Dato

Genrer

Kommuner

Vælg en eller flere genrer
Søg i udvalgte kommuner
 • Vælg alt Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
20/1 2020
Esbjerg Hovedbibliotek
Nørregade 19
6700 Esbjerg

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.4692, Lon 8.45482
Åbent: Man-fre kl. 10-18, lør kl. 10-14, søn kl. 11-15 i perioden 1.10-31.3

Hovedbiblioteket. Esbjerg Kommunes Hovedbibliotek


Viser 1-20 ud af 35 events 4. aug. 2020

Børn | Andet

Sjov med Peddersen og Findus

Fredag den 21. august 2020, kl. 14. / Esbjerg Hovedbibliotek

Fredag den 21. august 2020, kl. 14.
Sted:
Tag din familie med på biblioteket, og lav sjove finurligheder sammen. Kig forbi i løbet af eftermiddagen. I kan fx prøve en bogstavjagt og en følebane.

Der er præmier til alle, som leger med på aktiviteterne.

Kl. 16 er der børneteater
Du og din familie kan opleve den hyleskægge teaterforestilling "Peddersen og Findus - rævejagten". I kan læse mere om forestillingen og hente gratis billet her

Aktiviteterne er en del af Mini Festuge Esbjerg 2020
Teater | Skuespil

Oplæsning for børn og børneteater

Fredag den 21. august 2020, kl. 14-18. / Esbjerg Hovedbibliotek

Fredag den 21. august 2020, kl. 14-18.
Pris: (Fri entré)
Sted:
Kom og leg med Peddersen og Findus, når biblioteket åbner op for en hel eftermiddag med teater og aktiviteter. Kom og leg med Peddersen og Findus, når biblioteket åbner op for en hel eftermiddag med teater og aktiviteter!

Kl. 16 starter den hyleskægge teaterforestilling "Peddersen og Findus - rævejagten", hvor de to kammerater Knudsen og Nørby, væbnet med guitarer og legetøj, kaster sig ind i Peddersen og Findus' kamp: at få ræven til at holde sig fra deres skræmte høns.

Sammen - og med hjælp fra publikum - udtænker, udvikler og udfører de en festforestilling af en snedig plan, som indbefatter en kunstig høne, masser af fyrværkeri og tilpas med spøgeri.

Medvirkende:

Niclas Knudsen og Morten Nørby

Mellem kl. 14 og 18 kan du opleve Peddersen og Findus' finurligheder i biblioteket. Børn og voksne kan lave sjove aktiviteter sammen, og der er en præmie til alle, som leger med på aktiviteterne
Børn | Andet

Børneteater: Peddersen og Findus - Rævejagten

Fredag den 21. august 2020, kl. 16. / Esbjerg Hovedbibliotek

Fredag den 21. august 2020, kl. 16.
Sted:
Kan det mon lade sig gøre at holde den sultne ræv fra de skræmte høns - uden brug af vold eller våben? Kom og oplev de to kammerater Knudsen og Nørby, når de væbnet med guitarer og legetøj kaster sig ind i Peddersen og Findus' kamp: at få ræven til at holde sig fra deres skræmte høns.

Sammen - og med hjælp fra publikum - skal de udtænke, udvikle og udføre en festforestilling af en snedig plan, som indbefatter en kunstig høne, masser af fyrværkeri og tilpas med spøgeri.

Billetsalget starter 5. august 2020.

Forestillingen er en del af Mini Festuge Esbjerg 2020
Diverse | Foredrag

Hvor Jernkorsene Gror

Torsdag den 27. august 2020, kl. 19-21. / Esbjerg Hovedbibliotek

V/ Jan Grarup. Hvor jernkorsene gror!

Mød den prisbelønnede krigsfotograf, Jan Grarup, der igennem de sidste årtier har dokumenteret fra verdens brændpunkter.

I dette foredrag tager Jan Grarup os med helt ind bag facaden. Fra han som ung fotograf dækker sin første konflikt, over sit misbrug af alkohol og stoffer, diagnosticeringen med PTSD og livet som eneforælder for tre børn efter ekskones død til en verden som prisvindende international krigsfotograf. Foredraget er en tour de force, med dybt personlige historier og private billeder, der aldrig tidligere er blevet vist af en af verdens bedste krigsfotografer
Børn | Andet

Kom og spil Dungeons and Dragons

Tirsdag den 1. september 2020, kl. 16. / Esbjerg Hovedbibliotek

Tirsdag den 1. september 2020, kl. 16.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Verdenen har brug for helte - skal du en af dem? Der er plads til 10 børn i alderen 10-16 år, og tilmeldingen foregår ved først til mølle og gælder alle spilledatoer.

