Dato

Genrer

Kommuner

Vælg en eller flere genrer
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
7/4 2014
Esbjerg Hovedbibliotek
Nørregade 19
6700 Esbjerg

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.4692, Lon 8.45482
Åbent: Man-fre kl. 10-18, lør kl. 10-14, søn kl. 11-15 i perioden 1.10-31.3

Hovedbiblioteket. Esbjerg Kommunes Hovedbibliotek


Viser 1-20 ud af 24 events 5. dec. 2019

Udstilling | Blandet/Ukendt

Tage Poulsen: "Den indre by" (reprospektiv)

Fredag den 4. oktober til tirsdag den 31. december 2019, kl. 10. / Esbjerg Hovedbibliotek

Fredag den 4. oktober til tirsdag den 31. december 2019, kl. 10.
Sted:
Tage Poulsen har haft stor betydning for udbredelsen af fotografi som kunstart i Danmark. Mange kender ham som foredragsholder og skribent i tidsskrifter og encyklopædier, såvel som gennem Dansk Fotohistorie, hvor han også selv præsenteres som fotograf. Fernisering fredag 4. oktober kl. 16, i Storm P. salen

Tage Poulsen døde i 2018. Bortset fra hans tidlige portrætter overskrider næsten alle Poulsens billeder den fotografiske realisme og udfordrer vores umiddelbare virkelighedsopfattelse. Ofte på den måde at lyset og beskæringen får noget stabilt og velkendt til at vække mindelser om noget uroligt eller ubestemmeligt i betragterens fantasi.

Den indre by var dels et vigtigt område af København for Poulsen, dels en metafor for den indre virkelighed han søgte - og fortsat giver betragteren adgang til gennem de fine sort-hvide prints.
"Det væsentlige i fotografien har for mig ikke været kameraet med dets evne til at fastholde nuet, men det fotografiske materiales evne til at lade sig påvirke af lyset."

Serien Oplevelser af den indre by (1972-80) omfatter bl.a. nogle af de fotomontager, der ved at sammenkopiere flere udsnit af tid og rum overskrider det fotografiske "nu".
Sammen med de figurlignende tegn på mure og abstrakte flader i serien Aftryk af byens hud (1971-94) er disse værker centrale i udstillingen.
Dertil kommer adskillige, ikke før udstillede billeder fra senhalvfemserne - hvorefter Tage Poulsen ved millennieskiftet lagde kameraet på hylden og trak sig fra mørkekammeret.

Tage Poulsens retrospektive udstilling omfatter også nogle af hans "fundne" dobeltbilleder og sammenkopieringer fra Gutenberggalaxen, galaksen hvor trykte og elektroniske mediers brokker er i kredsløb.
Udstillingen er ikke som sådan organiseret efter disse serier, men er snarere tænkt kronologisk og visuelt.
Efter anskaffelsen af storformatkamera i 1980 rettedes fotografens indtrængende blik mod mere uforstyrrede steder, ikke mindst havens og husets univers. Hareskoven, Sydhavnen og Refshaleøens industrielle ruiner hørte absolut også til favoritstederne, hvor organisk og uorganisk blandedes i Poulsens sort-hvide metamorfoser.

Op gennem 70'erne og 80'erne eksperimenterede Poulsen i det hele taget intensivt med fotografiets muligheder som personligt udtryksmiddel - for så i 90'erne at fortrænge symboler og metaforer til fordel for nærmest abstrakte strukturer og en mere ligefrem skønhed.
Denne retrospektive udstilling rummer også nogle sjældent sete værker fra Tage Poulsens tidlige produktion i midttresserne, vel ankommet som han var fra det østjydske og allerede med atelier i Valby.

Det var dog ikke som erhvervsfotograf, men som fotokunstner, Tage Poulsen udfoldede sin billeddannende virkelyst. Til gengæld har Poulsen som lysmester på DR TV i et utal af sammenhænge bragt kunstlyset i spil som æstetisk virkemiddel. I tv-studiet oparbejdede han gennem årene givetvis også noget af sin kritiske distance til den måde, hvorpå nyheder indgår i den medieskabte virkelighed.

