Dato

Genrer

Kommuner

Vælg en eller flere genrer
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
12/11 2015
Børkop Bibliotek
Ågade 6
7080 Børkop
Tlf: 76 81 34 60

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.6437, Lon 9.6542
Åbent: Åbent bibliotek: Alle dage 9-22. Betjening: Man + tor kl. 10-18, fre 10-17, lør 10-13


Viser 1-5 ud af 5 events 31. mar. 2020

Diverse | Andet

Landsforrædernes børn

Torsdag den 30. april 2020, kl. 19. / Børkop Bibliotek

Torsdag den 30. april 2020, kl. 19.
Pris: (Entré: Standardbillet 60 kr, Billet - medlem ½ pris 30 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Da den tyske besættelse af Danmark var forbi i maj 1945, begyndte retsopgøret med de danskere, der havde samarbejdet med tyskerne eller kæmpet på tysk side under krigen. Vær med, når forfatter, antropolog og konfliktmægler Anne-Marie Christensen med udgan. I sin bog Landsforrædernes børn beskriver Anne-Marie Christensen et sort kapitel fra besættelsestiden og retsopgøret, som hverken historieforskningen eller vi som nation taler om, nemlig de alvorlige og langstrakte konsekvenser, som retsopgøret med de 13.521 dømte landsforrædere fik for deres børn.

Mens retsopgøret for nationen blev afslutningen på besættelsestiden, blev det startskuddet for de 27.000-42.000 landsforræderes børn til et liv i fortielse og fortrængning og med fordømmelse og repressalier på grund af deres fædres og mødres gerninger under krigen.

Med udgangspunkt i Landsforrædernes børn fortæller Anne-Marie Christensen med en antropologisk vinkel om, hvordan Danmark aktivt glemte landsforrædernes børns historie, men også om forsøget på at forstå og nærme sig sin mors traume over at have en far, der var tysk soldat under blandt andet SS-division Wiking og i Schalburgkorpset
Diverse | Lyrik/oplæsning

Bogcafé

Mandag den 11. maj 2020, kl. 16. / Børkop Bibliotek

Mandag den 11. maj 2020, kl. 16.
Sted:
Kom og få masser af inspiration til gode læseoplevelser i foråret, når vi igen inviterer til bogcafé i Børkop. Denne gang er det bibliotekar Lisbeth Roed, der deler ud af sine bedste læsetips.

Ingen tilmelding - bare kig forbi!

OBS! Arrangementet er flyttet fra den 26. marts på grund af forhøjet Corona-beredskab.
Børn | Andet

Troldegilde

Torsdag den 14. maj 2020, kl. 09.30. / Børkop Bibliotek

Torsdag den 14. maj 2020, kl. 09.30.
Sted:
Vær med, når Mosekonen traditionen tro inviterer alle børn i Børkop og omegn til Troldegilde med sang og fortælling, troldedans og masser af aktiviteter på troldetorvet. Mosekonen og alle hendes hjælpere glæder sig til at se en stor flok trolde med en masse små troldebørn.

Dagen er for alle institutioner, dagplejere og private med børn fra 0-6 år.

Ingen tilmelding - bare mød op.
Børn | Andet

Chicks

Lørdag den 3. oktober 2020, kl. 11. / Børkop Bibliotek

Lørdag den 3. oktober 2020, kl. 11.
Pris: (Entré: Børnebillet 25 kr) Køb/bestil billet
Sted:
De to høns Hilda og Gump lever side om side sammenklemt i et bur, indtil de en dag opdager verdenen udenfor. Sammen oplever de nu et eventyr med op- og nedture i flyvekunstens udfordringer og forbløffelse og stolthed over deres, nu, fritgående æg. Har de. Kom og oplev Hr. Teaters gokkede klovneforestilling helt uden ord om to burhøns, den rappe og kvikke og Hilda og den lidt tunge, men modige Gump, der oplever friheden for første gang. Historien fortælles gennem kropssprog, gavmild mimik og finurlige gags og behandler universelle temaer som frihed og fangenskab, frygten for det ukendte, at føle sig malplaceret og kampen for anerkendelse. Alle kan grine med på tværs af alder og sprog.

For børn fra 4-10 år.

Børn 25 kr./voksne gratis.
Både børn og voksne skal have billet.

OBS! Arrangementet er flyttet fra den 28. marts på grund af forhøjet Corona-beredskab.
Børn | Andet

Fortællinger omkring et bjerg

Mandag den 12. oktober 2020, kl. 10. / Børkop Bibliotek

Mandag den 12. oktober 2020, kl. 10.
Sted:
Kom og se udstillingen og hør en god historie for både børn og voksne, når illustrator Helle Pedersen og forfatter Marianne Gyllensten Jahn viser billeder og læser højt fra deres eventyrbog "Fortællinger omkring et bjerg". Mens Marianne læser højt fra bogen, kan børnene tegne deres egne billeder til historien.

Marianne Gyllensten Jahn er lokal forfatter fra Andkær og har sammen med illustrator Helle Pedersen, skabt eventyrfortællingen Fortællinger omkring et bjerg. Eventyret er oprindelig historier som Marianne fortalte til sine børn, da de var små.

For børn fra 5-12 år og deres voksne.

Ingen tilmelding - bare kig forbi.

Udstillingen vil hænge på Borgertorvet i hele april måned.

OBS! Arrangementet er flyttet fra den 4. april på grund af forhøjet Corona-beredskab.