Vi har alt hvad vi skal bruge til spillet - du skal blot møde op og bruge din fantasi. Lasse og Per står klar til hjælpe med spillet.

Vi spiller bordrollespil hver tirsdag, kl. 16-18 på Hovedbiblioteket. Første gang er 1. september og helt frem til og med 17. november.

Hvad går Dungeons and Dragons ud på?

Spillet hedder Dungeons and Dragons, forkortet DND og blev lavet tilbage i 1974. Det er siden blevet opdateret og formet til nuværende femte udgave (fifth edition). DND giver dig mulighed for at fordybe dig i en kæmpe verden, fyldt med eventyr, gamle ruiner og dødelige katakomber.

Du kommer op imod monstre og kan opnå legendarisk hæder og skatte. Få erfaring og nye kræfter sammen med din gruppe af eventyrer
Diverse | Andet

Udsendt af Danmark - live

Onsdag den 2. september 2020, kl. 19. / Bramming Bibliotek

Onsdag den 2. september 2020, kl. 19.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Arrangør: Esbjerg Hovedbibliotek.
Fire lokale veteraner fortæller deres personlige historie om det at være udsendt. Hør hvordan de oplevede det at være på mission til krig, kriser og katastrofer ude i verden.

Aftenens program:
 • Kort velkomst fra aftenens moderator, Sara la Cour
 • Fire lokale veteraner fortæller deres personlige fortællinger
 • Kort pause
 • Moderator og publikum stiller spørgsmål til de fire veteraner
Afholdes i anledningen af Danmarks flagdag 5. september i samarbejde med foreningen Udsendt Af Danmark
Diverse | Andet

Udsendt af Danmark

Torsdag den 3. september 2020, kl. 19. / Esbjerg Hovedbibliotek

Torsdag den 3. september 2020, kl. 19.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Fire lokale veteraner fortæller deres personlige historie om det at være udsendt. Hør hvordan de oplevede det at være på mission til krig, kriser og katastrofer ude i verden.

Aftenens program:
 • Kort velkomst fra aftenens moderator, Sara la Cour
 • Fire lokale veteraner fortæller deres personlige fortællinger
 • Kort pause
 • Moderator og publikum stiller spørgsmål til de fire veteraner
Afholdes i anledningen af Danmarks flagdag 5. september i samarbejde med foreningen Udsendt Af Danmark
Diverse | Foredrag

Din teenager er dit spejl -tør du kigge i det?

Mandag den 7. september 2020, kl. 19. / Esbjerg Hovedbibliotek

Mandag den 7. september 2020, kl. 19.
Pris: (Entré: 175 kr + gebyr https://www.tikko.dk/event/din-teenager-er-dit-spejl-4170/)
Sted:
Et tankeprovokerende foredrag for forældre til teenagere, der gerne vil kunne se om bag deres teenagers adfærd og give dem følelsen af at blive set og forstået. Tag gerne en notesblok med. Du forstår ingenting! -Det går fint! -Det skal du ikke blande dig i! En pludselig lukket dør, undvigende svar, en rutchebanetur af følelser og kaos af rod på værelset er ofte en del af livet med en teenager i huset.

Det er en kæmpe omvæltning, når ens barn bliver teenager.

Dette foredrag går dybere i forståelsen af, hvorfor det er så udfordrende at have en teenager i huset. Du får bud på, hvordan man som forælder kommer godt igennem den svære teenagetid og ud på den anden side med en god relation i behold.

Mange unge føler sig pressede og kæmper med stress, ensomhed, angst og skam. De har brug for os.

Du får viden om:
 • Hvad der sker i din teenagers hjerne.
 • Hvordan du bliver bedre til at se om bag din teenagers provokerende adfærd.
 • Hvordan dine egne skyggesider og overbevisninger kan medvirke til, at din teenager hverken føler sig set eller forstået.
 • Hvad du kan gøre for at skabe en god kontakt til din teenager.


