Dato

Genrer

Kommuner

Vælg en eller flere genrer
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
11/1 2018
Vejle Bibliotek
Willy Sørensens Plads 1
7100 Vejle
Tlf: 76 81 32 00

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.7064, Lon 9.52008
Åbent: Betjent åbningstid: Man-fre kl. 10-18, lør kl. 10-14. Selvbetjent åbningstid: man-fre kl. 7-22, lør-søn kl. 7-18.

Velkommen på Vejle Bibliotekerne, som består af Vejle Bibliotek, Børkop Bibliotek, Egtved Bibliotek, Jelling Bibliotek og Give Bibliotek samt Biblioteksbussen


Viser 1-20 ud af 45 events 20. jan. 2019

Diverse | Lyrik/oplæsning

Bogcafé

Man. d. 21. januar 2019, kl. 16.30. / Vejle Bibliotek

Man. d. 21. januar 2019, kl. 16.30.
Pris: (Gratis billetter)
Sted:
Kom og bliv inspireret, når vi igen inviterer til hyggelig og uformel bogcafé. Sæt dig til rette i vores loungehjørne med en kop kaffe og lidt godt til ganen og vær med, når vi serverer masser af gode læsetips til foråret.

Denne gang er dine værter Emil Aalykke og Emil E. Scherrebeck.

Ingen tilmelding - bare kig forbi!
Børn | Andet

Familielæseklub med Sallys far

Tir. d. 22. januar 2019, kl. 17. / Vejle Bibliotek

Tir. d. 22. januar 2019, kl. 17.
Pris: (Entré: Børnebillet 25 kr, Voksenbillet 25 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Har I læst bøgerne om Sally og hendes til tider ret så pinlige og bandende far? Nu kan I møde Sallys virkelige far, forfatteren Thomas Brunstrøm, over en omgang pizza. Thomas vil fortælle om Sally-bøgerne, og hvad der har inspireret ham til at skrive dem. I familielæseklubben fortæller Thomas Brunstrøm også om virkelighedens Sally og Eddie og om den helt nye bog, der er på vej. Han svarer selvfølgelig også på spørgsmål og skriver autografer, og til sidst kan I teste jeres viden om bøgerne i Sallys far-quizzen.

For de 5-10-årige og deres forældre.
Både børn og voksne skal købe billetter. Billetprisen er inkl. pizza.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond

Følg Sallys far på Facebook
Børn | Andet

Peek-a-boo & books: Story time in english

Tor. d. 24. januar 2019, kl. 15.30. / Vejle Bibliotek

Tor. d. 24. januar 2019, kl. 15.30.
Pris: (Gratis billetter)
Sted:
Bring your children by the children's library for som quality time of stories, songs and rhymes in English. You also get the opportunity to spend some time with other toddlers and parents from the area.

For children aged 18 m-4 years.

Free admission
Diverse | Andet

Evalds fødselsdag

Tor. d. 24. januar 2019, kl. 19. / Vejle Bibliotek

Tor. d. 24. januar 2019, kl. 19.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Kom og vær med, når vi fejrer den lokale folkemindesamler Evald Tang Kristensens fødselsdag. Vi læser højt fra nogle af hans mange indsamlede eventyr og spiller gamle folkeviser.

Evald Tang Kristensen blev født den 24. januar 1843 i Nr. Bjert ved Kolding og døde 9. april 1929 i Mølholm, hvor han boede de sidste mange år af sit liv. Evald Tang Kristensen anses for en af den vestlige verdens største folkemindesamlere, og i over 50 år indsamlede han viser, eventyr, sagn, beskrivelser og historier fra især de fattige klasser. Hans indsamlede materiale, der befinder sig i Dansk Folkemindesamlings arkiv, udgør en enestående samling af kilder til en anden tid og nogle befolkningsgrupper, der ellers sjældent får mæle i historien.