Både surrealismen og fjernøstlig filosofi har inspireret "PoulZen" ligesom hans fotografiske forbilleder, der har været amerikanske snarere end danske: Minor White, Harry Callahan, Paul Caponigro, Wynn Bullock og Aaron Siskind ikke mindst.

Værkerne er udvalgt af Henning Wettendorff og stammer fra fotografens arkiv
Børn | Skuespil

Hvem har stjålet Nissekraften

Lørdag den 7. december 2019, kl. 11. / Esbjerg Hovedbibliotek

Lørdag den 7. december 2019, kl. 11.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Børneteater med Honningbanden. Oplev en vidunderlig fortælling om jul, venskab og kærlighed.

Hvem har stjålet Nissekraften er et rigtigt juleteaterstykke for børn i alderen 3-10 år og deres voksne må gerne kigge med.

Både børn og voksne skal have billet
Diverse | Andet

Ribe Filmklub

Onsdag den 11. december 2019, kl. 19. / Ribe Bibliotek

Onsdag den 11. december 2019, kl. 19.
Arrangør: Esbjerg Hovedbibliotek.
Ribe Filmklub byder velkommen til en filmaften på seminarieHuset. Denne aften skal vi se den svensk/tysk/norske film Hvad vil folk sige.

Der vil være mulighed for køb af kaffe og vin. Detaljerede oplysninger om filmene kan ses i det trykte program, som kan hentes på Ribe Bibliotek.

Tilmelding er ikke nødvendig.

Ribe Filmklub er et samarbejde mellem Biografforeningen Dagmar og Ribe Bibliotek
Børn | Andet

International playgroup Xmas edition

Fredag den 13. december 2019, kl. 11. / Esbjerg Hovedbibliotek

Fredag den 13. december 2019, kl. 11.
Pris: (Fri entré)
Sted:
International legegruppe for alle der har lyst til at møde forældre og mindre børn - af alle nationaliteter. Møderne foregår på engelsk. December special edition: medbring indpakket gave til dit eget barn og en ret til sammenskudsgilde. Tilmelding på facebook International parents group Esbjerg
Diverse | Andet

Nu bæres lyset frem

Fredag den 13. december 2019, kl. 16.30. / Esbjerg Hovedbibliotek

Fredag den 13. december 2019, kl. 16.30.
Sted:
Luciaoptog på Hovedbiblioteket. Det er Sønderris skolens kor, under ledelse af Heidi Newlands, der står for optoget
Diverse | Andet

Ribe Filmklub

Tirsdag den 17. december 2019, kl. 15.30. / Ribe Bibliotek

Tirsdag den 17. december 2019, kl. 15.30.
Arrangør: Esbjerg Hovedbibliotek.
Ribe Filmklub byder velkommen til en filmeftermiddag på seminarieHuset, i samarbejde med Ældre Sagen. Denne eftermiddag skal vi se den svensk/amerikansk/engelske film The Wife.

Der vil være mulighed for køb af kaffe og vin. Detaljerede oplysninger om filmene kan ses i det trykte program, som kan hentes på Ribe Bibliotek.

Tilmelding er ikke nødvendig.

Ribe Filmklub er et samarbejde mellem Biografforeningen Dagmar og Ribe Bibliotek
Udstilling | Foto

Den 36. Internationale Fotoudstilling

Lørdag den 4. januar til søndag den 16. februar 2020, I Bibliotekets åbningstid. / Esbjerg Hovedbibliotek

Lørdag den 4. januar til søndag den 16. februar 2020, I Bibliotekets åbningstid.
Pris: (Fri entré)
Sted:
Det er 36. år Esbjerg Fotoklub arrangere Den Internationale Fotoudstilling, I år med 3 udenlandske fotografer og Klubbens medlemmer. Lørdag den 4. januar er der fernisering på udstillingen, og alle er velkommen til at deltage i dette arrangement.
Børn | Andet

