glip af Europas mest rå og autentiske tattoo convention. Kom og få lavet din drømmetatovering af de bedste tatovører i verden. I Fængslets ægte fængselsrammer i Horsens kan du opleve kropskunst på nærmeste hold. Kom og få lavet din drømmetatovering af de bedste tatovører i verden. 200 af verdens bedste tatovører deltager i Prison Ink. Oplev blandt andet tatoveringer blive lavet for næsen af dig, de bedste europæiske graffitimalere, en masse livemusik og nyd øl. drinks og lækker mad i fængselsgårdens chill out område.
Prison Ink afholdes for 4. gang - og denne gang bliver det (igen) udvidet med flere aktiviteter
Udstilling | Messe

International racekatteudstilling 2018

Lør. d. 16. og søn. d. 17. juni 2018, kl. 09-16.30. / FÆNGSLET

Lør. d. 16. og søn. d. 17. juni 2018, kl. 09-16.30.
Pris: (Entré: Voksne: 40 kr. (børn 20 kr.))
Sted:
Kom til en weekend i kattens tegn, når Jysk Racekatte Klub afholder international racekatteudstilling, med dommere fra hele Europa. To dage med noget for enhver smag - Kæmpe store, elegante, dovne, aktive, skaldede, krøllede, langhårede, stribede eller spottede. Mød flere hundrede af landets smukkeste katte.

Billetter købes i døren på dagen(Kun kontant og mobilepay)
Musik | Rock/Pop

Thomas Helmig m. band + support

Fre. d. 29. juni 2018, kl. 20. / FÆNGSLET

Fre. d. 29. juni 2018, kl. 20.
Pris: (Entré: 380,00 DKK) Køb/bestil billet
Sted: