Dato

Genrer

Kommuner

Vælg en eller flere genrer
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 21-40 ud af 11164 events Syd- og Sønderjylland 24. sep. 2020

Diverse | Foredrag

Humor i tilværelsen

Torsdag den 24. september 2020, kl. 10-12. / Østbirk Præstegård

Torsdag den 24. september 2020, kl. 10-12.
Sognepræst Lone Buhl fortæller til Åbent hus og tarteletter - torsdag 24. Sept. Skønne torsdage formiddage - hvor alle er velkomne. Dørene åbner kl. 10.00. Kl. 10.30 spises der tarteletter - herefter løses en lille quiz, hvorefter Sognepræst Lone Buhl vil fortælle under overskriften: Humor i tilværelsen. Oprindeligt skulle denne torsdag ha været en musik/sang dag - men pga. den tid vi er i - vil sognepræst Lone Buhl i stedet fortælle. Kom til en hyggelig formiddag. (Vi må være 45 personer) Kom trygt Til en dejlig formiddag - vi kan nemlig godt hygge os uden knus og kram
Udstilling | Historisk

Christiansdal Vandkraftværk holder åbent hus

Torsdag den 24. september 2020, kl. 10-14. / Christiansdal Vandkraftværk

Torsdag den 24. september 2020, kl. 10-14.
Pris: (Entré: 20 kr)
Kom og se den 100 årige turbine og et gammelt Vandkraftværk producere el. Du kan også se og høre historien om et kæmpe industrieventyr fra 1770 til 1907 hvor det hele brændte ned. Du kan købe en lille bog for en flad 10 èr der fortæller hele historien. Christiansdals industrielle historie:

1772 Fremstillinf af blikplader

1780 Lærredsvæveri og stampemølle

1798 Oliemølle

1851 Glasstøberi og Spejlglasfabrik

1862 Højkanalen graves

1870 Cellulose og papirfremstilling

1907 Det hele brænder ned

1910 Skorstenens fald

1911 produktion af el ved vandkraft

har du lyst så tage en gåtur fra Tørning Mølle og om til Christiansdal Vandkraftværk gennem skoven langs med højkanalen som giver vand til turbinen
Diverse | Natur

Club Fanø Lysstøbning

Torsdag den 24. september 2020, kl. 10-16. / Club Fanø

Torsdag den 24. september 2020, kl. 10-16.
Pris: (Entré: 110 kr)
Sted: Club Fanø
Lav jeres egne hånddyppede lys. Club Fanø har et lysstøberi, hvor det også er muligt at lave sine egne lys. På mindre en 2 timer er det muligt at lave en plade med 8 hånddyppede stagelys. Vi har 6 grundfarver, som du kan vælge imellem. Det er også muligt at kombinere flere farver, så man får et lys med flere forskellige farvenuancer. Det er ikke alle farvesammensætninger, som passer sammen, så det er en god ide at spørge personalet først.

Lysstøbning er for både voksne og børn fra omkring 6 år. Børn i 4-5 års alderen vil have brug for at deres forældre hjælper med at lave lysene.

Arrangementet varer ca. 1.5 - 2 timer
Diverse | Natur

Club Fanø Dragebygning

Torsdag den 24. september 2020, kl. 10-16. / Club Fanø

Torsdag den 24. september 2020, kl. 10-16.
Pris: (Entré: 85, kr)
Sted: Club Fanø
Lav din egen håndmalede drage. Børn i alle aldre kan lave deres egen drage. Børnene maler selv dragen og vi hjælper med at sætte liner og afstivning på dragen. Der er ikke noget som at flyve med en drage, som man selv har lavet. Hos Club Fanø laver vi en drage, som alle uanset alder kan være med til at lave.

I bygger en meget enkel drage, men den flyver godt og er nem at styre. Det handler først og fremmest om at dekorere dragen. Når i er færdige med at dekorere lærredet, hjælpe vi med at sætte pinde, liner og håndtag på. Så er dragen klar til at flyve.

Fanø er et rigtig godt sted at flyve med drager. Stranden er så stor, at det er nemt at finde et sted at flyve med dragen uden at genere andre.

Arrangementet varer ca. 1 time.