"TAK for et meget spændende og lærerigt foredrag i går. Du formidlede din viden på en meget god, autentisk, nærværende og inddragende måde. Så dejligt at mærke al den tillid og åbenhed der var i rummet.
Mange hilsner Lene Bjerre"

"Hej Lotte, jeg var til dit fremragende, oplysende og tankeprovokerende foredrag i går på Godsbanen. Tak! Det var rart at blive bekræftet i den tilgang, jeg har over for mine 3 børn på henholdsvis 20, 17 og 13. Samt få nogle værktøjer til, når vores dialog alligevel går skævt. Noget af det, der især virkede for mig var at se på mine egne skyggesider med åbent sind. Masser af tanker fra Nora"

Om foredragsholder og psykoterapeut MPF Lotte Palsteen

Lotte har skrevet bogen: Din teenager er dit spejl, som udkommer i april på Forlaget Grønningen 1

Ud over sin foredragsvirksomhed har Lotte sin egen psykoterapeut-praksis i København, Odense og Svendborg, hvor hun både har unge og voksne i terapi-forløb.

I 2020 afslutter hun sin efteruddannelse i SE traumeheling, som er en international anerkendt uddannelse til behandling af traumer.

Privat er hun mor til to teenagere og har alle glæderne og frustrationerne tæt inde på livet
Diverse | Foredrag

Velsmurt - Spis Dig Fra Dine Plager

Torsdag den 24. september 2020, kl. 19-21. / Esbjerg Hovedbibliotek

V/ Martin Kreutzer. Velsmurt - spis dig fra dine plager

Med afsæt i sin bestsellerbog "Velsmurt" og sine tidligere bestsellere om antiinflammatorisk kost løfter ernæringsekspert Martin Kreutzer denne aften sløret for madens magi og giver dig konkrete redskaber til, hvordan du spiser dig til et velfungerende immunforsvar.

Foredraget berører også øvrige livsstilsfaktorer, og der er garanti for, at du går hjem med et hav af let anvendelige værktøjer
Diverse | Andet

Debat med Matilda Gustavsson og Lise Bach Hansen

Mandag den 28. september 2020, kl. 20. / Esbjerg Hovedbibliotek

Mandag den 28. september 2020, kl. 20.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Livestreaming fra Den Sorte Diamant i København. Den svenske stjernejournalist Matilda Gustavsson slog i 2017 sprækker i jorden under Det Svenske Akademi, da hun i en stor artikel i Dagens Nyheter bragte 18 kvinders fortællinger om seksuelle overgreb og trusler begået af den såkaldte kulturprofil, den kunstneriske leder af Forum og nær ven af Det Svenske Akademi, Jean-Claude Arnault.

En sag, der naturligvis havde stærk tilknytning til MeToo-debatten. Gustavssons afsløringer førte til en indgående, intern advokatundersøgelse af Det Svenske Akademi, som videre førte til en omfattende krise, en aflyst Nobelpris i litteratur i 2018 og en omfattende reorganisering af Akademiets arbejde.

For sin reportage om Arnaults seksuelle overgreb og hans relation til Det Svenske Akademi blev Matilda Gustavsson tildelt den svenske pris Stora Journalistpriset. I sin bog Klubben - en undersøgelse uddyber hun beretningen om Det Svenske Akademis vej fra at have været verdens måske mest magtfulde litterære institution til at fremstå skandaleramt, ynkeligt og forkrøblet.

MeToo

Efter lang tids debat og en større retssag er Harvey Weinstein nu blev dømt for sine overgreb og krænkelser i USA. Det giver grund til eftertanke over MeToo-debattens forløb og konsekvenser i Danmark. Er vi kommet videre? Og er vi i så fald kommet langt nok? Eller kom vi måske aldrig rigtigt i gang?

Der er ingen tvivl om, at konsekvenserne af Weinstein-sagen fik helt anderledes drastisk effekt i Sverige, hvor dækningen i landets medier har drevet kulturlivet ud i en kolossal selvransagelse. I Sverige fulgte medierne også Weinstein-sagen, hvorpå de svenske medier og organisationer straks kastede et undersøgende blik på deres eget samfund og de systematiske magtovergreb, der finder sted blandt mennesker.

I spidsen stod Matilda Gustavsson fra Dagens Nyheter. Hun er svensk presses svar på de New York-journalister, der afdækkede Weinstein-sagen. Det var nemlig hende, der skrev jordskredsartiklen om de 18 traumatiserede personer, der alle var ofre for den nu dømte Jean-Claude Arnault. Gustavssons drive udløste en heftig MeToo-diskussion i Sverige, hvis modstykke på ingen måde kunne genfindes i Danmark.

