Dato

Genrer

Kommuner

Vælg en eller flere genrer
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
12/1 2012
Kolding Bibliotek
Slotssøvejen 4
6000 Kolding
Tlf: 79 79 11 00

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.4929, Lon 9.47813
Åbent: Man-tor kl. 10-19, fre kl. 10-17, lør kl. 10-13


Viser 1-17 ud af 17 events 21. sep. 2019

Musik | Andet/Ukendt

Musik Dokumentar Festival: Gasolin

Mandag den 23. september 2019, kl. 19. / Kolding Bibliotek

Mandag den 23. september 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 20 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Kom og se musik dokumentar filmen om Gasolin. Gasolin

"Gasolin'" er historien om, hvad der blev af Danmarks største rockband nogensinde. Det er den sande historie om et utroligt sammentømret band, som formåede at bruge det meste af deres vågne timer sammen over en niårig periode med daglige konflikter. De havde vilde ambitioner fra den spæde start, og selv når tingene virkeligt gik helt galt, som da de forsøgte at erobre Amerika, - holdt de stædigt på deres tro om, at alt er muligt. "Grib dagen og alle dens muligheder' - er moralen med historien. Fulgt af den legendariske musik er filmen en celeber rejse ind i Gasolin's univers krydret med ånden fra den tid. En ånd som mange mennesker stadig ønskede var repræsenteret i dag.
Varighed: 1 t. 28 min.

Om musik Musik Dokumentar Festival

Kolding Bibliotek holder en uges musik dokumentar festival. Fire aftner med gode musik-dokumentarer om danske rock-navne.
Det foregår på Bryggeri Scenen, hvor både lyd og billede er helt i top

Mandag 16. september: City Slang Redux om Lars H.U.G
Tirsdag 17. september: Stjernekigger om Swan Lee
Torsdag d. 19 september: D.A.D: True believer
Mandag d. 23 september: Gasolin
Diverse | Foredrag

Farligt - hvordan de fodrer din frygt og hvorfor du æder det

Onsdag den 25. september 2019, kl. 19. / Kolding Uddannelses Center (KUC)

Onsdag den 25. september 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 100 kr) Køb/bestil billet
Arrangør: Kolding Bibliotek.
Foredrag med professor Steffen Andersen og journalist Hans Jørgen Nielsen. Tag med på en humoristisk, dragende og vidensbaseret rejse ind i den farlige verden - og oplev, hvordan meget af al den farlighed, du dagligt bliver tilbudt, er det rene gas.

Og nej, det er ikke bare pressens skyld. Pressen er blot en del af et langt større billede, hvor også videnskabsfolk, politikere, embedsmænd, organisationer og virksomheder spiller hver deres roller.

Journalist Hans Jørgen Nielsen og professor Steffen Andersen holder et foredrag, hvor der også er plads til debat. Sammen har de skrevet bogen: Farligt - hvordan de fodrer din frygt, og hvorfor du æder det (2018)
Diverse | Foredrag

Aften med sange og fortællinger v. Erik Sommer

Torsdag den 26. september 2019, kl. 19. / Christiansfeld Bibliotek

Torsdag den 26. september 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 25 kr) Køb/bestil billet
Arrangør: Kolding Bibliotek.
Den, som mærker, at græsset gror. Et højskoleforedrag med sange og fortælling om historierne bag sangene, om begivenheder og folk, der gennem årene har haft noget på hjerte; anekdoter og kommentarer til den tid, vi kender, og tanker om det, der kommer. Højskolesangbogen er historie og poesi og en samling værdifulde beskrivelser af, hvad der er væsentligt, og som har værdi for os som mennesker. Den, der synger, er aldrig alene, og når man hører noget sammen kommer man til at høre sammen . . .

Om Erik Sommer

Erik Sommer, født 1948, er uddannet musikpædagog fra Det kgl. Musikkonservatorium var i 16 år ansat som lektor i musik ved Nr. Nissum Seminarium og inden da højskolelærer på hhv. Silkeborg Højskole og Danebod Højskole igennem i alt 12 år. Fra 2005 til 2010 var han forstander på SeniorHøjskolen i Nørre Nissum. Han har endvidere en organistuddannelse (PO) fra Vestervig Kirkemusikskole.

Han er en meget efterspurgt foredragsholder med fortælling og sang samt instruktør ved korstævner for både voksne og børn og ved undervisning og kurser for musiklærere.

Erik Sommer har en omfattende komponistvirksomhed bag sig med mange sange og salmemelodier til både voksne og børn. Heraf er en del blevet optaget i højskolesangbogen og i den nye salmebog.