Børnebiffen

Torsdag den 9. januar 2020, kl. 10.15. / Bramming Bibliotek

Torsdag den 9. januar 2020, kl. 10.15.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Arrangør: Esbjerg Hovedbibliotek.
Vi slukker endnu engang lyset og blænder op for det store lærred, hvor vi viser gode film for de 3-6-årige. Tag plads i Børnebiffens mørke og bliv underholdt med film du ikke ser på tv derhjemme!

Børnebiffen er gratis mod forevisning af billet
Diverse | Andet

Højskolesangbogen

Tirsdag den 21. januar 2020, kl. 16. / Esbjerg Hovedbibliotek

Tirsdag den 21. januar 2020, kl. 16.
Sted:
På Hovedbibliotek slår vi atter dørene op for fællessang med klaverakkompagnement. Har du lyst til at synge sammen med andre og få lidt baggrundsviden om sangene, så kom ind på Hovedbiblioteket og vær med. Måske synger vi også netop DIN yndlingssang?

Højskolesangbogen leverer lyrikken, mens Jørn Munksgaard står for musikken.

Vi hygger os i musikområdet og serverer naturligvis en kop kaffe
Diverse | Andet

Bibliotekets lytteklub

Torsdag den 23. januar 2020, kl. 19. / Esbjerg Hovedbibliotek

Torsdag den 23. januar 2020, kl. 19.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Elsker du musik, og vil du gerne dele den med andre? Vi mødes og lytter til musik, som vi har taget med for at dele med hinanden. Vi snakker om musik, kommer med anekdoter, oplevelser og anbefalinger.

Du behøver ikke vide alt om musik. Om det er soul, reggae eller pop betyder heller ikke noget. Det skal bare være noget, du godt kan li'
Diverse | Foredrag

Korrespondenterne: Brugsanvisning til Danmark

Tirsdag den 28. januar 2020, kl. 19-21. / Esbjerg Hovedbibliotek

Tirsdag den 28. januar 2020, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 95 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF - Esbjerg
Sted:
Underviser: Thomas Borchert. Som mange andre tilflyttere fra Tyskland forelskede Thomas Borchert sig først i en blond, dansk kvinde og derefter i hendes venlige land. I bogen. Gebrauchsanweisung für Dänemark. (Piper Verlag 2017) fortæller han med varme og humor, hvor kærligheden til begge har bestået, og hvor den slår revner. Blondinen er blevet gråhåret. Intet problem. Men han er begyndt at gruble over, hvorfor han i sine 30 år som korrespondent i København år for år i stigende grad har måttet berette til tyske aviser om et land, der bliver erobret af uvenlige populister. Har han i virkeligheden forelsket sig i en smuk, men falsk facade?
Hold: 012011901
Diverse | Andet

Årets børne- og ungdomslitteratur

Onsdag den 29. januar 2020, kl. 14. / Esbjerg Hovedbibliotek

Onsdag den 29. januar 2020, kl. 14.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Kom og oplev Politikens anmelder Steffen Larsen fortælle om den aktuelle børne- og ungdomslitteratur. Steffen Larsen er en formidabel og levende litteraturformidler, som rejser land og rige rundt og præsenterer sæsonens nye bøger på biblioteker og skoler.

Han har taget pulsen på de nyeste tendenser og udviklingen indenfor området.

Få inspiration og lyst til ny læsning for familiens børn og unge.

Gratis adgang, men husk tilmelding
Diverse | Andet

Samtalesalon: At rejse er at leve

Torsdag den 30. januar 2020, kl. 19. / Esbjerg Hovedbibliotek

Torsdag den 30. januar 2020, kl. 19.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Salonens tema er denne gang gode oplevelser på rejser i ind- og udland. Samtalesalonen er bygget op som en menu med en forret, en hovedret og en dessert, med igangsættende spørgsmål til samtalen under hver "ret". Der samtales i tre gange tyve minutter, kun afbrudt af partnerskifte til næste ret.