Lise Bach Hansen

Lise Bach Hansen har i mange år stået i spidsen for bl.a. International Forfatterscene i Den Sorte Diamant. Hun har gennem en længere periode beskæftiget sig indgående med MeToo-debatten både i Danmark og udlandet, og har skrevet flere kronikker og artikler om emnet.
Foto krediteres: Thron Ullberg (Matilda Gustavsson), Det Kgl. Bibliotek (Lise B. Hansen)
Diverse | Foredrag

Højskoleformiddage - Esbjerg

Torsdag den 1. oktober til torsdag den 26. november 2020, 8 kursusdage kl. 10-12. / Esbjerg Hovedbibliotek

Torsdag den 1. oktober til torsdag den 26. november 2020, 8 kursusdage kl. 10-12.
Pris: (Entré: 800 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF - Esbjerg
Sted:
Underviser: Tommy Christensen. Højskoleformiddage i Esbjerg. Sted: Storm P salen, Hovedbiblioteket, Nørregade 19. Tid: Torsdage kl 10.00- 12.00. Ansvarlig: Tommy Kristensen. 8 foredrag for 800 kr. Enkelte foredrag for 150 kr. pr. stk. Torsdag 1/10
Fotograf Søren Skov
Rumænien på godt og ondt
I 1992 blev jeg bedt om at tage til Rumænien for at installere en trykkemaskine på et center for Børn og unge. Efterfølgende besøgte jeg landet 40-45 gange hvor jeg blandt andet besøgte børnehjem og mødte pigen Ana-Maria, som ikke havde nogen hænder. Jeg fortæller også om gadebørn, fårehyrder, naturen og livet på landet.
Torsdag 8/10
Fængselsbetjent Kim Winther
Bag om bøllen en historie indefra
Hør om livet på kanten og om fængslernes heldagskoncept
bag om Bøllen
, hvor vi tegner et billede af en kriminel og sætter fokus på adfærd, mobning, misbrug, vold, fængsel med mere.
Torsdag 22/10
Filantrop Charlie Uldahl Christensen
En filantropisk pilgrimsfærd
Igennem 4,5 år på landevejen i Europa og Afrika som stifter og frontfigur for non-profitorganisationen Walking for Water har Charlie vandret 12.200 kilometer fra Esbjerg til Lagos i Nigeria, skubbende sine ejendele i en barnevogn foran sig. Formå-let med rejsen er at skabe opmærksomhed om den globale vandkrise samt at rejse penge til vandbrønde i udsatte afrikanske samfund.
Charlie vil fortælle om baggrunden for sin vandmission, og vise billeder og videoklip fra sin lange vandring, samt fortælle røverhistorier fra livet som vagabond i Afrika, der foruden storslåede natur- og kulturoplevelser også har budt på tropiske syg-domme og fængsling.
Torsdag 29/10
Lektor Peter Rasmussen
Er du helt eller kujon?
Dette foredrag handler om mod. Hvad er mod? Hvem er modige? Og hvorfor er de det?
Vi har brug for helte, og vi har brug for mod. Helte, fordi vi har brug for at modige mennesker gennem deres handlinger viser os, hvordan vi bør handle i situationer, hvor der skal vælges mellem at gøre det rigtige eller det forkerte. Vi har brug for mod, fordi det ofte er, når vi udviser mod, at vi gør noget positivt for os selv eller andre. Det være sig hverdags-, fysisk-, moralsk- eller det spektakulære heltemod, hvor man risikere sit liv for andre. Vi gør en positiv forskel, når vi er modige.
Torsdag 5/11
Tidligere direktør for Fiskeri- og Søfartsmuseet Morten Hahn-Pedersen
På zarens befaling
En historie om to danskere i spidsen for verdenshistoriens vildeste ekspedition.
I årene fra 1725-43 gennemførte det russiske imperium to fantastiske ekspeditioner gennem Sibirien til Kamtjatka og det nordlige Stillehav forat finde nyt land og udvi-de grænserne for zarens rige. I spidsen for ekspeditionerne stod Vitus Bering fra Horsens og Martin Spangsberg fra Esbjerg. På ufattelige transsibiriske felttog skrev de to danskere sig ind i verdenshistorien, fjernede hvide pletter og eventyrlande fra verdenskortet og lagde grunden til det, vi i dag kender som Russisk Fjernøsten.
Torsdag 12/11
Tidligere højskoleforstander Lillian Hjorth-Westh Rundt om Halfdan
Halfdan Rasmussen kom på 5 kr. frimærket med:
Jeg skriver sjove digte, jeg skriver osse triste de første læser andre folk selv læser jeg de sidste
Han var en af Danmarks mest populære digtere og er nok mest kendt for børnerimene om Den lille frække Frederik og Rapanden Rasmus og Tosserier, men også den alvorlige Half-dan er fantastisk med digtsamlingerne På knæ for livet og Fremtiden er forbi. Han kom til at præge f.eks. Benny Andersen og Johs. Møllehave med sin underfundige humor. Halfdan Rasmussen tog ordet på ordet!
Torsdag 19/11
Tidligere borgmester Else Lawaetz Møller
Fra bondekone til borgmester i Kerteminde og tiden herefter
Med 25 % af alle personlige stemmer ved kommunalvalget i 2001 var retningen afstukket: Der skulle styr på økonomien og de svageste skulle støttes for at forbed-re deres hverdag. Senere, efter i alt 32 år i politik, ændrede jeg kurs og skabte først den succesrige Kirsebærfestival og senere foreningen Turismens Venner. Begge aktiviteter lægger vægt på det gode værtskab og mere end 100 frivillige yder en formidabel indsats.
Torsdag 26/11
Tidligere oberst og regimentschef Bjarne Højgaard
For Gud, konge og fædreland
Obersten, der kommer fra Christiansfeld i Sønderjylland, fortæller under over-skriften om sin karriere - 43 år i forsvaret, der inkluderer 13 år i udlandet, 7 missioner til Afghanistan og Balkan, kurser og udstationeringer i USA, Polen, Tyskland og Sverige inden han sluttede den militære karriere som regimentschef for Jydske Dra-gonregiment i Holstebro.
Hør om et spændende liv og en karriere, som langtfra er slut endnu, idet Bjarne Højgaard Jensen nu er tiltrådt som slotsforvalter på Fredensborg Slot.
Vi forbeholder os ret til at ændre i programmet ved sygdom mv.