Hans arbejde omfatter også mange udgivelser med korsatser og metodik for både børn og voksne.

Som påskønnelse for hans mangeårige arbejde med musik og undervisning har han modtaget Nutzhorns Legat, Ringkøbing Amts Musikpris og senest Den Folkelige Sangs pris
Musik | Andet/Ukendt

En eftermiddag om Kim Larsen: koncert & foredrag

Søndag den 29. september 2019, kl. 13. / Kolding Bibliotek

Søndag den 29. september 2019, kl. 13.
Sted:
Vi mindes spillemand Larsen med foredrag om "Mine unge år" og koncert - fri entré, alle er velkomne! Kim Larsen døde d. 30. september 2018, og nu, knap et år senere, byder Koldingbibliotekerne velkommen til en søndag eftermiddag, hvor vi holder ekstraordinært åbent og mindes spillemanden og hans enorme indflydelse på de fleste danskere.

Vi har inviteret forfatteren Jens Andersen, der vandt Læsernes Bogpris 2019 for sin biografi om Larsen, Kim Larsen: Mine unge år, til at fortælle om arbejdet med biografien og de mange samtaler med Larsen, der har lagt grund for historierne i bogen om barndommens gade i Københavns nordvest-kvarter, om Askov Højskole, om det mislykkede skolelærerjob og om slumstormerårene omkring 1968 på Christianshavn.

Et muntert og musikalsk foredrag om mennesker, litteratur, sang og kærlighed, hvor der - med Kim Larsens ord og i Kim Larsens ånd - er "både til gården og til gaden".

Efter foredraget vil Rabalder - Gasolin' & Kim Larsen Kopiband spille noget af den fantastiske musik, som Larsen blev så kendt for. (Hør en smagsprøve nedenfor.) Og her er alle sørme velkomne til at synge med!

Der er gratis adgang, men kom i god tid: Hvis der dukker alt for mange op, kan vi være nødt til at lukke dørene på grund af sikkerhedshensyn.
Diverse | Workshop

Lær at skrive sangtekster

Torsdag den 3. oktober 2019, kl. 16. / Kolding Bibliotek

Torsdag den 3. oktober 2019, kl. 16.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Skal du være den nye Niels Brandt og lære at skrive fantastiske sangtekster? Kom med til Skrivefællesskabets workshop d. 3 oktober, hvor vi får besøg af en musiklærer, der underviser i netop det.

Det er gratis, men der er kun et lille antal billetter, så skynd dig at bestille en.

NB: Kun for personer i alderen 14-30 år

Der vil være pizzaslices og sodavand, så man lige kan komme sig over den værste sult
Diverse | Foredrag

Arkitekturens Dag 2019 - Byen i øjenhøjde

Mandag den 7. oktober 2019, kl. 16.30-17.30. / Kolding Bibliotek

Mandag den 7. oktober 2019, kl. 16.30-17.30.
Pris: (Fri entré)
Sted:
Arkitekt MAA og urban designer Louise Grassov vil med sit oplæg "Byen i øjenhøjde" sætte fokus på samspillet mellem byens bygninger og byens rum, og se på hvorfor netop det samspil er vigtigt for en god by. Som en del af sit oplæg vil Louise vise eksempler fra egne projekter, både danske og internationale, og bl.a. vise uddrag fra arbejdet med Jernbanegade i Kolding.

Foredraget finder sted på "Torvet"
Udstilling | Arkitektur

Arkitekturens Dag 2019 - Kolding Kommunes Arkitekturpris 2019

Mandag den 7. oktober 2019, kl. 17.30-18.30. / Kolding Bibliotek

Mandag den 7. oktober 2019, kl. 17.30-18.30.
Pris: (Fri entré)
Sted:
Borgernes favorit og årets prisbelønninger af god arkitektur afsløres ved en reception. Kolding Kommune er vært.
Diverse | Andet

Vi fejrer Holger Drachmanns fødselsdag!

Torsdag den 10. oktober 2019, kl. 18.30. / Kolding Bibliotek

Torsdag den 10. oktober 2019, kl. 18.30.
Pris: (Entré: 30 kr inkl. kaffe/te, vand og kage)
Sted:
Der vil være musik, sang, oplæsning og andre hyggelige indslag. Det foregår kl. 18:30 på Kolding Bibliotek - i den lille sal. Holger Drachmann har egentlig oprindeligt fødselsdag d. 9. oktober, men grundet manglende lokaler, kunne det ikke være denne dag.

Program:

· Korsang v/Koldingkoret - Drachmannsange mv.

