Dato

Genrer

Kommuner

Vælg en eller flere genrer
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
26/7 2017
Trapholt
Æblehaven 23
6000 Kolding
Tlf: 7630 0530 Fax: 7630 0533

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.4999, Lon 9.53196
Åbent: Ti. kl. 10-17, on. kl. 10-20, to.-sø. kl. 10-17, mandag lukket
Entré: kr. 110, børn u. 18 år gratis

Kunstmuseet Trapholt huser en af Danmarks fineste samlinger af moderne kunst, kunsthåndværk og møbeldesign. Hvert år arrangeres ca. 3 større særudstillinger. Museet ligger i Strandhuse tæt ved Kolding i naturskønne omgivelser med udsigt til Kolding Fjord. I butikken til museet kan man finde kunstlitteratur, litografier og plakater samt utraditionelt design og kunsthåndværk. Der er mulighed for at spise medbragt mad i skulpturparken eller nyde udvalget af hjemmelavede specialiteter fra museets café med panoramaudsigt over fjorden. Email: kunstmuseum@trapholt.dk


Viser 1-6 ud af 6 events 21. nov. 2019

Udstilling | Billedkunst

Eske Kath

Torsdag den 7. februar til søndag den 24. november 2019, kl. 10-17. / Trapholt

Torsdag den 7. februar til søndag den 24. november 2019, kl. 10-17.
Pris: (Entré: 110 kr)
Sted:
Den danske billedkunstner Eske Kath udstiller i 2019 sin første museale soloudstilling på Trapholt. Under titlen "Den Fundamentale Usikkerhed" udstiller han en række malerier og skulpturer. Eske Kath har de senere år gjort sig bemærket på den danske kunstscene med sine farvestrålende og karakteristiske landskabsmalerier, hvor naturlovene er ophævet og erstattet af snoede horisontlinjer og huse revet op af jorden.

Eske Kath viser en samling af sine seneste værker på Trapholt i en totalinstallation af maleri og skulptur. Udstillingen giver indblik i en af Danmarks mest reflekterende og markante billedkunstnere lige nu.

Eske Kaths kunstneriske arbejde favner både maleri, skulptur og installation. Han finder inspiration i naturvidenskaben og i den urgamle kamp mellem menneske og natur. Han indfanger følelser af afmagt, tvivl og usikkerhed i sine landskabsmalerier, hvor intet er som vi kender det. Horisontlinjer snor sig tværs over lærredet og huse er rykket op ved rode i scenarier, der bedst beskrives som post-katastrofale.

Udstillingen præsenterer værker der kredser om vores nu - en virkelighed præget af klimaforandringer, politisk uro og følelsen af afmagt.

Eske Kath blev uddannet fra kunstakademiet i København i 2003. Siden har han udstillet i Danmark og USA, hvor han i en periode levede og arbejdede i New York. Hans værker finder man blandt andet i samlingerne på ARoS, HEART Museum og ARKEN, Sammlung Essl, Museum of Contemporary Art, Wien
Udstilling | Arkitektur

Arne Jacobsens sommerhus

Torsdag den 7. februar 2019 til søndag den 31. januar 2021, kl. 10-17. / Trapholt

Torsdag den 7. februar 2019 til søndag den 31. januar 2021, kl. 10-17.
Pris: (Entré: 110 kr)
Sted:
En topattraktion for det design- og arkitektur-interesserede publikum.
De fleste kender Arne Jacobsens verdenskendte stole: Syveren, Myren, Svanen og Ægget. Men den danske arkitekt og formgiver har også skabt et sommerhus, som de færreste kender. Huset hedder Kubeflex, da det består af kubeformede moduler, der kan sættes fleksibelt sammen på utallige måder og skifte størrelse efter behov.
Arne Jacobsen tegnede Kubeflex i 1969-70, året før han døde i 1971, men det blev aldrig sat i produktion. Indtil 2002 har familien Jacobsen selv brugt huset som sommerbolig, og siden 2005 har det hørt til på Trapholt. Huset er det eneste af sin art og er indrettet med Arne Jacobsen design.

