Dato

Genrer

Kommuner

Vælg en eller flere genrer
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
26/1 2015
Syddansk Musikkonservatorium
Kirkegade 61
6700 Esbjerg
Tlf: 6311 9900 Fax: 6311 9920

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.4703, Lon 8.45058

Videregående uddannelsesinstitution under Kulturministeriet. Uddanner musikere, musikpædagoger, filmkomponister og lydkunstnere


Viser 1-2 ud af 2 events 31. mar. 2020

Musik | Klassisk

Møde i midten

Onsdag den 29. april 2020, kl. 19.30. / Syddansk Musikkonservatorium

Onsdag den 29. april 2020, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 150 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Carl Maria von Weber: Trio i G-mol i version for fløjte og fagot Samir Odeh-Tamimi: Duo for horn og slagtøj Reynaldo Hahn: Serenade for blæsekvartet Samir Odeh-Tamimi: Li-Umm-Kámel Trio Ludwig van Beethoven: Klaverkvintet. Da vi ville programlægge denne sæson med europeiske regioner som tema, tog vi en aktivistisk beslutning om at undgå Tyskland.
Det viste sig selvfølgelig muligt, men på en måde - irrelevant. Ikke bare har Europas kulturelle midtpunkt bidraget med noget af det ypperste af kammermusikkens kernerepertoire; dens måske vegtigste søn Ludvig van Beethoven fejrer jubilæum i 2020, - det må fejres, lad os komme i gang!
Her parrer vi ham med landsmanden Weber, måske kendt som operakomponist for nogle, - måske overhovedet ikke kendt for andre.
Til at suplere de tyske herrer, henter vi ind en komponist, som på mange måder ræpresenterer det moderne tysklands stemme:
Samir Odeh-Tamimi er fra Tel Aviv men har boed og arbejdet i Tyskland i hele sit voksne liv. Hvad for arv tager han med ind i det tyske håndarbejde?
Midt i det hele, et genhør med Reynaldo Hahn fra forrige sæsonkoncert - der var kamp om manden, som vi mener er underkendt.

Vor residerende pianist for foråret Kristoffer Hyldig er med at løfte prorgrammet til ekstraordinære højder

Klaver: Kristoffer Hyldig

Koncerten spilles også i Ølgod Kulturhus, Varde, den 28.april
Musik | Klassisk

Gæstekoncert Ensemble Storstrøm

Mandag den 18. maj 2020, kl. 19.30. / Syddansk Musikkonservatorium

Mandag den 18. maj 2020, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 150 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Vores søsterensemble besøger Esbjerg endnu engang med deres COOL KLASSISK! Gennem skoleåret 2019 - 2020 vil de unge, sammen med musikerne i Ensemble Storstrøm, arbejde med at udvælge musikken til dette program. Musikken er valgt af unge fra lokalområdet i Storstrøm

De har fået til opgave at lægge et program efter deres egen smag, men det skal leve op til flere kriterier.
Musikken skal være fra barok til rock,
musikken skal have den højeste kunstneriske kvalitet,
og musikken skal have stor stilistisk variation.
Sidst men ikke mindst skal musikken også have en bred publikumsappel.

Ensemblets musikere vil være de strenge dommere samt råde og vejlede eleverne igennem hele processen. Koncertprogrammet skal ikke være specielt målrettet elevernes egen aldersgruppe, men også hvad alder angår appellere til alle. Samtidig vil de få til opgave at lave en markedsførings- og formidlingsplan for koncerterne, som specifikt er målrettet deres egen generation:
I hvilket formater skal det ske?
I hvilket sprog skal det formuleres?

Ensemblet ved, at den musik tidens unge vælger vil falde i publikums smag. Vi glæder os i Ensemble Storstrøm til at lade et års arbejde komme til musikalsk udtryk som en klingende signatur fra tidens unge