Vi mødes ved Fortælletrappen. Der serveres kaffe/te og kage.

Gratis at deltage, men husk tilmelding

Vi samtaler hver gang om et nyt og spændende aktuelt emne, så nye deltagere er altid velkomne. Der er ingen særlige forudsætninger for at deltage, blot en lyst til at dyrke samtalen
Diverse | Foredrag

Højskoleformiddage - Esbjerg

Torsdag den 30. januar til torsdag den 26. marts 2020, 8 kursusdage kl. 10-12. / Esbjerg Hovedbibliotek

Torsdag den 30. januar til torsdag den 26. marts 2020, 8 kursusdage kl. 10-12.
Pris: (Entré: 800 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF - Esbjerg
Sted:
Underviser: Tommy Christensen. Højskoleformiddage i Esbjerg. Sted: Storm P salen, Hovedbiblioteket, Nørregade 19. Tid: Torsdage kl 10.00- 12.00. Leder: Tommy Kristensen. Pris: kr 800,-. Torsdag 30. januar. Højskolelærer Anja Kjølby
Frida Kahlo kunstner og rebel
Den mexicanske billedkunstner Frida Kahlos opnåede stor berømmelse i sit korte liv I hendes stærke, farverige og voldsomme billeder tog hun kampen op mod sin grumme skæbne, mod den fysiske smerte efter en alvorlig ulykke, mod kærligheds-sorger og livstræthed.

Torsdag 6. februar
Journalist Simon Kratholm Ankjærgaard
Genforeningen 1920 da Danmark blev samlet
Den dramatiske og medrivende fortælling om hvorfor og hvordan Genforeningen i 1920 fandt sted
Det er en fortælling om et intenst og kompliceret politisk spil og om mange engagerede aktører, der helligede deres liv til en sag
Nogle endte som vindere, andre som tabere.
Simon Kratholm Ankjærgaard fortæller om de dramatiske 20 måneder, der gik fra afslutningen af 1. verdenskrig til kongens symbolske ridt og den store genforenings-fest på Dybbøl Banke, på lige nøjagtig dét sted, hvor danskerne havde fået så læsterlige klø 56 år tidligere.

Torsdag 20. februar
Foredragsholder Jørgen Dieckmann Rasmussen
Mødet med det moderne Indien
De fleste danskere kender Indien fra TV-serier som Imperiets Juvel og film som Gha-ndi og Slumdog Millionaire, men hvordan er det moderne Indien, der i lighed med Kina spiller en stigende rolle på verdensplan?
Foredraget fører os til Chandigarh i provinsen Punjab, sihkernes gyldne tempel i Amritsar, Indiens hovedstad Delhi og endelig det verdensberømte mausoleum Taj Mahal
Endelig vil der blive fortalt om livet i indiske familier i dag:
Er mænd og kvinder f.eks. lige, og er kastesystemet virkelig afskaffet?

Torsdag 27. februar
Forfatter Søren Hauge
Irlands grønne hjerte
Ikke for ingenting kaldes Irland for den grønne Ø
Landet er en verden fyldt med skønhed, mystik, musik og forunderlige historier
Foredraget tager dig med på en betagende billedrejse, der forbinder dig med den ældgamle fortid, med templer og stencirkler i den smukkeste natur, og med en duft fra den keltiske mystik og spiritu-alitet
En rejse i geografien men også en rejse i fodsporene på de to kulturgiganter, William Butler Yeats og George William Russell, der blev vejvisere til Irlands skjulte elverfolk og til en verden af poesi og farver gennem digte og malerier.

