Dato

Genrer

Kommuner

Vælg en eller flere genrer
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
17/3 2016
Drachmann Selskabet i Kolding
Strandmøllevej 2
6000 Kolding
Tlf: 75501529

Yderligere information: Hjemmeside

Idéen til at se på hvad Holger Drachmann har lavet lokalt i og omkring Kolding, opstod ved udgivelsen af Sange og Digte om Kolding. En del af Drachmanns sange, viser og digte er optaget i sangbogen. Efterfølgende kom en del informationer frem omkring Drachmanns liv og gøren i og omkring Kolding. Hans ophold i Marielund hos diverse gårde etc. Hermed opstod ideen til udgivelsen af bogen omkring Drachmann i og omkring Kolding. Den førte til to ting: oprettelsen af Drachmann Selskabet i Kolding og indsamling af materialer til udgivelse af bogen omkring Holger Drachmanns liv i og omkring Kolding. Drachmann Selskabets formål er at udbrede viden om Holger Drachmanns ophold i og omkring Kolding samt at synliggøre Holger Drachmanns produktioner, herunder hvad han har skrevet af skuespil, sange, digte, viser, noveller, bøger mv. Selskabet tilbyder: - Oplæsningsaftner kombineret med sang og musik - Foredrag af såvel udenlandske som internationale eksperter i Holger Drachmann - Samarbejde med teater om opførslen af Holger Drachmann teaterstykker - Koncerter med Holger Drachmanns viser, sange, ledsaget af musik


Viser 1-2 ud af 2 events 20. okt. 2019

Udstilling | Historisk

Besøg på Det Kgl. Håndbibliotek på Amalienborg

Mandag den 28. oktober 2019, kl. 10. / Amalienborg Slotsplads

Mandag den 28. oktober 2019, kl. 10.
Pris: (Gratis adgang. Tilmelding ønskes på mail: info@drachmann-selskabet.dk eller tlf.: 30 73 35 07)
Arrangør: Drachmann Selskabet i Kolding.
Drachmann selskabet i Kolding arrangerer en tur til Det Kgl. Håndbibliotek på Amalienborg. Kontakt os for tilmelding på mail: info@drachmann-selskabet.dk eller tlf.: 30 73 35 07. Program for turen:

Vi får præsenteret nogle af de specielle ting, der er i håndbiblioteket - herunder også førsteudgaver fra Holger Drachmann samt de helt specielle bøger, der er givet som gaver gennem årene til kongehuset.

Der er plads til 15 personer i håndbiblioteket, så tilmelding hos Drachmann selskabet er vigtig!

Transport: Der er mulighed for, at vi sammen kan køre derover i tog, vi kan køre i bil, og man kan selvfølgelig også selv arrangere sin transport.

Kontakt venligst Drachmann selskabet om nærmere information og din interesse
Diverse | Foredrag

Litteraturselskab møder litteraturselskab

Mandag den 11. november 2019, kl. 18.30. / Kolding Rytmiske Kor

Mandag den 11. november 2019, kl. 18.30.
Pris: (Entré: 30 kr inkl. kaffe/te, vand og kage)
Arrangør: Drachmann Selskabet i Kolding.
Drachmann selskabet i Kolding møder Pontoppidan selskabet. Der er lagt op til en meget spændende aften, hvor vi alle kan blive klogere på nogle af de klassiske forfattere. Formanden for Pontoppidan selskabet giver en introduktion til selskabet, samt hvad Pontoppidans profil er, og tager også udgangspunkt i Pontoppidans bog "Lykke-Per". Det siges, at der skulle være afsnit i denne bog, som på en eller anden måde er en beskrivelse af Drachmann.

Fra Drachmann selskabet vil der deltage forskellige personer, herunder professor Henk van der Liet fra Det skandinaviske institut i Amsterdam. Han er en person, som måske er den, der ved mest om Drachmanns liv og færden via sine studier. Henk vil hjælpe os alle sammen med at få belyst Drachmanns forhold til Pontoppidan.

Spred gerne budskabet, så vi kan få nogle spændende debatter og historier frem i lyset.

Alle er velkommen!

For yderligere oplysninger, kontakt venligst Drachmann selskabet på mail: info@drachmann-selskabet.dk eller på tlf.: 30 73 35 07