· Oplæsning v/Jette Land Gregersen - et billede af Drachmanns arbejde og liv

· Fællessang

Alle er velkommen!

Ønskes yderligere oplysninger, kontakt venligst Drachmann selskabet på mail: info@drachmann-selskabet.dk eller tlf.: 30 73 35 07
Diverse | Foredrag

Readathon 2019

Tirsdag den 15. og onsdag den 16. oktober 2019, kl. 08. / Kolding Bibliotek

Tirsdag den 15. og onsdag den 16. oktober 2019, kl. 08.
Pris: (Entré: Børn (børnelånerkort) 50 kr, Voksne (Voksenlånerkort) 100 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Kom og vær med, når Koldingbibliotekerne afholder readathon for læsere i alle aldre. Det foregår tirsdag i efterårsferien på Kolding Bibliotek. Kl. 8 tirsdag morgen går det løs, og så skal der læses så mange sider som muligt indtil onsdag morgen kl. 8. Og alle er velkomne, også dem, der måske kun kan tage et par timer.

Alle deltagere får et diplom, og biblioteket sørger for morgenmad, frokost, aftensmad og natmad. Medbring gerne selv snacks, så du/I kan holde øjnene åbne i mange timer.

Det er helt valgfrit, om man læser bøger af papir, e-bøger eller lydbøger. Du kan medbringe dine egne bøger, men du er også meget velkommen til at låne bibliotekets. Du skal selv have tablet, mobil, CD-afspiller og høretelefoner med, og husk også gerne opladere til det hele, så du ikke løber tør før strøm midt i en god bog.

Tag gerne tæpper og puder med, så du kan indrette dig en hyggelig læsekrog og evt. kan nuppe dig en powernap, hvis øjnene trænger til hvile.

Priser:

For dem med voksenlånerkort: 100,- kr.
For dem med børnelånerkort: 50,- kr.

Readathon - et internationalt fænomen

Det internationale fænomen Readathon, der løber af stablen på de sociale medier hvert forår og efterår, har de senere år bredt sig fra udlandet til Danmark. Fænomenet er også nået til Kolding, og tirsdag i efterårsferien slår vi for anden gang dørene op for en dag i læsningens tegn. Man behøver hverken være bogorm eller læsehest for at deltage, men en vis portion vedholdenhed, viljestyrke og lyst til at læse sammen med andre er gode egenskaber at have, når der skal kværnes bogsider nonstop i et halvt eller et helt døgn
Diverse | Foredrag

GMO og etik i en ny tid - natur, klima og fødevarer

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 19-21. / Kolding Bibliotek

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 75 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Kolding
Sted:
Underviser: Morten Bangsgaard. Klimaforandringerne kræver nye løsninger til, hvordan vi i fremtiden skal sikre fødevareproduktionen til verdens befolkning. Kan den nye genteknologi være et redskab til at sikre fødevareproduktionen? Og hvad med etikken?
Meget har ændret sig, siden GMO kom frem i 1990'erne
Derfor er der i dag behov for en ny stillingtagen
De hidtidige argumenter mod GMO gælder ikke for mange af de nye plantesorter, som udvikles i disse år
Derfor anbefaler et stort flertal af Det Etiske Råds medlemmer nu, at reglerne for godkendelse af GMO ændres.

Hold: 311921906
Diverse | Foredrag

Samtalesalon: Fremtider

Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 19-20.30. / Kolding Bibliotek

Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 19-20.30.
Pris: (Entré: 20 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Kolding
Sted:
Underviser: Vi udforsker, hvad vi tror, frygter og ønsker for vores og Jordens fremtid. Salonen foregår det meste af tiden i skiftende par, hvor vi blandt andet taler om:. Tror du mennesket bliver i stand til at leve 150-200 år og er det en god idé?
Hvordan tror du klimaet bliver i Danmark om 50 år?
Hvad er Danmarks største problem om 30 år?
Vil det være almindeligt at tage på ferie langt væk (f.eks. i Thailand, Kina, USA) om 30 år? hvorfor og hvordan?

Hold: 311921908
Musik | Folk/Vise/Country

Visens Venner holder nordisk viseaften i samarbejde med Foreningen Norden

Torsdag den 31. oktober 2019, kl. 19. / Kolding Bibliotek

Torsdag den 31. oktober 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 25 kr)
Sted:
Viseaften - med fokus på viser fra de nordiske lande. Aftenens visevært er Lene Oustrup, der vil tage os med på en dejlig viserejse rundt i hele norden. Foreningen Nordens 100-års jubilæum fejres i samarbejde med Visens Venner i Kolding med en viseaften på Kolding Bibliotek torsdag den 31. oktober kl. 19.00 - 21.30

Der vil være muntre - sjove - alvorlige og fortællende viser på denne tur rundt til Sverige, Ålandsøerne, Finland, Norge, Færøerne, Island, Grønland for til slut at ende her hjemme i Danmark.