Torsdag 5. marts
Forfatter Charlotte Liva Varming Andersen
Tro og Tango - En Dans med Livet
Et foredrag i ord og billeder, om arbejdet som volontør ved Den Danske Kirke i Bue-nos Aires, som også er Tangoens hovedstad.
Kirken i latinerkvarteret i San Telmo, er i 2018 hjem for Charlotte, der også knytter bånd til Det Danske Hjem, Den Danske Klub, Den Danske Højskole i Tandil og de andre danske kirker
Mennesker mødes og en gerning folder sig ud på uventet måde ligesom den Argentinske Tango gør.

Torsdag 12. marts
Kulturforfatter Mogens Blume
Winston Churchill Downing Streets største personlighed
At man fascineres af Churchills mangeartede geni, kombineret med storheden i hans liv og gerning, gennemsyrer foredraget, der suppleres af mange billeder og fyndige citater, fra Churchills brogede liv.
Foredraget tegner således et engageret og varieret billede af Winston Churchill, baseret på læsning af mange bøger af og om Churchill, hvortil kommer en række besøg i hans fodspor.
Torsdag 19. marts
Allan Høier TRIO Bag om bohemen Bellman
Bellman er nok Sveriges største visedigter
Med 'Bag om bohemen Bellman' vil vi først og fremmest fortolke en lang række af hans fantastiske viser om og med ynde, druk, dramatik, erotik og humor, og så vil vi fortælle om viserne og om manden, der skrev dem. Vi kommer også rundt om hans indflydelse i Danmark
Viserne fremfø-res på dansk og er iklædt nye, fantasifulde arrangementer.

Torsdag 26. marts
Anne Marie Illum Digter
Per Højholt (Gittes monologer)
Per Højholt (1928-2004) var en indflydelsesrig dansk digter, der oprindelig var uddannet bibliotekar og måske er mest kendt for sine Gittemonologer
Monologerne fylder en del i foredraget, der dog også belyser forfatterskabet generelt
Foredraget giver eksempler på Per Højholts humor og beskriver hele udviklingen i forfatterskabet.

Du kan købe adgang til enkelte foredrag for 150 kr., hvis du ikke ønsker at deltage i hele foredragsrækken
Billetter kan købes i døren (kontant betaling eller mobilepay).

Hold: 012011853
Diverse | Undervisning

It-sikkerhed for seniorer

Mandag den 3. februar 2020, kl. 10. / Bramming Bibliotek

Mandag den 3. februar 2020, kl. 10.
Pris: (Pris: Gratis billetter) Køb/bestil billet
Arrangør: Esbjerg Hovedbibliotek.
Tilmeld dig dette kursus og få gode råd til en sikker digital hverdag. Digitaliseringsstyrelsen har udviklet et undervisningsmateriale, som dette kursus tager udgangspunkt i.

Vi kommer ind på:
  • Phishing og fuphenvendelser
  • Kodeord og login
  • Fup når du handler på nettet
  • Vigtige opdateringer af dine programmer
sikkerdigital.dk kan du læse mere om, hvordan man kan sikre sig på nettet
Diverse | Andet

Højskolesangbogen

Tirsdag den 18. februar 2020, kl. 16. / Esbjerg Hovedbibliotek

Tirsdag den 18. februar 2020, kl. 16.
Sted:
På Hovedbibliotek slår vi atter dørene op for fællessang med klaverakkompagnement. Har du lyst til at synge sammen med andre og få lidt baggrundsviden om sangene, så kom ind på Hovedbiblioteket og vær med. Måske synger vi også netop DIN yndlingssang?

Højskolesangbogen leverer lyrikken, mens Jørn Munksgaard står for musikken.

Vi hygger os i musikområdet og serverer naturligvis en kop kaffe
Diverse | Andet

Bibliotekets lytteklub

Torsdag den 20. februar 2020, kl. 19. / Esbjerg Hovedbibliotek

Torsdag den 20. februar 2020, kl. 19.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Elsker du musik, og vil du gerne dele den med andre? Vi mødes og lytter til musik, som vi har taget med for at dele med hinanden. Vi snakker om musik, kommer med anekdoter, oplevelser og anbefalinger.

