Dato

Genrer

Kommuner

Vælg en eller flere genrer
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
11/1 2018
Vejle Bibliotek
Willy Sørensens Plads 1
7100 Vejle
Tlf: 76 81 32 00

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.7064, Lon 9.52008
Åbent: Betjent åbningstid: Man-fre kl. 10-18, lør kl. 10-14. Selvbetjent åbningstid: man-fre kl. 7-22, lør-søn kl. 7-18.

Velkommen på Vejle Bibliotekerne, som består af Vejle Bibliotek, Børkop Bibliotek, Egtved Bibliotek, Jelling Bibliotek og Give Bibliotek samt Biblioteksbussen

Viser 1-20 ud af 24 events 24. okt. 2018

Diverse | Undervisning

Litteratur

Tir. d. 11. september til tir. d. 20. november 2018, kl. 15-17. / Vejle Bibliotek

Tir. d. 11. september til tir. d. 20. november 2018, kl. 15-17.
Pris: (Pris: 510 kr.) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: FOF Vejle
Sted:
Har du lyst til at mødes med andre over en god bog? Vi læser, analyserer og debatterer i fællesskab danske og udenlandske romaner og bliver klogere på temaer og omdrejningspunkter i tidens litteratur. v/ Hanne Rønberg. Litteratur

Har du lyst til at mødes med andre over en god bog? Vi læser, analyserer og debatterer i fællesskab danske og udenlandske romaner, og bliver klogere på temaer og omdrejningspunkter i tidens litteratur.

Praktisk info:
  • Vi mødes 4 tirsdage i løbet af efteråret, d. 11/9, 2/10, 30/10 og 20/11 kl. 15 - 17.
  • Bøgerne kan afhentes på biblioteket ca. 3 uger før hver mødegang, og det er også på Vejle Bibliotek, at vi mødes i læsegruppen hver gang.


11/9 Sara Omar "Dødevaskeren"

2/10 Han Kang "Vegetaren"

30/10 Maren Uthaug "Hvor der er fugle"

20/11 Andrej Kurkov "Døden og en pingvin"
Børn | Andet

Sprogbegejstring - rim, rap og vrøvl med Marianne Iben Hansen

Lør. d. 27. oktober 2018, kl. 11. / Vejle Bibliotek

Lør. d. 27. oktober 2018, kl. 11.
Pris: (Entré: Børnebillet 25 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Forfatter Marianne Iben Hansen har skrevet billedbøger med humor, rim og fart på sproget. Tag med hende på en inspirationstur i hendes sproglige univers, hvor hun fortæller om bøgerne, om ideerne og om at være vild med ord og lækre. lyde. Og så skal du se. Marianne vil også læse højt fra sin bog Frøken Pingelpot om en lille kylling, der ikke siger pip som alle de andre, men har næbbet fuldt af vrøvl. Bagefter kan du tegne din helt egen Frøken Pingelpot på børnebiblioteket og deltage i lodtrækningen om signerede eksemplarer af Frøken Pingelpot.

Frøken Pingelpot-konkurrencen løber fra lørdag den 27. oktober til lørdag 3. november. Vinderen får direkte besked.

Læs mere om Marianne Iben Hansen.

For de 5-7-årige og deres voksne.

Børn 25 kr. / voksne gratis.
Kun børnene skal have billet
Diverse | Lyrik/oplæsning

Bogcafé

Man. d. 29. oktober 2018, kl. 16.30. / Vejle Bibliotek

Man. d. 29. oktober 2018, kl. 16.30.
Pris: (Gratis billetter)
Sted:
Kom og bliv inspireret, når vi igen inviterer til hyggelig og uformel bogcafé. Sæt dig til rette i vores loungehjørne med en kop kaffe og lidt godt til ganen og vær med, når vi serverer masser af gode læsetips til efteråret.

Denne gang er dine værter Anders Østergaard Andersen og Ellinor Laursen.