I entreprisen er inkluderet kaffe/te, småkager og chokolade i pausen
Musik | Andet/Ukendt

Musik i science fiction film

Tirsdag den 5. november 2019, kl. 19. / Kolding Bibliotek

Tirsdag den 5. november 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 50 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Hvor meget betyder musik for film? - kom og hør et foredrag om filmmusik i science fiction film af film-musik-eksperten Mogens Skaaning Høgsberg der spiller klip og fortæller. Musik har en meget stærk indvirkning på oplevelsen af en Film og TV. Prøv bare at tænke på TV-serien Twin Peaks: du hører garanteret Angelo Badalamenti smukke og sælsomme musik for dig næsten med det samme. Eller Sergio Leones western: "Den gode, den onde og den grusomme?", hvor man hører Ennio Morriconeens enkle, ikoniske melodi, der næsten lyder som en prærieulvs hyl.

Filmmusik er også noget af det der gør science fiction til noget specielt. F.eks. er filmen Rumrejsen år 2001 næsten synonym med den magtfulde musik af Richard Strauss: "Also Sprach Zarathustra"

Mogens Skaaning Høgsberg, der bl.a. har holdt foredrag om musikken fra Star Wars på Sci-Fi Con i Randers, kommer og spiller filmklip og fortæller. Det foregår selvfølgelig i Bryggeriets Café biograf, der har Koldingbibliotekernes bedste lyd og billede!
Diverse | Andet

Kim Fupz Aakeson: Om at fortælle historier og Bådens navn

Mandag den 11. november 2019, kl. 19. / Kolding Bibliotek

Mandag den 11. november 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: Medlem 60 kr, Ikke medlem 90 kr) Køb/bestil billet
Arrangør: Litteratur6000
Sted:
Forfatteren fortæller om sit værksted, om at få ideer, om at skrive hver dag, om hvorvidt Snehvide er en god hovedperson og om struktur, research og elefanter i hhv. litteratur og på film. Der falder også ord omkring den seneste roman "Bådens Navn".
Diverse | Andet

Julearrangement med Sara Bouchet

Torsdag den 28. november 2019, kl. 18.30. / Kolding Bibliotek

Torsdag den 28. november 2019, kl. 18.30.
Pris: (Entré: Medlem 60 kr, Ikke medlem 90 kr) Køb/bestil billet
Arrangør: Litteratur6000
Sted:
Forfatteren fortæller om sine to seneste bøger "Savas vidner" og "Min mands elskerinde". En aften om tro, overtro, hekseprocesser, tab, kærlighed, familier og indbildte elskerinder - og traditionen tro byder vi på julelækkerier.
Diverse | Undervisning

Gratis foredrag: Jakkesæt til mænd - alt du bør vide!

Lørdag den 30. november 2019, kl. 14-16. / Kolding Bibliotek

Lørdag den 30. november 2019, kl. 14-16.
Pris: (Gratis)
Sted:
For første gang nogensinde vil jeg afholde et GRATIS foredrag omkring jakkesæt til mænd - og komme ind på alt du bør vide. Eneste krav for adgang er at du tilmelder dig via mail på kontakt@metromand.dk. Jeg glæder mig til at se dig. I dette foredrag vil du kunne lære alt om jakkesæt til mænd og få muigheden for at stille alle de spørgsmål, du skulle have på hjertet. Du kan med fordel læse min guide til jakkesæt inden.
Det vil foregå i Kolding og afholdes på Biblioteket.
Adgang er gratis og det kræver blot tilmelding på: kontakt@metromand.dk.
Diverse | Foredrag

Drømme om fremtiden

Onsdag den 4. marts 2020, kl. 18.30. / Kolding Bibliotek

Onsdag den 4. marts 2020, kl. 18.30.
Pris: (Entré: 50 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Foredrag om science fiction på film. Drømmen om fremtiden har altid fascineret mennesket, og således har sci-fi filmen altid været populære.

Science fiction filmene siger meget om den samtid, de produceres i, ligesom de også demonstrer filmmediets teknologiske udvikling fra "Rejsen til Månen" via "Rumrejsen år 2001" til Star Wars, Ex Machina og den nye Blade Runner.

Mød filmekspert og lektor ved Aalborg Universitet, Thomas Mosebo Simonsen. Hør om science fiction genren og se filmklip fra mange science fiction film