Gratis entré - men husk at bestille billet
Diverse | Foredrag

Motionsdoping

Tir. d. 29. januar 2019, kl. 19. / Vejle Bibliotek

Tir. d. 29. januar 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 60 kr, Billet - medlem ½ pris 30 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Den muskuløse krop er idealet, og anabole steroider er genvejen. Det er ikke længere kun bodybuildere, der er på steroider. Også helt almindelige unge mænd kombinerer styrketræning i fitnesscentret med brug af doping. Vær med, når Ask Vest Christiansen fo. I sin tankevækkende bog Motionsdoping: Styrketræning, identitet og kultur undersøger Ask Vest Christiansen, lektor ved Institut for Folkesundhed ved Aarhus Universitet, brugen af præstationsfremmende stoffer i fitness- og styrketræningsmiljøerne.

Med udgangspunkt i sin bog fortæller han denne aften mændenes egne historier om deres oplevelser med steroider og om koblingen mellem muskler, maskulinitet og identitet. Samtidig karakteriserer han fire typiske brugere og kommer ind på de kulturelle, sociale, psykologiske og biologiske aspekter, der spiller ind, når motionister vælger at opbygge drømmekroppen med andet end tunge vægte og samtidig sætter hårdt ind med ambitiøse træningsprogrammer og avancerede kostregimer
Børn | Andet

Familielytteklub: Hvordan lyder en gulerod?

Lør. d. 2. februar 2019, kl. 10. / Vejle Bibliotek

Lør. d. 2. februar 2019, kl. 10.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Hvordan lyder en gulerod? Hvordan ser en lyd ud? Og hvad er musik? Kom og vær med til at lytte-lege jer ind i den klassiske musik sammen med musikpædagog Annemette Juul Pedersen, når vi slår dørene op for forårets første Familielytteklub for børn og deres. Både børn og voksne bliver taget under vingerne af den professionelle musiker, fagottist og musikpædagog, Annemette Juul Pedersen, som er vært for forårets to lytteklubber.

Den første familielytteklub er en workshop, hvor I lytter til virkeligheden og beskriver det, I hører. I skal lege med at klappe og lytte til alle mulige tings lyd. Hvordan lyder en gulerod? Hvordan ser en lyd ud? Hvilke lyde findes i naturen, og hvordan er musikken sat sammen af forskellige lyde. Når I går hjem, er det en rejse ud i virkelighedens lyde, som nu er blevet tydeligere. Og er musik så pludselig støj?

Fra 6-9 år.

Gratis entré, men husk at bestille billet.
Max én voksen pr. barn.

Lytteklubben er en del af Vejle Bibliotekernes musikformidlings projekt "Lyt lige - den musikalske kuffert". Projektet er støttet af Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre og Edvard Pedersens Biblioteksfond
Diverse | Andet

Malene Ravn: I dine øjne

Man. d. 4. februar 2019, kl. 19. / Vejle Bibliotek

Man. d. 4. februar 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: Standardbillet 60 kr, Billet - medlem ½ pris 30 kr) Køb/bestil billet
Sted:
I efteråret udkom Malene Ravns tredje roman "I dine øjne" - en medrivende slægtsroman om Erik, som bliver født som det uægte danske barn af en kinesisk tryllekunstner i 1930'ernes Aalborg, om hans kinesiske far, hans unge mor og den familie det lykkes ham. "Malene Ravn skriver så smukt, at selv et stenhjerte må briste. En bevægende slægts- og danmarkshistorie om at være født som et uægte barn og om altid at føle sig anderledes og uønsket." Sådan beskriver Litteratursiden.dk Malene Ravns tredje roman I dine øjne, som udkom i 2018 til fremragede anmeldelser - bl.a. seks stjerner i Politiken.

Romanen er en stor og mesterligt fortalt slægtssaga om dansk-kinesiske Erik og hans families liv. Om Danmarks historie fra 1902 til i dag, vores skiftende opfattelser af identitet, af etniske tilhørsforhold og vores længsel efter at høre til, i en familie, i et fællesskab, i et land.

