Dato

Genrer

Kommuner

Vælg en eller flere genrer
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
29/8 2018
Klosterlund Museum, Museum Midtjylland
Kragelundvej 6 A
7442 Engesvang
Tlf: 9626 1930

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.1859, Lon 9.35425
Åbent: Tir-tor kl. 13-16 & søn kl. 13-17. 1. juli-14. august: Man-tor kl. 10-17 & lør-søn kl. 11-17
Entré: Fri entré

Medbragt mad og drikkevarer kan indtages i spisehuset ved oldtidsudstillingen.

Klosterlund Museum ligger smukt i Stenholt Skov ved Skallerund Sø. Den nuværende udstilling i Klosterlund Museum belyser den berømte Klosterlund-kultur fra 7500-7000 f.kr. Der fortælles om Klosterlund-bopladsens udgravning, oldsagsfundene og datering af bopladsen samt om landskabet, jagtvildt og andre fund fra jægerstenalderen. Redskaberne fra denne kultur kendes på simple flintteknik, og der er på bopladserne ingen spor af boliger eller ildsteder


Viser 1-2 ud af 2 events 21. nov. 2019

Diverse | Marked/byfest

Jul på Klosterlund Museum

Lørdag den 23. og søndag den 24. november 2019, kl. 10-16. / Klosterlund Museum, Museum Midtjylland

Lørdag den 23. og søndag den 24. november 2019, kl. 10-16.
Pris: (Entré: 50 kr (Medlemmer af Museum Midtjyllands støtteforeninger og børn under 18 år gratis adgang))
Sted:
Traditionen tro afholder vi julearrangement med masser af aktiviteter for børn og voksne på Klosterlund Museum. Sidste weekend i november slår museet dørene op for et hyggeligt, gammeldags julemarked med alt hvad der dertil hører af julepynt, grantræer, æbleskiver, lys og meget mere.

Så kig forbi og voks et æble, klip julepynt, bag dine egne pebernødder eller byg din egen træ-nisse. Der er også fine boder med gran, julepynt, dekorationer, gaveidéer og inspiration. Som noget nyt i år kan du gå på nisse-jagt med præmie til vinderne.

Traditionen tro lægger museumsforeningen og museets frivillige et stort arbejde i julemarkedet. Over 1000 æbleskiver bliver bagt på det gammeldags tørvekomfur, i den gamle fodermesterbolig, hvor der også serveres gløgg.

Museets frivillige står også bag aktiviteter som trædrejning, binding af halmkranse, uldhåndværk og juledekorationer samt meget af arbejdet med forberedelserne. Derudover sørger er et udvalg af bod-holdere for markedsstemningen og muligheden for at gæsterne kan få julegaver og julepynt i hus.

Fælles for mange af juleaktiviteterne på Klosterlund Museum er de historiske referencer til julen, som den udspillede sig på egnen tilbage i tiden.

Ved indgangen tilbydes et klippekort til alle børneaktiviteter. Klippekortet koster 10,- pr. barn og dækker udgifter til materialer. Til gengæld får børnene fine produkter at tage med hjem
Udstilling | Historisk

Early Bird for barslende

Onsdag den 27. november 2019, kl. 10-15. / Klosterlund Museum, Museum Midtjylland

Onsdag den 27. november 2019, kl. 10-15.
Pris: (Fri entré)
Sted:
Som et særligt tilbud for barslende åbner Klosterlund Museum en time tidligere end normalt alle onsdage i november. Tag mødre- eller fædregruppen med til en hyggelig formiddag og gør brug af museets dejlige rammer både ude og inde. Vi har både puslebord, microbølgeovn og en stille gårdsplads til barnevognslure under opsyn fra museets vinduer.

Der er gratis adgang til museet, og kaffe/te, kage, is mm. kan købes i museets café.

Datoer: 6., 13., 20. og 27. november fra kl. 10. Museet lukker kl. 15