Ingen tilmelding - bare kig forbi!
Diverse | Andet

Majd - en syrisk flygtning

Ons. d. 31. oktober 2018, kl. 19. / Vejle Bibliotek

Ons. d. 31. oktober 2018, kl. 19.
Pris: (Entré: Standardbillet 60 kr, Billet - medlem ½ pris 30 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Majd er bager og konditor - og så er han syrisk flygtning. I et tankevækkende foredrag fyldt med video og billeder fortæller han om sin flugt fra Syrien til Danmark i 2015. Kom og hør Majds egen historie, om bl.a. den viljestyrke, det har krævet at etablere sig i et helt nyt land og fortsat arbejde med det fag, han elsker
Diverse | Andet

Koncert med John Sharling

Tor. d. 1. november 2018, kl. 16.30. / Vejle Bibliotek

Tor. d. 1. november 2018, kl. 16.30.
Pris: (Gratis billetter)
Sted:
Du kender ham måske fra John Sharling Band, Kuko De Kobra eller kultbandet Trajve. Nu kan du opleve John Sharling i en solo-koncert med hans egne nye og gamle sange. Musikken er melodiøs, og teksterne beskriver han selv som nærværende, humoristiske og antiautoritære, så kom og hør et af vore lokale talenter. Der er måske oven i købet også en lille overraskelse til publikum!

Spil Dansk dagen er de seneste år blevet udvidet til en hel Spil Dansk uge, og John Sharling spiller derfor to koncerter i hver sin ende af kommunen - i Vejle den 1.november og i Give den 3.november.

Der er gratis entré - bare kig forbi!

En del af Spil Dansk Ugen
Diverse | Andet

Leonora Christina Skov: Den, der lever stille

Tor. d. 1. november 2018, kl. 19. / Bygningen

Tor. d. 1. november 2018, kl. 19.
Pris: (Entré: Standardbillet 80 kr, Billet - medlem ½ pris 40 kr) Køb/bestil billet
Arrangør: Vejle Bibliotek.
Sted: Bygningen
Tidligere i år udgav Leonora Christina Skov erindringsromanen "Den, der lever stille", som fik en fremragende modtagelse af både læsere og kritikere. Mød den spændende forfatter og hør hende fortælle om den voldsomme skriveproces, når man smider fiktionen. Da Leonora Christina Skovs mor dør, beslutter hun at skrive den faktiske historie om sig selv og sit liv. Den, der lever stille fortæller historien om at vokse op som den ensomme Christina i en familie, hvor mor endelig ikke må græde, og far endelig ikke må blive vred, og om at flytte til København og genskabe sig selv som forfatteren Leonora, der til sine forældres rædsel forelsker sig i en kvindelig præst. "Når du ligger i rendestenen, skal du nok komme hjem", siger hendes far, men så tager Leonoras raseri og livslyst over.

Leonora Christina Skov debuterede i 2003 med romanen Rygsvømmeren, og siden er der kommet en række bøger på CV'et, deriblandt den gotiske roman Silhuet af en synder fra 2010 og Hvor intet bryder vinden fra 2015 - en samtidsthriller med et twist af Agatha Christie. Hendes bøger er solgt til udgivelse i Norge, Spanien, Tyskland, Holland og Tjekkiet.

Leonora Christina Skov er også mangeårig litteraturanmelder ved Weekendavisen, mag.art. i litteraturvidenskab, samfundsdebattør og så deltager hun jævnligt i radioprogrammet Mads og Monopolet. Hun bor på Frederiksberg, men rejser ud i verden og skriver fire-fem måneder om året.

OBS! Vær opmærksom på, at arrangementet er flyttet til Bygningen i Vejle
Diverse | Andet

Album 2018

Fre. d. 2. november 2018, kl. 19. / Vejle Bibliotek

Fre. d. 2. november 2018, kl. 19.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Vær med, når radioværterne Ralf Christensen og Kristian Leth deler ud af deres store musikviden og guider dig igennem et album fra ende til anden. De to musikkendere lægger vejen forbi Vejle Bibliotek for at lytte en af vores mange LP'er igennem og optage. Ralf Christensen og Kristian Leth er blandt Danmarks ypperste musiknørder. Deres program, Album, startede på P6, hvor de to lyttede og førte lytterne igennem et album fra pop- og rockhistorien. Sidenhen har de selv produceret Album som podcast.

Du kan høre nogle af deres tidligere udsendelser på dr.dk og på podbean.com.