Hold: 012021853
Diverse | Foredrag

Mormor på mandejagt

Onsdag den 7. oktober 2020, kl. 19-21. / Esbjerg Hovedbibliotek

Onsdag den 7. oktober 2020, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 125 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF - Esbjerg
Sted:
Underviser: Judith Rothenborg. Hvordan er det nu?. Er dating stadig OK, når man bliver ældre?. Hvordan er det nu lige med sex og samliv i den tredje alder? Er det hele slut nu, eller er der mon stadig noget at komme efter, når livet er på vej ind i efteråret?
Den populære mormor Judith Rothenborg, fra DR-programserien Mormor på mandejagt, kan du nu møde i en åben, ærlig og ikke mindst hjertelig fortælling, om det at blive ældre og stadig have lyst til livet og ikke mindst det romantiske og intime.
Judith beretter om et turbulent og begivenhedsrigt liv, som har gjort hende til den, hun er i dag
Fra en barndom fuld af svigt, kasten rundt i manegen, forskellige overgreb til en vild, farverig og stormfuld ungdom med rejser, besøg i mange mandearme, teaterskole, søgen efter identitet, fødsel af vidunderdatter, skilsmisse, bofællesskaber, op- og nedture i kærlighedslivet osv.
Så kom og oplev en varm historie om den evige søgen efter livsglæden og ikke mindst kærligheden om ikke bare at ville overleve, men at leve og til stadighed virkelig at insistere på det.

Hold: 012021902
Diverse | Undervisning

Engelsk til rejsebrug for letøvede

Torsdag den 8. oktober 2020 til torsdag den 11. marts 2021, 18 kursusdage kl. 9.30. / Esbjerg Hovedbibliotek

Torsdag den 8. oktober 2020 til torsdag den 11. marts 2021, 18 kursusdage kl. 9.30.
Pris: (Pris: 1230 kr) Klik her for at tilmelde dig
Sted:
Underviser: Susan G. Bailey. Du har haft engelsk i folkeskolen og måske på videre uddannelser eller lignende, men kan ikke huske så meget fra undervisningen. Men faktisk forstår du en del engelsk og har et skjult ordforråd, som blot skal "vækkes til live" igen. Vi arbejder med forskellige tekster, oplæsning, udtale og samtale. Hvis kursisterne ønsker det, arbejdes der med grammatik i begrænset omfang. Hold 20223
Diverse | Andet

Forfatterværksted 2020

Mandag den 12. og tirsdag den 13. oktober 2020, kl. 10. / Esbjerg Hovedbibliotek

Mandag den 12. og tirsdag den 13. oktober 2020, kl. 10.
Pris: (Entré: 50 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Vil du møde den fantastiske forfatter Mette Finderup? Har du en lille forfatter gemt i maven? Er du mellem 11 og 16 år?

