Dato

Genrer

Kommuner

Vælg en eller flere genrer
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
17/9 2013
Varde Bibliotek
Rådhusstræde 2
6800 Varde
Tlf: 75 22 10 88 Fax: 75 22 19 97

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.6196, Lon 8.47995
Åbent: Se hjemmesiden


Viser 1-20 ud af 65 events 21. jan. 2020

Diverse | Foredrag

Fremad - det er dit valg

Tirsdag den 21. januar 2020, kl. 13. / Varde Bibliotek

Tirsdag den 21. januar 2020, kl. 13.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Med afsæt i en cykelulykke, der nær havde kostet ham livet, formidler Mads Herschend en række vigtige budskaber om indstillingen til forandringer i ens liv, og hvordan man kan vælge at overkomme dem. Med udgangspunkt i erfaringer og konkrete værktøjer viser Mads Herschend, hvordan den enkelte ved at udfordre sin egen komfortzone kan udvikle sig og nå sine mål om eksempelvis at rykke sig i et bestemt fag.

Vigtige indsigter om at sætte sig mål, have fokus og vise viljestyrke er take aways fra dette foredrag til elever og unge
Diverse | Foredrag

Lægdsruller 1788-1931

Tirsdag den 21. januar 2020, kl. 19. / Varde Bibliotek

Tirsdag den 21. januar 2020, kl. 19.
Pris: (Entré: 55 kr) Køb/bestil billet
Sted:
De fleste af vores mandlige forfædre har været værnepligtige, og vi kan derfor finde dem i lægdsrullerne. Men lægdsrullerne er for mange en vanskelig kildegruppe at udnytte, da logikken bag dem ikke altid er indlysende.

Foredraget er en overordnet gennemgang af baggrunden for lægdsrullernes indførelse og deres udformning gennem
perioden. Der vil være særligt fokus på overgangsperioden fra det gamle lægdsrullesystem til det nye 1849-1870.

Ved Cand. Mag. Torben Albrecht Kristensen
Diverse | Andet

Stemmer på tour: Lotte Andersen

Tirsdag den 28. januar 2020, kl. 19. / Varde Bibliotek

Tirsdag den 28. januar 2020, kl. 19.
Pris: (Entré: 55 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Skal bogen indlæses dramatisk eller neutralt? Hvordan portrætterer man en bogs karakterer alene med sin stemme? Kom med på en guidet tour bag mikrofonen, og hør om processen og overvejelserne bag en lydbogsindlæsning, når skuespiller Lotte Andersen fortæller om livet i lydstudiet. Hun har bl.a. indlæst "Udvalgte eventyr" af H.C. Andersen, hvis forfatterskab hun har en særlig svaghed for.

Arrangementet vil desuden byde på højtlæsning af udvalgte værker og en diskussion med publikum om den gode lydbogsindlæsning
Diverse | Andet

Stærke kvinder - til debat

Onsdag den 29. januar 2020, kl. 19. / Nørre Nebel Bibliotek og Kulturhus

Onsdag den 29. januar 2020, kl. 19.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Arrangør: Varde Bibliotek.
Kom til debataften på Nørre Nebel Bibliotek, hvor kvinden er i fokus, lige fra de nordiske gudinder til #MeToo-bevægelsen. Anne Voel vil sammen med Louise Tranborg fortælle om fascinationen af de stærke kvinder både i litteraturen og op igennem historien.

Der vil blive lagt op til debat. Hvem er disse stærke kvinder? Hvad kendetegner dem? Og hvordan skiller de sig ud i de forskellige tidsperioder? Kom og bliv klogere - eller kom med dit eget bud på, hvad der definerer en stærk kvinde
Børn | Blandet/Ukendt

Børnenes Udstilling 2020

Torsdag den 30. januar 2020, kl. 17. / Varde Bibliotek

Torsdag den 30. januar 2020, kl. 17.
Pris: (Fri entré)
Sted:
Alle er velkomne, og der er fri entré, når vi slår dørene op til ferniseringen på Børnenes Udstilling 2020. Der vil være åbningstale ved formanden for udvalget for Kultur og Fritid, Mads Sørensen, musik ved "De 5 klarinetter" samt godter til ganen.