OBS! Når tiden nærmer sig, kan du være med til at stemme om, hvilket album I sammen skal lytte til. Hold øje med hjemmesiden
Børn | Andet

Lær at bliveYouTuber

Lør. d. 3. november 2018, kl. 10. / Vejle Bibliotek

Lør. d. 3. november 2018, kl. 10.
Pris: (Entré: Standardbillet 75 kr) Køb/bestil billet
Sted:
I dag har rigtig mange en YouTube-kanal - eller ønsker sig en. Men der er stor forskel på, om kanalerne er spændende eller ej! Hvordan din kanal kan blive det - og meget mere - kan du blive klogere på i denne workshop med DigiPippi. På bare fire timer lærer du at lave videoer, som andre gerne vil se på. Uanset, om de er af dig selv eller af andre.

På workshoppen hjælper vi dig med at tænke over, hvad du lægger i dine videoer, for det er ikke alt, som er fedt at se på senere. Vi har også samlet gode råd fra YouTubere, du måske allerede kender, om at lægge ting online.

Du får hjælp af en flok seje kvinder, rollemodeller fra DigiPippi, der alle sammen ved en hel del om teknik og video.

Praktiske oplysninger

Du skal have:
  • en opladt mobiltelefon eller tablet med samt have installeret app'en Videoshop, som du finder på http://videoshop.net/
  • en ide om, hvad du vil lave video om, før du kommer. Hvilken slags videoer kan du selv godt lide at se på?
  • udfyldt et lille spørgeskema på forhånd, så vi ved, hvad du kan, og hvem du evt. kommer sammen med. Det sendes ud på mail til dine forældre inden workshoppen
  • en madpakke med
Vi sørger for at:
  • du kommer i en god gruppe med søde piger

  • du kommer i gruppe med evt. veninder, som tilmelder sig

  • du får en sjov og hyggelig dag
Vi laver ikke en YouTube kanal til dig. Det skal du snakke med dine forældre om.

For piger 8-14 år.

HUSK! Arrangementet er KUN for pigerne. Forældre kan ikke tilmelde sig, men vi lover at passe godt på dem. Alle forældre skal forud for workshoppen have tilsendt et spørgeskema og skal derfor huske at oplyse mailadresser ved tilmelding.

Du kan læse mere om DigiPippi på deres hjemmeside
Børn | Andet

Småbørnsswing

Lør. d. 3. november 2018, kl. 10.15. / Vejle Bibliotek

Lør. d. 3. november 2018, kl. 10.15.
Pris: (Entré: 25 kr)
Sted:
Så er der SWING for de mindste! Med småbørnsswing kan du opleve, hvad musik, sang og leg kan betyde for dit barns motorik og sanser. Beægelsespædagog Lone Byrner og musikpædagog Kirsten Schroll Andersen sørger for, at både børn og voksne får rørt kroppen og lattermusklerne, når de holder musikalsk legestue.

Lone Byrner og Kirsten Schroll sætter det tætte samspil mellem børn og forældre i fokus, når vi inviterer til swing for de små og deres voksne. Der bliver gang i den på biblioteket!

Lone Byrner har mange års erfaring i at arbejde med musik og bevægelse for børn, og hun er forfatter til flere bøger om emnet. Find bøgerne her.

For de 0-4 årige og deres voksne.

Ingen tilmelding - bare mød op!

Prisen er 25 kr. for børn - voksne er gratis.
Du kan betale i døren med MobilePay eller kontanter
Diverse | Andet

Artist talk med Mike Tramp

Ons. d. 7. november 2018, kl. 19. / Vejle Bibliotek

Ons. d. 7. november 2018, kl. 19.
Pris: (Entré: Standardbillet 60 kr, Billet - medlem ½ pris 30 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Kom og vær med, når vi åbner dørene til en artist talk mellem anmelder Finn P. Madsen fra GAFFA og Danmarks internationale rockveteran Mike Tramp. Der er lagt op til en ærlig og levende samtale, når Mike Tramp fortæller om sin lange karriere præget af de op og nedture, der har været med til at forme ham som kunstner. Ud over den spændende historie vil han også spille nogle numre.