Malene Ravn debuterede i 2014 med romanen Det eneste rigtige, og i 2016 blev den efterfulgt af romanen Mia. Malene Ravn er uddannet cand.mag. i dansk, retorik og sprogpsykologi og har en fortid i radio- og tv-branchen og som freelancejournalist.

Arrangementet er støttet af

kunstfonden_logo_small.png
Diverse | Andet

Kan man dø af et knust hjerte?

Tir. d. 5. februar 2019, kl. 19. / Vejle Bibliotek

Tir. d. 5. februar 2019, kl. 19.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Kan man egentlig dø af et knust hjerte? Det har kunsten i mange år ment, og nu siger videnskaben også ja. Hvert år dør en lille håndfuld mennesker af det, man kalder knust hjerte-syndrom. Kom og vær med, når Anne Valbjørn Odgaard I forbindelse med Det Kon. Det Kongelige Teater, Museum Overtaci og kulturformidler Anne Valbjørn Odgaard inviterer til et gratis foredrag om de knuste hjerters historie med udgangspunkt i historien om Giselle, som drives til vanvid af kærligheden.

Giselle havde premiere i 1841. Hvordan så man på det knuste hjerte dengang? Madame Bovarys knuste hjerte afskrives som hysteri i Gustave Flauberts store klassiker fra 1857, Shakespeares Ofelia blev i tiden et udbredt billede på den sørgende, gale kvinde, og man kunne simpelthen blive indlagt på sindssygeanstalt med knust hjerte. Kom med på en rejse i de knuste hjerters historie - både i kunstens og virkelighedens verden.

Gratis entré - men husk at bestille billet
Diverse | Andet

Ingen klassekamp uden kvindekamp

Tor. d. 7. februar 2019, kl. 19. / Vejle Bibliotek

Tor. d. 7. februar 2019, kl. 19.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Vi tager forskud på Kvindernes Internationale Kampdag og inviterer til et spændende foredrag om rødstrømpebevægelsen som optakt til den store 8. marts fest på biblioteket. Vær med, når ligestillingsforsker Astrid Elkjær Sørensen fra Aarhus Universitet lægger vejen forbi for at fortælle den fantastiske historie om 1970'ernes rødstrømper og deres kamp for omstyrtelsen af kapitalismen og patriarkatet. En historie fuld af spændende elementer såsom lilla bleer, fri abort, kollektiver og ligeløn - alt sammen fint illustreret med et væld af fotografier af nøgne hippier, hønsestrik og vilde protestaktioner.

Det kan kun blive underholdende, og samtidig lærer du lidt om, hvordan den moderne feminisme og Skandinaviens høje grad af ligestilling kom til verden. I foredraget kommer Astrid Elkjær Sørensen også ind på, hvilken betydning rødstrømperne har haft for nutidens ligestilling og ligestillingskampe.

Astrid Elkjær Sørensen er ph.d. i historie og har bl.a. skrevet bogen De pæne pigers oprør om kampen for ligestilling i de kvindedominerede fagforeninger i tiden mellem 1985 og 2010.

Gratis entré - husk at bestille billet
Børn | Andet

Kreatimen: Bliv klar til MGP-fest - eller andre fester

Lør. d. 9. februar 2019, kl. 10. / Vejle Bibliotek

Lør. d. 9. februar 2019, kl. 10.
Pris: (Gratis billetter)
Sted:
Kom og vær med til at lave festligt og farverigt bordpynt, der kan bruges til din fødselsdagsfest, klassefest eller MGP-fest. Bare slip fantasien løs! Til Kreatimen, som varer to timer, stiller biblioteket udstyr og vejledninger til rådighed, så du i fred og ro kan bygge og lave ting sammen med dine forældre eller dine bedsteforældre.