Så skal du da med til bibliotekets traditionsrige forfatterværksted.

I år kommer forfatterværkstedet til at foregå i en lidt anden form end tidligere. Vi har rykket datoen, og det foregår over 2 dage. Ellers er alt ved det gamle - du kan møde en vaskeægte forfatter og andre børn og unge, der elsker at skrive.

Så spids pennen, varm skrivefingrene op og tag dine bedste ideer med
Diverse | Foredrag

Drabet uden lig

Mandag den 19. oktober 2020, kl. 19-21. / Esbjerg Hovedbibliotek

Mandag den 19. oktober 2020, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 125 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF - Esbjerg
Sted:
Underviser: Jacob Kragelund. Journalist og TV-vært Jacob Kragelund jagter til dagligt plattenslagere og svindlere i Kontant på DR, men i dette underholdende foredrag tager han publikum med på en spændende rejse ind i samfundets underverden. En dag kontakter en drabsdømt mand Jacob Kragelund. Han fortæller, at han er uskyldig og offer for et justitsmord.
Sagen handler om den 40-årige familiefar Henrik Haugberg Madsen, der sporløst forsvinder fra en feriehytte i 2010. To mænd bliver idømt langvarige fængselsstraffe for at have slået ham ihjel, men Politiet har aldrig fundet noget lig. Er den forsvundne mand overhovedet død?
Kom med bag kameraet på dokumentarserien Drabet uden lig, som var en stor seersucces på TV 2. Jacob Kragelund fortæller om den to år lange journalistiske jagt på sandheden i den mystiske forsvindingssag. Få et unikt indblik i et kriminelt men samtidig dybt fascinerende miljø, hvor kun én ting er sikkert der er nogen, der lyver.
Jacob Kragelund er vant til at grave det umulige frem bl.a. som TV-vært i Forsvundne Danskere. Gennem spændende TV-klip kommer du til at opleve, hvordan han finder nye spor og beviser, som en årelang politiefterforskning aldrig fandt.
Det er et foredrag, hvor Jacob Kragelund fortæller om en kriminel verden, hvor det vanvittige er normalt selv det at sidde ansigt til ansigt med en skruppelløs og koldblodig morder.

Hold: 012021901
Diverse | Andet

Højskolesangbogen

Tirsdag den 20. oktober 2020, kl. 16. / Esbjerg Hovedbibliotek

Tirsdag den 20. oktober 2020, kl. 16.
Sted:
På Hovedbibliotek slår vi atter dørene op for fællessang med klaverakkompagnement. Har du lyst til at synge sammen med andre og få lidt baggrundsviden om sangene, så kom ind på Hovedbiblioteket og vær med. Måske synger vi også netop DIN yndlingssang?

Højskolesangbogen leverer lyrikken, mens Jørn Munksgaard står for musikken.

Vi hygger os i musikområdet og serverer naturligvis en kop kaffe
Diverse | Foredrag

Om Brexit

Mandag den 26. oktober 2020, kl. 19-21. / Esbjerg Hovedbibliotek

Mandag den 26. oktober 2020, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 125 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF - Esbjerg
Sted:
Underviser: Kim Bildsøe Lassen. Brexit er utvivlsomt en af efterkrigstidens mest dramatiske politiske historier. Efter mere end 40 år i EU, har briterne skulle finde ud af hvad de vil fremover, hvilken type land skal de være, hvad skal de leve af og ikke mindst hvilken relation de fremover skal have til resten af Europa. Hør den dramatiske historie om Brexit og det britiske samfund, fortalt af DR's korrespondent i Storbritannien, Kim Bildsøe Lassen. Hør om kampene i parlamentet, opgøret om nationens sjæl og få et bud på, hvor briterne nu bevæger sig hen.
Hold: 012011909
Diverse | Foredrag