Jacobsen-familiens sommerhus
Sommerhuset har i mange år stået ved en sydsjællandsk strand, hvor det har fungeret som sommerhus for familien Jacobsen. Kun de mest entusiastiske arkitekter har kendt til dets eksistens, og en del fagligt interesserede har gennem årene kontaktet familien for at bese dette radikale bud på en moderne boform.
Det er derfor en stor glæde for Trapholt såvel som Arne Jacobsens familie, at huset nu bliver offentligt tilgængeligt på museets grund. Her er det placeret med en smuk udsigt over Kolding Fjord.

Totaloplevelse
Med Arne Jacobsens sommerhus har Trapholt fået en enestående mulighed for at vise Arne Jacobsen design i et hus tegnet af mesteren selv. Der er interiør med spise- og opholdstue og eksempler på Arne Jacobsens øvrige design, bl.a. armaturlinjen Vola og serveringsserien Cylinda Line. Der venter publikum en unik totaloplevelse af den internationalt anerkendte arkitekt, der smukt supplerer museets store møbelsamling af danske arkitekter og designere.

Introduktioner i Arne Jacobsens Kubeflex sommerhus
Hverdage kl. 13.00 & 15.00
Weekender og helligdage 11.00, 13.00 & 15.00
Introduktionerne er gratis når entreen er betalt. Man kan ikke booke plads til introduktionerne, men blot møde op på "mødestedet" på dagen. Få mødestedet anvist af vores guider ved ankomst til museet
Udstilling | Installation

Din Udstilling

Torsdag den 7. februar 2019 til søndag den 31. januar 2021, kl. 10-17. / Trapholt

Torsdag den 7. februar 2019 til søndag den 31. januar 2021, kl. 10-17.
Pris: (Entré: 110 kr)
Sted:
VELKOMMEN TIL DIN UDSTILLING PÅ TRAPHOLT

I DIN udstilling inviterer Trapholt gæsterne til at kuratere - det vil sige at sammensætte sin egen udstilling med værker fra Trapholts samling.
Traditionelt er kunstmuseets udstillinger kurateret af museets faglige personale med udgangspunkt i kunsthistoriske temaer.

I DIN udstilling er det gæsterne selv, der bestemmer om hvad deres udstilling skal handle om, det kan for eksempel være en bestemt farve, et motiv, en periode, en kunstner - eller noget helt andet. Målet med DIN udstilling er at åbne for nye og individuelle oplevelser af kunsten. Fire gange om året udvælger

Trapholt den bedste udstilling blandt alle gæsters udstillingsforslag. Den valgte udstilling vil blive realiseret på Trapholt med ægte genstande
Børn | Billedkunst

Sense Me

Torsdag den 12. september 2019 til mandag den 1. juni 2020, Tir+tor-søn kl. 10-17 & Ons kl. 10-21. / Trapholt

Torsdag den 12. september 2019 til mandag den 1. juni 2020, Tir+tor-søn kl. 10-17 & Ons kl. 10-21.
Hjemmeside: https://trapholt.dk/
Sted:
Trapholts særudstillingen SENSE ME udfordrer dig med en masse sanseindtryk. Udstillingen giver dig mulighed for at udforske dine sansers betydning for måden du oplever dig selv og andre på. Har du nogensinde smagt en farve eller ligget på en talende tunge?

I den store SENSE ME udstilling sætter Olafur Eliasson, Wassily Kandinsky Georgia OKeeffe mfl. fokus på hvordan dufte, farver, lyde og former påvirker os
Diverse | Marked/byfest

Trapholt Julemarked

Lørdag den 30. november 2019, kl. 10. / Trapholt

Lørdag den 30. november 2019, kl. 10.
Pris: (Fri entré)
Sted:
Trapholts julemarked er noget ganske særligt. Den første weekend i december åbner museet op med af nogle af Danmarks dygtigste kunsthåndværkere og designere.

Traditionen tro er der en hyggelig workshop for børn og voksne samt mange andre tilbud sikrer den rette julestemning for hele familien.

Ønsker du at ansøge om stand til årets julmarked, slår vi ansøgningsskema op først i september her på siden
Musik | Andet/Ukendt

MGK Koncert

Onsdag den 11. december 2019, kl. 19. / Trapholt

Onsdag den 11. december 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: Følger)
Sted:
Soiré med Musikskolens MGK-elever. Koncerten er gratis, når der er betalt almindelig entré til museet.