Den erfarne underviser Hanne Rønberg er KREAzonens fingersnilde vært og vejleder.

For de 5-12 årige og deres voksne (børn under 7 år skal være i følge med en voksen).
Ingen tilmelding - bare kig forbi
Børn | Andet

Hatteteater

Lør. d. 9. februar 2019, kl. 11. / Vejle Bibliotek

Lør. d. 9. februar 2019, kl. 11.
Pris: (Gratis billetter)
Sted:
Kom og vær med, når vi sammen med Honningbanden byder på interaktivt improvisationsteater i vinterferien med hatte, børn og historier. Det er overraskende og fantasifuldt - og somme tider lidt uhyggeligt, men altid morsomt og underholdende. Hatteteater er kreativ teaterleg for og med børn. På scenen hænger 20 forskellige hatte. En gruppe børn fra publikum inviteres op på scenen. Her vælger de hver sin hat og en rolle, som de synes passer til lige netop den hat. Og så kan forestillingen begynde.

Med hjælp fra publikum og børnene på scenen opstår den ene vanvittige historie efter den anden, når historiefortælleren improviserer sjove teaterstykker med udgangspunkt i børnenes roller. Og der er nye børn og måske nye roller med i hver historie - drager, hekse, trolde, prinser, prinsesser, spøgelser, tyve, mariehøns, løver, trolde, soldater, politibetjente, rockere, krokodiller, rummænd, landmænd og mange, mange flere.

Fra 3-10 år.

Ingen tilmelding - bare mød op
Børn | Andet

Minilæsemaraton

Tir. d. 12. februar 2019, kl. 10. / Vejle Bibliotek

Tir. d. 12. februar 2019, kl. 10.
Pris: (Entré: Børnebillet 25 kr, Voksenbillet 25 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Læs nonstop i 8 timer! Vær med, når vi inviterer alle 8-14-årige, deres forældre og bedsteforældre til minilæsemaraton i vinterferien. Startskuddet går kl. 10, og så gælder det om at læse i 8 timer, helt til kl. 18, hvor vi slutter af med pizza og diplomer. I løbet af dagen vil der være små udfordringer og quizzer, så du kan få lidt luft til læsehjernen.

I skal bare medbringe en madpakke, en god pude og lidt guf til at holde læselysten oppe. Biblioteket sørger for frugt, saft og snacks undervejs og pizza til aftensmaden.

I bestemmer selv hvor mange timer, I vil læse - og alle får et diplom, når de er færdige.

For de 8-14-årige og deres voksne.

Både børn og voksne skal købe billet. Billetprisen er inkl. pizza og snacks
Børn | Andet

Koncert: Stjernekrigerne slår til igen

Ons. d. 13. februar 2019, kl. 10. / Vejle Bibliotek

Ons. d. 13. februar 2019, kl. 10.
Pris: (Entré: Børnebillet 25 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Der er musikalsk underholdning for hele familien, når Molmusik byder på en unik koncert baseret på Star Wars-universet. Vær med, når "Stjernekrigerne" klæder dig på til universet og introducerer dig til planeterne, historien og de mange karakterer - både. De to musikere og Star Wars-fans Master Jonas og DJ R2D2 (Jonas Hellerstedt og Morten Overgaard) - også kendt som "Stjernekrigerne" - giver dig en musikalsk indføring i Star Wars-universet. Du kommer bl.a. til at høre brudstykker fra de kendte Star Wars-musiktemaer, lære om de gode og de onde og danse en hyldestdans til Chewbacca, "Åh Chewie-Wookie-Boogie".

Alle kan deltage, uanset kendskab til universet.

Fra 4-9 år.

Børn 25 kr. / voksne gratis.
Både børn og voksne skal have billet.