Du kan se frem til en kombineret foredrags- og musikaften, når mangeårige musik- og radiojournalist fra GAFFA, Finn P. Madsen, går i dialog med Mike Tramp.

Mike Tramp begyndte sin karriere som forsanger i et af Danmarks første boybands, Mabel. Senere blev han superstjerne i USA i heavy metal bandet White Lion, der solgte over fire millioner eksemplarer af albummet "Pride". Efterfølgende dannede han hardrock bandet Freak of Nature, og nu udtrykker Mike Tramp sit musikalske talent som solokunstner med albummet, Maybe Tomorrow, som det seneste skud på stammen
Diverse | Andet

Filosofisk salon i Filosofaen

Tor. d. 8. november 2018, kl. 19. / Vejle Bibliotek

Tor. d. 8. november 2018, kl. 19.
Pris: (Entré: Standardbillet 60 kr, Billet - medlem ½ pris 30 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Tag plads i Filosofaen, hvor der er nærvær og eftertanke, og du for en stund kan læne dig tilbage og forholde dig lyttende og tænkende til de virkeligheder, vi alle er en del af. Dorte Brøchner Jessen byder på et filosofisk tænkende oplæg, som kan være med til at bryde igennem muren af almindeligt udbredte meninger og formodninger, for at vi sammen kan undersøge verden og tingene på ny.

De tre filosofiske saloner tager afsæt i hver sin filosof fra hver sin periode; Immanuel Kant fra 1700-tallet, Søren Kierkegaard fra 1800-tallet og K. E. Løgstrup fra 1900-tallet. Du er inviteret til at sætte dig ned, læne dig tilbage, få en kop kaffe, synge en sang og lytte, tænke og tale med andre, der er optaget af det gode liv med hinanden.

Til denne filosofiske salon ser vi på, hvad der kendetegner et godt menneske, en god borger og et godt lokalsamfund?

"Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre, uden at han holder noget af dets liv i sin hånd."

K. E. Løgstrup (1905-1981) Hvordan forholder vi os som moderne mennesker til K. E. Løgstrups etiske fordring? Hvad er der allerede af godt mellem mennesker, og hvad fordrer det af os som medmennesker og samfund?

Vi vil sammen filosofisk tænkende forholde os til, hvad der alment er af grundlæggende værdi for bedre at kunne handle derefter som mennesker, arbejdskraft og borgere.

Dorte Brøchner Jessen er kandidat i pædagogisk filosofi mm, stifter af Filosofaen, underviser på Engelsholm og Uldum Højskole og daglig leder af Sophia - tænketank for pædagogik og dannelse
Børn | Andet

Stor, større, størst

Lør. d. 10. november 2018, kl. 10. / Vejle Bibliotek

Lør. d. 10. november 2018, kl. 10.
Pris: (Entré: Børnebillet 25 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Er det bedst at være stor - eller lille? Hvornår er man stor nok? Og hvad nu hvis man bliver så stor, at der slet ikke er plads til én i verden? Kom og oplev en visuel og humoristisk klovneforestilling om klovnen Frk. Lange, der får storhedsvanvid,. Inspi. Teatret Baduts Stor, større, størst er en forestilling om at se stort på at være lille med masser af komik, klovnerier og små dramaer. Klovnen Frk. Lange spilles af Karina Krægpøth, som er uddannet hospitalsklovn.

Fra 3-7 år.

Børn 25 kr. / voksne gratis
Både børn og voksne skal have billet.

Se trailer for forestillingen her
Diverse | Andet

Luk teksten op del 2: Mød Kim Leine

Man. d. 12. november 2018, kl. 19. / Vejle Bibliotek

Man. d. 12. november 2018, kl. 19.
Pris: (Entré: Standardbillet 80 kr, Billet - medlem ½ pris 40 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Kim Leine er lige nu aktuel med den anmelderroste roman 'Rød mand/Sort mand', som er en selv-stændig efterfølger af den prisvindende bestseller Profeterne fra Evighedsfjorden. Mød den populære forfatter og hør ham fortælle om sin seneste bog og sit forfat. Det er en af sæsonens helt store romaner, som bliver "lukket op", når institutleder Per Krog Hansen møder forfatter Kim Leine til anden del af "Luk teksten op" om romanen Rød mand/Sort mand.