Mødested: Club Fanø, Kirkevejen 13, Rindby
Børn | Andet

Naturvidenskabsfestival: Mød eventyrer Emil Erichsen | torsdag

Torsdag den 24. september 2020, kl. 10.15. / Aabenraa Bibliotek

Torsdag den 24. september 2020, kl. 10.15.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Emil Erichsen er den fødte sejler. Som 11-årig overtog han selv rorpinden i sin første Optimistjolle. Passionen for at sejle går igen hos familien. Ligesom Emils far, Mikkel Beha, selv voksede op på Nordkaperen med sin far, Troels Kløvedal, har Emil og li.
  • Emil Erichsen holder et foredrag om at rejse ud i verden og tage på opdagelse og turde at lære at svømme på dybt vand (11.00, obligatorisk)
  • I løbet af dagen er der praktiske workshops, hvor man bygger og modellere nogle af historiens store opdagelser i Makerspace Haderselvvej.
  • Gå på opdagelse og find svar på om de store ting der sket i verden. Bøgerne på biblioteket kan bruges til andet end at se flotte ud. Der er viden i bøger.
  • Gør det selv workshops. Dyk ned i bibliotekets verden og skab dit eget besøg ud fra det, du har brug for i din undervisning. Vi stiller borde og værktøjer tilrådelighed. Biblioteket er - meget - andet end bøger.
  • Kom og smag på ting, du ikke vidste, du kan spise.
På landsplan deltager over 150.000 elever fra grund- , gymnasie- og erhvervsskoler i Naturvidenskabsfestival. Målet med festivalen er, at gøre science vedkommende og anvendeligt for Danmarks børn og unge.

// CORONASIKKERET - HVORDAN? //

Der er åbent for 90 personer, og eleverne flyder rundt så rundt biblioteket, og interagere i de forskellige events, der er på stedet.

Bemærk foredraget med Christian Liebergreen er obligatorisk og begynder kl. 11.00. Vi ser gerne, at du ankommer mellem 10.15 og 10.45.

Der er håndsprit til fri afbenyttelse.

Indholdet henvender sig til elever og studerende fra 7. klasse til 10. klassetrin.

Naturvidenskabsfestival Uge 39
Torsdag d. 24. september
Aabenraa Bibliotek
Haderslevvej 3, 6200 Aabenraa
Diverse | Andet

Gratis It- Cafè

Torsdag den 24. september 2020, kl. 10.15-12.15. / Vejen Bibliotek

Torsdag den 24. september 2020, kl. 10.15-12.15.
Pris: (Fri entré)
Få hjælp til at bruge computeren eller din tablet til basale ting. Vejen Bibliotek tilbyder hjælp, råd og vejledning eller inspiration til:

At installere APP`en "SMITTESTOP"

NemID og Digital Post.

Oprette og bruge mail.

Søge på Internettet.

Brug af Vejen Kommuners Bibliotekers E-materialer, eksempelvis e-bog.

Hjælp til sikkerhed på nettet.

Eller andet?

Biblioteket har computer og IPAD du kan bruge, men du er velkommen til at tage din egen bærbare computer eller tablet med.

IT-tekniske spørgsmål besvares kun i begrænset omfang.

Alle er velkomne, også selvom du aldrig har prøvet at betjene en computer før.

Angående CORONA virus:
Vi vil følge de retningslinjer der er gældende på daværende tidspunkt.

Har du spørgsmål, så kontakt Ida Nawrot på Vejen Bibliotek.

Der vil være kaffe på kanden :-)
Diverse | Gudstjeneste

Plejehjemsgudstjeneste

Torsdag den 24. september 2020, kl. 10.30. / Plejecenter Kildevældet

Diverse | Gudstjeneste

Gudstjeneste: Ceres - aflyst!

Torsdag den 24. september 2020, kl. 10.30. / Ceres Centret

Diverse | Gudstjeneste

***AFLYST*** Plejehjemsgudstjeneste Kongebro

Torsdag den 24. september 2020, kl. 10.45. / Tyrstrup Kirke

Torsdag den 24. september 2020, kl. 10.45.
Udstilling | Omvisning

Guidet Rundvisning på Fængselsmuseet

Torsdag den 24. september 2020, kl. 11. / FÆNGSLET

Torsdag den 24. september 2020, kl. 11.
Pris: (Entré: 35 kr + entré)
Sted: FÆNGSLET
Kom med på en rundvisning i Fængselsmuseet og få et unikt indblik i dansk fængselsliv gennem 153 år. På turen rundt i museet ser du bl.a. celler, rockergang og fængselskirke, mens du lytter til de bedste af vores fortællinger om fanger og fængselsliv. Rundvisningerne giver en god introduktion til både museet og fængselshistorie, og undertemaerne kan variere fra gang til gang for at inkludere særudstillinger og aktuelle emner.

De guidede rundvisninger er et tilbud for mindre grupper, familier og enkeltpersoner, der ønsker at krydre muligheden for at gå rundt på egen hånd med en personlig fortæller.

Børn kan sagtens deltage og har gratis entré, men skal have booket plads og betale for plads på rundvisningen. Vi anbefaler rundvisningen for børn fra 8 år og op efter.