BU20 giver børnene et demokratisk rum for undren, fantasi og debat og viser, hvad der optager vores yngste og unge borgere.

Temaet i år er "Mikro makro". Udstillingen kan ses på Museum Frello og Varde Bibliotek i hele perioden fra 31/1-8/3.

Vi ses!
Diverse | Andet

BogBar

Fredag den 31. januar 2020, kl. 17. / Varde Bibliotek

Fredag den 31. januar 2020, kl. 17.
Pris: (Entré: 40 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Varde Bibliotek serverer en buffet af spændende læseoplevelser og et let måltid i forårets bogbarer. Bibliotekets personale præsenterer de bedste udgivelser inden for deres område og tipper dig om litteraturoplevelser, du ikke må gå glip af. Alle bogbarer er henvendt til voksne.

Denne gang:
Læs nu, bedste! Inspiration til højtlæsningsbøger
ved Hanne og Christina

Inkl. et let måltid
Børn | Workshop

Smykkeworkshop: MIG & DIG

Lørdag den 1. februar 2020, kl. 10. / Varde Bibliotek

Lørdag den 1. februar 2020, kl. 10.
Pris: (Entré: 25 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Mathilde og Cecilie er pigerne bag Instagram-profilen MIG & DIG, hvor de viser og sælger deres egne smykker. Pigerne går i 6. klasse i Varde og elsker at være kreative. Du kan møde MIG & DIG til smykkeworkshop på biblioteket. Her viser de, hvordan du vælger de helt rigtige perler og farver til dine smykker. Du kan lave to armbånd og en nøglering til workshoppen.

Workshoppen er for børn i alderen 6-10 år. Du må gerne tage en voksen med, men det er ikke et krav.

Kun børn skal have billet
Diverse | Foredrag

Dit digitale bibliotek

Mandag den 3. februar 2020, kl. 16. / Varde Bibliotek

Mandag den 3. februar 2020, kl. 16.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Har du hørt om eller er nysgerrig på, hvad eReolen, Filmstriben, Medici.tv, RBdigital og andre af bibliotekets digitale tilbud handler om, så kom med på denne intro. Her får du mere at vide om, hvordan du kan læse e-bøger, høre lydbøger, se film, blive undervist via online kurser, finde artikler, se og høre koncerter og meget andet. Du vil blive introduceret til de mange digitale muligheder, biblioteket tilbyder, og får samtidig vist, hvordan løsningerne virker.

Medbring gerne din bærbare pc, tablet eller smartphone.

Tilmelding nødvendig
Diverse | Foredrag

Einsteins relativitetsteori (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tirsdag den 4. februar 2020, kl. 19-21. / Varde Bibliotek

Tirsdag den 4. februar 2020, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Sted:
Einstein lagde med sin relativitetsteori fundamentet for meget af den moderne fysik. Hør om at tid, længde og samtidighed ikke er absolutte begreber og om de tilsyneladende paradokser som relativitetsteorien behandler - fx det såkaldte tvillingeparadoks. Professor i relativistisk fysik Ulrik Uggerhøj, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet

Einstein publicerede den 30. juni 1905 sin 'specielle relativitetsteori' og præsenterede dermed en teori der siden er blevet undersøgt i stor detalje - såvel teoretisk som gennem eksperimenter. På trods af mange fysikeres omhu med at teste teorien, er det endnu ikke lykkedes at finde fejl eller mangler i den.

I foredraget vil du, ved hjælp af simple animationer, få indsigt i nogle af den specielle relativitetsteoris mest overraskende konklusioner: at tid, længde og samtidighed ikke er absolutte begreber, men afhænger af bevægelsen af den person der beskriver de fysiske størrelser. Du får også forklaret Einsteins berømte ligning, E = mc2.