Rød mand/Sort mand er en stor fortælling om koloniseringen af Grønland i 1728, om præsten Hans Egede og åndemaneren Aappaluttoq, om vældige naturkræfter, død, druk og ondskab, om mødet mellem to kulturer, om fædre og sønner, og to mænd, der kæmper om en drengs sjæl og om de djævle, der driver os mod døden og fortabelsen eller forklarelsen.

Kim Leine er født i Norge, men kom til Danmark som 17-årig. Efter en uddannelse som sygeplejerske arbejdede han i 15 år i Grønland. I 2004 vendte han tilbage til Danmark, hvor han i 2007 debuterede som forfatter med erindringsromanen Kalak - en rå skildring af en danskers tilværelse og nedtur i det moderne Grønland, som han fik Bodil og Jørgen Munch-Christensens debutantpris for.

Siden er der kommet en lang række bøger fra Kim Leines hånd - ikke mindst den historiske grønlandsfortælling Profeterne i Evighedsfjorden, som indbragte ham både Nordisk Råds Litteraturpris, Politikens Litteraturpris, Weekendavisens Litteraturpris og De Gyldne Laurbær.

Det er ikke nogen forudsætning for at deltage, at du har været med til Luk teksten op del 1, men det er sjovest, hvis du har læst romanen
Diverse | Andet

Sovekoncert Med Rosyan

Fre. d. 16. og lør. d. 17. november 2018, kl. 21. / Vejle Bibliotek

Fre. d. 16. og lør. d. 17. november 2018, kl. 21.
Pris: (Entré: Standardbillet 80 kr, Billet - medlem ½ pris 40 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Kom helt ned i tempo og væk fra hverdagens stress og jag, når vi byder på en helt unik musikoplevelse med overnatning på biblioteket. Der er lagt op til fascinerende og omsluttende lydlandskaber, når den dansk/iranske komponist og lydkunstner, ROSYAN (Ros. Rosanna udforsker mødet mellem den akustiske og elektroniske verden, såvel som det visuelle element i en auditiv sammenhæng. Med sin cello i hovedrollen balancerer hun løbende mellem improvisation og forudbestemt form, hvor hun går i dialog med instrumentet og dets muligheder.

Både rå og bearbejdede field recordings og live looping af cello er blandt det, der indgår i hendes organiske og atmosfæriske lydunivers. Rosanna akkompagneres af Andreas H. Rasmussen fra Hackstage, der understøtter musikken med imponerende visuals.

Dørene åbner kl. 21.00, og koncerten varer fra 22.00-07.00

OBS! Husk at medbring liggeunderlag og sovepose.

Du kan få en smagsprøve på ROSYAN's musik her:
https://soundcloud.com/rosyan
https://www.facebook.com/rosyanmusic/
Børn | Andet

Kreatimen: Rullinger

Lør. d. 17. november 2018, kl. 10. / Vejle Bibliotek

Lør. d. 17. november 2018, kl. 10.
Pris: (Gratis billetter)
Sted:
Kig forbi og lav dine egne små toiletrullefigurer ud af papruller, mønstret papir, piberensere og meget mere. Dine rullinger kan forestille prinsesser, fodboldspillere, astronauter eller diskodansere. Kun din fantasi sætter grænser. Rullingerne, små figurer lavet af papruller, er kendt fra Mini MGP på Ramasjang. Brug din fantasi og lav de fineste, skøreste og sejeste rullinger. Du skal bare medbringe et par toiletruller og et par gamle rene sokker eller servietter (skal bruges til tøj).

Kreatimen er et to timers værksted, hvor børnebiblioteket stiller udstyr og vejledninger til rådighed, og hvor du i fred og ro kan bygge og lave ting sammen med dine forældre eller dine bedsteforældre.

For de 5-12-årige og deres voksne (børn under 7 år skal være i følge med en voksen).