Rundviser: Skiftende
Varighed: 75 minutter

Bemærk at rundvisningerne kan foregå udendørs, så klæd jer gerne på efter vejrforholdene
Diverse | Andet

Club Fanø Blokart skole

Torsdag den 24. september 2020, kl. 11. / Club Fanø

Torsdag den 24. september 2020, kl. 11.
Pris: (Entré: 350 kr per blokart per time)
Sted: Club Fanø
Blokart er noget af det sjoveste du kan lave på stranden på Fanø. Der er ikke noget som at suse ned ad stranden sammen med sin familie og venner. Blokart er populært sagt en optimist jolle på hjul. Det tager højst 10 minutter for vores instruktør at lære. Det er absolut ikke farligt at køre med Blokart. Du får udleveret hjelm og handsker og du sidder fastspændt i køretøjet i en sikkerhedssele. Du skal først og fremmest huske på, at du ikke er alene på stranden og derfor tage hensyn til de andre trafikanter på stranden.

Inden du kan komme ud at køre, skal du udfylde en lejekontrakt. Da du kører på eget ansvar er det din egen forsikring, der skal dække skader på materiel eller personer.

Vi gør opmærksom på, at vi ikke lejer blokarts ud uden at vores instruktør er med. Selvom det ikke er farligt er det vigtigt for os at være på stedet og kunne hjælpe dig, så du får den bedste og sikreste oplevelse.

Blokart foregår på stranden 2 km syd for nedkørslen til stranden for enden af Kirkevejen. Man kan cykle og køre i bil på stranden. Vi anbefaler derfor at i kommer til Club Fanøs kontor på Kirkevejen 13 i Rindby ½ time før i skal køre, for at udfylde papirerne.

Alder: fra ca 12 år (mindst 135 cm høj)
Udstilling | Billedkunst

Kunst i lange baner

Torsdag den 24. september 2020, kl. 11-17.30. / Aabenraa Kunsthandel

Torsdag den 24. september 2020, kl. 11-17.30.
Pris: (Fri entré)
I Aabenraa Kunsthandel kan du altid finde original billedkunst af danske og udenlandske kunstnere. Vi har priser fra 50,- kr. og opefter. Aabenraa Kunsthandel drives af foreningen "Makrelsalat" og i det daglige møder du billedkunstnerne Mette Joensen og Anne Lildholdt Jensen. Forude disse to er her cirka 20 andre kunstnere og kunsthåndværkere repræsenteret fra ind- og udland.

Vi har desuden en venneforening - Aabenraa Kunsthandels Venner - og gennem medlemsskabet der, kan du være med til at bevare en attraktiv del af Aabenraas kunst- og kulturliv
Diverse | Andet

Fællesspisning

Torsdag den 24. september 2020, kl. 12.30-14. / Kvaglund Kirke

Torsdag den 24. september 2020, kl. 12.30-14.
Kvaglund Kirke er en del af Danmark spiser sammen. Om Danmark Spiser Sammen Med store og små spisearrangementer over hele landet ønsker vi at gøre det lettere at møde nye mennesker og at invitere til samvær og fællesskab. Vi vil sætte fokus på ensomhed ved at bringe mennesker sammen, der ikke normalt mødes. Målet er at komme ud i enhver krog af Danmark - på tværs af generationer og kulturer. Maden koster 25 kr
Diverse | Natur

Sejltur på Haderslev Dam

Torsdag den 24. september 2020, kl. 13. / Haderslev Dambåd

Torsdag den 24. september 2020, kl. 13.
Pris: (Entré: 100 kr)
Oplev Sønderjyllands største sø. Du kan sejle inde fra byens centrum og ud i naturen.
Udstilling | Billedkunst

Vadehavet og andre landskaber

Torsdag den 24. september 2020, kl. 13 til 17. / Fanø Kunstmuseum

Torsdag den 24. september 2020, kl. 13 til 17.
Pris: (Entré: 50 kr)
Fanø Kunstmuseum åbner for forårets og sommerens særudstilling med 5 af landets bedste fotokunstnere: Kirsten Klein, Janne Klerk, Joakim Eskildsen, Mathias Svold og Ulrik Hasemann. Det barske landskab på Fanø og ved Vadehavet er udstillingens motivverden. Vi ser landskabet og naturen skildret i alt slags vejr, skiftende årstider og på alle tider af døgnet. De fem fotokunstnere viser store knivskarpe værker, sort/hvide atmosfæremættede billeder, billeder med intimitet fra den nære verden og billeder med et humoristisk blik.

Der vil i løbet af sommeren blive mulighed for at møde de fem kunstnere ved en række talks. Derved får vi mulighed for at kigge de fem kunstnere over skulderen og få et særligt indblik i hvordan de arbejder og hvad de vægter, når de går ud med deres kamera.