Du behøver ikke vide alt om musik. Om det er soul, reggae eller pop betyder heller ikke noget. Det skal bare være noget, du godt kan li'
Diverse | Andet

Samtalesalon: En uge uden sociale medier

Torsdag den 27. februar 2020, kl. 19. / Esbjerg Hovedbibliotek

Torsdag den 27. februar 2020, kl. 19.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Salonens tema handler denne gang om hvad mobiltelefonen og de sociale medier gør ved os? Samtalesalonen er bygget op som en menu med en forret, en hovedret og en dessert, med igangsættende spørgsmål til samtalen under hver "ret". Der samtales i tre gange tyve minutter, kun afbrudt af partnerskifte til næste ret.

Vi mødes ved Fortælletrappen. Der serveres kaffe/te og kage.

Gratis at deltage, men husk tilmelding

Vi samtaler hver gang om et nyt og spændende aktuelt emne, så nye deltagere er altid velkomne. Der er ingen særlige forudsætninger for at deltage, blot en lyst til at dyrke samtalen
Diverse | Undervisning

It-sikkerhed for seniorer

Tirsdag den 3. marts 2020, kl. 10. / Esbjerg Hovedbibliotek

Tirsdag den 3. marts 2020, kl. 10.
Pris: (Pris: Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Tilmeld dig dette kursus og få gode råd til en sikker digital hverdag. Digitaliseringsstyrelsen har udviklet et undervisningsmateriale, som dette kursus tager udgangspunkt i.

Vi kommer ind på:
  • Phishing og fuphenvendelser
  • Kodeord og login
  • Fup når du handler på nettet
  • Vigtige opdateringer af dine programmer
sikkerdigital.dk kan du læse mere om, hvordan man kan sikre sig på nettet
Diverse | Foredrag

Fra Rocker Til At Bruge Hver Eneste Vågne Time På At Hjælpe Andre Ud Af Misbrug Og Kriminalitet

Onsdag den 4. marts 2020, kl. 19-21.30. / Esbjerg Hovedbibliotek

Onsdag den 4. marts 2020, kl. 19-21.30.
Pris: (Entré: 100 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Foredraget, der ryster, rører. Torben C-Bohnhardt var engang et svigtet og misbrugt barn, der blev hardcore rocker, før han trykkede ctrl+alt+delete på sit liv og startede helt forfra. Foredraget, der ryster og rører.

Torben C-Bohnhardt var engang et svigtet og misbrugt barn, der blev hardcore rocker, før han trykkede ctrl+alt+delete på sit liv og startede helt forfra. Og som i dag bruger hver eneste vågne time på at hjælpe andre ud af misbrug og kriminalitet.

Det sværeste var ikke at træde ud af rockermiljøet, men at få lov at træde ind i samfundet.

Mød ham i et foredrag, du aldrig vil glemme.

Andre siger:
Mit første møde med Torben Bohnhardt slog mig fuldstændig bagover. Jeg var en af tilhørerne til et foredrag med en joggingklædt rockertype, der benyttede sig af de værste århusianske gloser. Han udfordrede os helt til grænsen.
Som nyvalgt borgmester i Viborg Kommune har jeg bestemt tænkt mig at benytte mig af Torbens store viden og mange ideer på unge området. Jeg er sikker på, at han også vil kunne inspirere os i Viborg Kommune. Hvis du er en af de trygge eksistenser, der tror du lever i et land uden kriminalitet, så vil du for alvor blive rystet i din grundvold. Hvis du tror, at det kun er
bestemte mennesker, der kan ende i banderelationer, så vil du vide bedre bagefter. Og hvis du vil møde et meget spændende menneske, der traf de forkerte valg i sin ungdom og nu forsøger at gøre det godt igen, så kan du møde ham her.
En gang kriminel er heldigvis ikke altid kriminel.

Ulrik Wilbek, borgmester i Viborg