Ingen tilmelding - bare mød op
Diverse | Andet

Bullshit - fortællingen om en familie

Man. d. 19. november 2018, kl. 19. / Vejle Bibliotek

Man. d. 19. november 2018, kl. 19.
Pris: (Entré: Standardbillet 60 kr, Billet - medlem ½ pris 30 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Kom og hør historien om, hvordan unge kunne gennemgå en forråelse, man i dag ville kalde radikalisering, og bevæge sig fra smårapserier til bandekriminalitet og til sidst drab. Med afsæt i deres bog "Bullshit" fortæller Cavlingprisvinderne Camilla Stockma. Hvor kom drengene og pigerne i Bullshit fra, hvorfor gik de ind i bandelivet og hvordan endte de med at gøre sig skyldige i drab på en uskyldig mand, som de efterfølgende støbte ned i et betongulv? Glæd jer til et spændende og højst aktuelt foredrag om krig, kærlighed og forråelsens natur.

Historien begynder med Pia fra Vestamager, som kun er 16 år, da hun i 1978 bliver kæreste med det kriminelle bandemedlem Makrel. To drab begået med seks dages mellemrum bringer parret sammen: Makrels skolekammerat er skudt på Daddy's Dance Hall på Vesterbro, og på Islands Brygge er en ung pædagogmedhjælper fra Pias vennekreds ramt i halsen af en haglbyge.

Nu søger Makrels bande og Pias venner hævn og danner sammen klubben Bullshit og udkæmper Danmarks første rockerkrig mod fjenden - den amerikansk funderede klub Hells Angels. Krigen udvikler sig til de voldsomste væbnede kampe i Danmark siden anden verdenskrig, og op gennem 1980'erne bliver yderligere seks Bullshit-medlemmer likvideret. Den ene af dem er Makrel, der for øjnene af Pia bliver skudt med et automatvåben af Hells Angels-rockeren Jønke.

Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen fik i tidligere i år tildelt den fineste hæder inden for dansk journalistik, nemlig Cavlingprisen, for Bullshit. Bogen er baseret på mere end 100 mundtlige interview med bandemedlemmer, familier, kammerater, politifolk og pædagogisk personale. Derudover brugte forfatterne også et skriftligt kildemateriale på omkring 10.000 sider - bl.a. politirapporter og retsdokumenter.

Camilla Stockmann er uddannet cand.mag. i Moderne Kultur og tilknyttet dagbladet Politiken som journalist. Hun har bl.a. udgivet bøgerne Michael Laudrups Tænder og Charlie. Hotel. Oscar. Kilo., begge sammen med Maise Njor. I 2009 modtog hun desuden Hørup-prisen for sin undersøgende journalistik.

Janus Køster-Rasmussen er cand.mag. i retorik og journalist i DR. Han har modtaget flere internationale priser for sine dokumentarfilm og programmer og stod i 2009 bag DR2-dokumentaren Mordet på Makrellen
Børn | Andet

Forfattermøde med Mette Vedsø

Fre. d. 23. november 2018, kl. 15. / Vejle Bibliotek

Fre. d. 23. november 2018, kl. 15.
Pris: (Gratis billetter)
Sted:
Hendes ungdomsbog Hest Horse Pferd Cheval Love har haft den vildeste medvind i år, og i marts modtog forfatter Mette Vedsø Kulturministeriets Forfatterpris for bedste børne- og ungdomsbog. Mød den prisbelønnede forfatter, som stammer Vejle, når hun lægger. Mette Vedsø skriver om hverdag og følelser, og begge dele skildrer hun skarpt og indsigtsfuldt i sit forfatterskab. Hun skriver socialrealistisk børne- og ungdomslitteratur, hvor hun tager alvorlige emner op og viser barndommens skyggeside. I børnebogsserien om Vera skriver hun for eksempel om skilsmisse, og i ungdomsbøgerne Død og citronmåne og Stav til psyko skriver hun blandt andet om død og vold. Bøgerne er dog langtfra triste, for Mette Vedsø skriver med håb, humor og varme, og hendes hovedpersoner oplever også en masse glæder midt i den til tider svære barndom.

Mette Vedsø er født i Bredballe i Vejle. Bogen Hest Horse Pferd Cheval Love er nomineret til Nordisk Råds Barne- og ungdomslitteraturpris 2018, og hendes nyeste ungdomsbog Langt fra det hvide hus er allerede ude hos boghandlerne.