8. juli Kirsten Klein, 15 juli Janne Klerk og 12. august Mathias Svold og Ulrik Hasemann. September, Joakim Eskildsen. Præcis dato vil blive annonceret senere.

Se mere på kunstnernes hjemmesider:

Janne Klerk: www.janneklerk.dk, tlf 21494429, mail@janneklerk.dk

Kirsten Klein: www.galleri5000.dk tlf 30667798, kirstenklein@mors.dk

Joakim Eskildsen: www.joakimeskildsen.com tlf 004915735227293, contact@joakimeskildsen.com

Mathias Svold: www.mathiassvold.dk tlf 25546727, mail@mathiassvold.dk

Ulrik Hasemann: www.hasemannphotos.com tlf 61264888, contact@hasemannphotoes.com

Udstillingen er støttet af: Fanø Kommune, Det Obelske Familiefond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Poul Johansen Fonden og Danibo
Diverse | Andet

Konfirmander

Torsdag den 24. september 2020, kl. 13.15-15.15. / Øsby Sognehus

Torsdag den 24. september 2020, kl. 13.15-15.15.
Diverse | Foredrag

Torsdagsklub i Søvind Kirkehus

Torsdag den 24. september 2020, kl. 13.30-15.30. / Søvind Kirkehus

Torsdag den 24. september 2020, kl. 13.30-15.30.
Torsdagsklubben byder velkommen tilbage efter ferie - med hyggesnak og kage på bordet. Ingen tilmelding. Pris: Kr. 10 for kaffe. For yderligere oplysninger om Torsdagsklubben: Inger Marie Broch Petersen tlf. 75 65 93 41 eller vorsoevej1@gmail.com.
Udstilling | Omvisning

Sensommer kaffe på Uldum Mølle

Torsdag den 24. september 2020, kl. 14. / Uldum Mølle

Torsdag den 24. september 2020, kl. 14.
Pris: (Entré: 89 kr)
Sensommer kaffe på den gamle mølle Hver torsdag i september Kaffe m/bolle og møllekringle + småkager kl. 14-16 Rundvisning på mølle- og kærmuseet kl. 14 og 15. Handicapvenlig adgang til det meste. Pris: 89,- pr. person Bordbestilling nødvendig!
Diverse | Natur

Tur til sælbanke, varighed ca. 2 timer, sejles af OT og KK

Torsdag den 24. september 2020, kl. 14. / Fanø Lystbådehavn

Torsdag den 24. september 2020, kl. 14.
Pris: (Entré: Voksen, 200 kr) Køb/bestil billet
Arrangør: Foreningen Martha
Med afgang fra og ankomst til Fanø Lystbådehavn, sejles en 2 timers tur til sælbanken Grisen nord for Fanø. Vi garanterer ikke at vi ser sæler men sandsynligheden for at se dem er stor. Husk varmt tøj. Af sikkerhedsmæssige grunde skal man være selvhjulpet
Diverse | Natur

Club Fanø - Skimboarding

Torsdag den 24. september 2020, kl. 14. / Club Fanø

Torsdag den 24. september 2020, kl. 14.
Pris: (Entré: 120 kr)
Sted: Club Fanø
Har du tænkt på. at det kunne være sjovt at surfe på vandet, men har ikke rigtig mod på at kaste dig over windsurf, kitesurf eller den oprindelige for surf. Så er Skimboarding måske noget for dig. Skimboards bruges i vandkanten hvor der er lavt vand og fl. Det er sjovt for både helt nybegyndere og for personer, der allerede har stiftet bekendtskab med surf. Det er noget, som både børn og voksne kan dyrke uden andre forudsætninger end lysten til at prøve noget nyt og at man ikke er bange for at blive våd.

Skimboardet er mindre end de traditionelle shortboards, og er uden finner. Boardet anvendes til at glide hen over vandets overflade.

Skimboarding på lavt vand på en sandbund er lidt ligesom skateboarding. Når man har lært at balancere på boardet, kan man øve sig at lave nogle af de samme trick, som man kan lave på et skateboard.

Når man er blevet god til skimboarding eller har surfer erfaring kan skimboards også bruges til bølger. Man bruger sit momentum fra stranden til at skimme ud til de brydende bølger, som man derefter fanger tilbage til land svarende til den klassiske surfing. Dog typisk meget mindre bølger, da det stadig foregår tæt på land.

Prøv denne sjove vandsport sammen med vores instruktør. I løbet af timen vil i lære de basale tekniker i skimboarding og så igang. Hvor dygtig man bliver er op til egne fysiske evner.

Alder 10-60.
Mødested: Club Fanø, Kirkevejen 13 eller efter aftale