Livestreaming - Tang

Tirsdag den 27. oktober 2020, kl. 18.45. / Ribe Bibliotek

Tirsdag den 27. oktober 2020, kl. 18.45.
Arrangør: Esbjerg Hovedbibliotek.
Under havets overflade danner tang spektakulære undersøiske skove som er vigtige for livet i havet og klimaet på kloden. Ny forskning viser at tang også kan bidrage til at løse fremtidens udfordringer inden for sundhed, fødevarer, klima og miljø. Tag med ind bag de tykke universitetsmure og få et overraskende indblik i hvad forskerne egentlig sidder og laver. Aftenens forelæser: seniorforsker i marin økologi Annette Bruhn, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet

Tangskovene, der vokser langs klodens kyster, er lige så vigtige i havets økosystemer som skovene er for livet på landjorden. Fra polerne til ækvator skaber tang både fødegrundlag og gemmesteder for utallige marine organismer - fx fisk og smådyr. Samtidig bidrager tang til at holde både havmiljøet og klimaet i balance idet tang optager næringsstoffer fra havvandet, optager CO2 fra atmosfæren, producerer ilt og modvirker forsuring af havet.

Tang er faktisk ikke planter - de er alger. Hør hvad tang og alger egentlig er for nogen skabninger - og hvad der adskiller dem fra planter og dyr. Hør også om de særprægede måder tang formerer sig på, hvordan man dyrker tang og om de bæredygtige løsninger tang kan bidrage med i fremtiden. Kan vi redde hele verden med tang?

Streamingen begynder præcist kl. 19:00

Der bliver serveret kaffe/the i pausen.

I samarbejde med Aarhus Universitet livestreamer vi på storskærm en række anderledes og inspirerende foredrag i naturvidenskab, fra en verden de fleste af os ikke har adgang til. Foredragene transmitteres direkte over hele landet
Diverse | Foredrag

Livestreaming - Tang

Tirsdag den 27. oktober 2020, kl. 18.45. / Esbjerg Hovedbibliotek

Tirsdag den 27. oktober 2020, kl. 18.45.
Sted:
Under havets overflade danner tang spektakulære undersøiske skove som er vigtige for livet i havet og klimaet på kloden. Ny forskning viser at tang også kan bidrage til at løse fremtidens udfordringer inden for sundhed, fødevarer, klima og miljø. Tag med ind bag de tykke universitetsmure og få et overraskende indblik i hvad forskerne egentlig sidder og laver. Aftenens forelæser: seniorforsker i marin økologi Annette Bruhn, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet

Tangskovene, der vokser langs klodens kyster, er lige så vigtige i havets økosystemer som skovene er for livet på landjorden. Fra polerne til ækvator skaber tang både fødegrundlag og gemmesteder for utallige marine organismer - fx fisk og smådyr. Samtidig bidrager tang til at holde både havmiljøet og klimaet i balance idet tang optager næringsstoffer fra havvandet, optager CO2 fra atmosfæren, producerer ilt og modvirker forsuring af havet.

Tang er faktisk ikke planter - de er alger. Hør hvad tang og alger egentlig er for nogen skabninger - og hvad der adskiller dem fra planter og dyr. Hør også om de særprægede måder tang formerer sig på, hvordan man dyrker tang og om de bæredygtige løsninger tang kan bidrage med i fremtiden. Kan vi redde hele verden med tang?

Streamingen begynder præcist kl. 19:00

Der bliver serveret kaffe/the i pausen.

I samarbejde med Aarhus Universitet livestreamer vi på storskærm en række anderledes og inspirerende foredrag i naturvidenskab, fra en verden de fleste af os ikke har adgang til. Foredragene transmitteres direkte over hele landet
Diverse | Konference/seminar

Danish culture as an 'Extreme'

Torsdag den 29. oktober 2020, kl. 16.30. / Esbjerg Hovedbibliotek

Torsdag den 29. oktober 2020, kl. 16.30.
Pris: (Fri entré)
Sted:
Seminar om dansk kultur og mindset. Tilmelding til tilflytter@esbjergkommune.dk. Lær mere om danske værdier og om hvad der overrasker internationale tilflyttere ved den danske kultur. Seminaret foregår på engelsk og er for internationale tilflyttere, som vil lære mere om dansk kultur og for danskere, som vil lære mere om hvordan dansk kultur ses udefra