Du kan følge Mette Vedsø på Facebook og Instagram.

Fra 11 år.

Ingen tilmelding - bare kig forbi
Diverse | Lyrik/oplæsning

Bogcafé

Man. d. 26. november 2018, kl. 16.30. / Vejle Bibliotek

Man. d. 26. november 2018, kl. 16.30.
Pris: (Gratis billetter)
Sted:
Kom og bliv inspireret, når vi igen inviterer til hyggelig og uformel bogcafé. Sæt dig til rette i vores loungehjørne med en kop kaffe og lidt godt til ganen og vær med, når vi serverer masser af gode læsetips til efteråret.

Denne gang er dine værter Else Zakarias og Emil Scherrebeck-Jørgensen.

Ingen tilmelding - bare kig forbi!
Diverse | Andet

Doxbio: Fædre Og Sønner

Tir. d. 27. november 2018, kl. 19. / Vejle Bibliotek

Tir. d. 27. november 2018, kl. 19.
Pris: (Entré: Standardbillet 60 kr, Billet - medlem ½ pris 30 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Se dokumentarfilmen Fædre og sønner og mød en af de medvirkende, Michael Haslund-Christensen, til en snak om filmen. I 'Fædre og sønner' tager Michael og hans far, den gamle hofmarskal Søren Haslund-Christensen, dig med på en rejse i deres fælles fortid -. Bedstefar Henning var berømt opdagelsesrejsende og kulturarvsindsamler blandt mongolske stammer og Michael har hørt rygter om, at Henning levede et hemmeligt dobbeltliv som britisk agent og våbensmugler. Nu vil han finde ud af, om det er sandt. Han vil også gerne have tid sammen med sin far, for Sørens helbred skranter og tiden er knap. Han får lokket sin far med på eventyr til Mongoliet, hvor der opruller sig en historie om kærlighed og afsavn og et storslået spionkomplot, der involverer både farfar Henning og mægtige imperiers kamp om verdensherredømmet.

Fædre og sønner er et dybt charmerende stykke danmarkshistorie, som lægger op til mange gode samtaler med Michael Haslund-Christensen efter filmen om alt fra eventyr, opdagelsesrejser og kulturmøder til familierelationer og hvordan vi griber det an, når vores forældre bliver syge og gamle.

"Fædre og Sønner er både et traditionelt familieportræt, en historisk oprulning af en farverig fortid og en far og søn-roadmovie". Filmmagasinet EKKO

Se trailer for filmen her
Diverse | Andet

Expat Dinner

Tor. d. 29. november 2018, kl. 18. / Vejle Bibliotek

Tor. d. 29. november 2018, kl. 18.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Cook and bring a hot or cold dish, take your family along and meet people from other cultures and continents. Once again, we open our doors to a "hyggelig" Expat Dinner, where local Danes and international professionals (expats) can share dinner and exper. Don't miss the opportunity to meet other people and cultures in a casual way. Conversation flows a little easier over a nice meal, and all participants have to put the culture and spices of their homeland into a (national) dish and bring the result, as well as beverages, along for the buffet.

Starters, main courses, desserts, adults and children are all welcome. Come and share your experiences and your recipes.

You can also sign up by sending an e-mail to Lillan Grützmeier, lg@vejlebib.dk.

På dansk:
Tilbered og medbring en ret, tag familien med og mød nye mennesker på tværs af kulturer og verdensdele. Vi åbner igen dørene til en hyggelig Expat Dinner, hvor lokale danskere og internationale medarbejdere, expatriates - altså uden for hjemlandet, kan mødes og dele aftensmad og oplevelser.

Gå ikke glip af chancen for at møde andre mennesker og kulturer på en uforpligtende måde. Over et måltid går snakken nemmere, så alle deltagere skal en tur i køkkenet og putte deres hjemsteds kultur og krydderier i en kasserolle og tage (national)retten samt drikkevarer med til en fælles buffet.

Både forretter, hovedretter, desserter, voksne og børn er velkomne. Kom og del dine oplevelser og dine opskrifter.

Du kan også tilmelde dig ved at sende en mail til Lillan Grützmeier på lg@vejlebib.dk