Kom i stemning til koncerten med denne video
Børn | Andet

Stjernekrigerne - stafet og rollespil

Ons. d. 13. februar 2019, kl. 11. / Vejle Bibliotek

Ons. d. 13. februar 2019, kl. 11.
Pris: (Entré: Børnebillet 25 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Træd ind i et Star Wars-univers fuld af lyd, lys og bevægelser, når "Stjernekrigerne" slår til igen - denne gang med en workshop. Vær med i en Yoda-stafet og kom i lære som padawan, så du bagefter kan sætte Jedi/Sith på dit CV. Du kan også lære forskellige fægteteknikker og deltage i rollespil med Star Wars-lyssværd.

Det er de to musikere og Star Wars-fans Master Jonas og DJ R2D2 (Jonas Hellerstedt og Morten Overgaard) - også kendt som "Stjernekrigerne" - som styrer løjerne i workshoppen og byder dig inden for i Star Wars-universet.

Fra 4-9 år.

Børn 25 kr.
Kun børnene skal have billet
Børn | Andet

Kreatimen: Lav din egen Star Wars-droide

Tor. d. 14. februar 2019, kl. 10. / Vejle Bibliotek

Tor. d. 14. februar 2019, kl. 10.
Pris: (Gratis billetter)
Sted:
Droider er fællesnavn for alle robotterne i Star Wars-universet - uanset om de ligner mennesker eller velkendte droider som C-3PO, BB-8 eller R2-D2. Kig forbi og lav din helt egen droide af papir, pap, ruller eller plastikæg. Kun fantasien sætter grænser! Til Kreatimen, der varer to timer, stiller biblioteket materialer og vejledning til rådighed, mens du i fred og ro kan skabe din helt egen Star Wars-droide.

For de 5-12 årige og deres voksne (børn under 7 år skal være i følge med en voksen).

Ingen tilmelding - bare kig forbi
Børn | Andet

Kreatimen: Lav dit eget Star Wars-lyssværd

Fre. d. 15. februar 2019, kl. 10. / Vejle Bibliotek

Fre. d. 15. februar 2019, kl. 10.
Pris: (Gratis billetter)
Sted:
Kan man lave sit eget lyssværd? - Ja, det kan man! Så er du fan af Star Wars og klar til en duel, kan du kigge forbi biblioteket til Kreatimen og lave dit helt eget lyssværd. Det er faktisk ikke så svært. Du kan lave det af papir og tape - og så kan du duellere med det bagefter.

Til Kreatimen, der varer to timer, stiller biblioteket materialer og vejledning til rådighed, mens du i fred og ro kan skabe dit helt eget Star Wars-lyssværd.

Især for de 4-8 årige og deres voksne.

Ingen tilmelding - bare kig forbi
Børn | Andet

Nattergalen

Lør. d. 16. februar 2019, kl. 10. / Vejle Bibliotek

Lør. d. 16. februar 2019, kl. 10.
Pris: (Entré: Børnebillet 25 kr) Køb/bestil billet
Sted:
I Kejserens verden styres alting med et digitalt device, der holder ham orienteret om alt, der sker overalt, lige nu og her, tæt på og i universet, hele dagen. Men en dag hører Kejseren om, at der findes noget, der skulle være meget finere end alt det, ha. Handlingen i Nattergalen udspilles i et fjernt, eventyrligt univers fuld af digitale mirakler, hvor man let mister forbindelsen til det, der kommer fra hjertet. Med flotte og poetiske videoanimationer laver Det Lille Turnéteater en topaktuel nyfortolkning af H.C. Andersens eventyr Nattergalen.

Fra 4 år.

Børn 25 kr. / voksne gratis.
Både børn og voksne skal have billet
Diverse | Lyrik/oplæsning

Bogcafé

Man. d. 18. februar 2019, kl. 16.30. / Vejle Bibliotek

Man. d. 18. februar 2019, kl. 16.30.
Pris: (Gratis billetter)
Sted:
Kom og bliv inspireret, når vi igen inviterer til hyggelig og uformel bogcafé. Sæt dig til rette i vores loungehjørne med en kop kaffe og lidt godt til ganen og vær med, når vi serverer masser af gode læsetips til foråret.

Denne gang er dine værter Anders Østergaard Andersen og Lene Henriksen.

Ingen tilmelding - bare kig forbi!
Diverse | Andet

Hvor jeg var barn, var der isbjørne

Man. d. 18. februar 2019, kl. 19. / Vejle Bibliotek

Man. d. 18. februar 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: Standardbillet 60 kr, Billet - medlem ½ pris 30 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Få et unikt indblik i et Grønland, som slet ikke findes længere, og en tid, som de fleste er tilbøjelige til at tro, aldrig har eksisteret. Med udgangspunkt i sin kritikerroste og meget velskrevne erindringsbog fortæller Anne Knudsen om det land, hvor hun. Hvor Anne Knudsen var barn, var der isbjørne. Lige uden for byen gik de store og livsfarlige omkring, og lige uden for køkkendøren legede to isbjørneunger i et bur, Annes far havde fået bygget til dem, da han reddede dem fra den visse død, efter at deres mor var blevet dræbt.

Da Anne Knudsen var seks år, fik hendes far arbejde ved Grønlands Tekniske Organisation (GTO). Familien forlod derfor Frederikssund og bosatte sig først i Qaqortoq og et par år senere i et rødmalet træhus på en bjergskrænt i Tasiilaq i Østgrønland, som var fuldkommen afskåret fra omverdenen ni måneder af året. Oplevelserne i Grønland i 1950'erne skulle komme til at præge resten af hendes liv.

Med udgangspunkt i sin erindringsbog Hvor jeg var barn, var der isbjørne giver Anne Knudsen dig et unikt indblik et land, der ikke findes længere, og en tid, som de fleste er tilbøjelige til at tro, aldrig har eksisteret. En tid, som efter hendes opfattelse var en af de lykkeligste perioder i Grønlands historie. Med stor kærlighed til landet og dets befolkning - og med en imponerende hukommelse og sans for de sigende detaljer - fortæller Anne Knudsen om hverdagslivet med familie, naboer og kammerater, om skolegang og leg i naturen eller derhjemme, og om at opfostre isbjørneunger i et bur ude i gården

Anne Knudsen har tidligere modtaget Modersmål-Prisen for sit sprog. Hun er antropolog, dr.phil., skribent og var i mange år chefredaktør på Weekendavisen
Diverse | Andet

Artist talk med Per Vers

Ons. d. 6. marts 2019, kl. 19. / Vejle Bibliotek

Ons. d. 6. marts 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: Standardbillet 60 kr, Billet - medlem ½ pris 30 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Kom og vær med, når vi åbner dørene til en spændende artist talk mellem musiker og ordkunstner Per Vers og bibliotekets Emil E. Scherrebeck. Sammen dykker de ned i Per Vers' nye album, Knust Kunst, og hans liv som rapper og sprognørd. Og så kan du også se frem til smagsprøver på Per Vers' sublime evner inden for freestyle og leg med ordene.

I løbet af aftenen får du også chancen for at høre udvalgte numre fra Knust Kunst. Albummet er et konceptalbum med tolv numre, som bygger på tolv gamle danske vinylplader, som Per har fået lov til at lege med og putte i sampleren. Det er sjældne, støvede og skæve ting for det meste - godt gemt og ofte glemt. Kun to af de samplede sange er fra dette årtusinde, og kun to ud af de resterende ti kan findes på streamingtjenesterne. Men nu kommer de ud i lyset igen - på en helt ny måde. De gamle analoge fuldfede toner er røget igennem maskineriet hos Esben Thornhal der blandt meget andet har stået for musikken på L.O.C.'s tre seneste albums, og et hav af instrumentalister og gæstesolister bidrager til det meget detaljerede lydbillede