Du vil også få præsenteret en række af teoriens tilsyneladende paradokser - som fx det såkaldte tvillingeparadoks og stangspringerparadokset - sammen med deres løsninger. Tvillingeparadokset betyder fx at den danske astronaut Andreas Mogensen nu har forlænget sit liv med et kvart millisekund. Sådanne "paradokser" er dermed eksempler på udfordringer til teorien der har vist sig at have den modsatte effekt som en klar understøtning af den.

Du vil blive introduceret til hvordan det såkaldte ækvivalensprincip kan føre os til indsigt i Einsteins 'generelle relativitetsteori' der viser os at lysets bane gennem rummet er krum og at tyngdekraften påvirker lysets farve.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Diverse | Foredrag

Hverdagen er da analog

Onsdag den 5. februar 2020, kl. 19. / Varde Bibliotek

Onsdag den 5. februar 2020, kl. 19.
Pris: (Entré: 55 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Digitaliseringen har skyllet ind over os det sidste årti, men giver det overhovedet mening at digitalisere alting? Vær med, når adfærdspsykolog og debattør Anders Colding-Jørgensen udfordrer vores digitale synspunkter på verden og stiller spørgsmål som: Er det analoge valg ikke lige så godt? Er digitale mellemled mere besvær end hjælp? Og er det digitale altid en opgradering?

Han har sammen med Anders Kjærulff og Jesper Balslev stiftet tænketanken Analogiseringsstyrelsen
Diverse | Andet

Fries Before Guys

Onsdag den 5. februar 2020, kl. 19. / Sct. Jacobi Skole

Onsdag den 5. februar 2020, kl. 19.
Pris: (Entré: 95 kr, Ungebillet. 2 for 95 kr 47,50) Køb/bestil billet
Arrangør: Varde Bibliotek.
Forliste forhold, brudte venskaber, droppede uddannelser, fuckboys, drukture. Nanna og Josephine er kvinderne bag Fries Before Guys. Podcasten er i dag en af Danmarks mest populære med over 3 millioner downloads. Duoens mission er at skabe fællesskab om de vigtige samtaler. Sundhedsstyrelsen slår fast, at den mentale sundhed blandt danske kvinder mellem 16 og 24 år er kritisk. Mød parret, der har meget på hjerte. Tonen er ærlig - uden omsvøb.

Samarbejde med AOF, FOF, LOF og Varde Bibliotek.

Unge under 25 år kan deltage med 2 for samme pris (husk sundhedskort).
OBS! Husk at købe ungebilletter til begge deltagere
Børn | Workshop

Ferieværksted i vinterferien

Mandag den 10. februar 2020, kl. 11. / Ølgod Bibliotek

Mandag den 10. februar 2020, kl. 11.
Arrangør: Varde Bibliotek.
Når det er koldt udenfor, er det rart at kunne hygge sig inde i varmen. Det kan vi, når der dekoreres glas til fyrfadslys i alverdens farver. Fastelavn står snart for døren, og i ferieværkstedet får du mulighed for at lave pynt til denne festlige begivenhed! Her laver vi masker, kroner og en masse sjovt fastelavnspynt, som du kan pynte dig selv eller dit værelse med.

Ferieværkstedet er for alle børn mellem 6-14 år. Yngre børn er også velkomne ifølge med en voksen. Ingen tilmelding
Børn | Andet/Ukendt

Familiekoncert: Rejs ud i verden med SKRALLEBANG

Tirsdag den 11. februar 2020, kl. 10. / Varde Bibliotek

Tirsdag den 11. februar 2020, kl. 10.
Pris: (Entré: 25 kr) Køb/bestil billet
Sted:
SKRALLEBANG spiller aktive koncerter for børn og deres voksne, så find din kikkert og dykkermasken frem og tag med SKRALLEBANG ud i verden! Med alverdens transportmidler drager vi afsted. Vi skal rejse med tog, på cykel, med raket, sejle med det gode skib Mary og flyve. Vi skal en tur i junglen, hvor vi måske støder på Tarzan, vi skal ud i skoven, vi skal ned på havets bund - og en gang imellem ender vi måske i Djurs Sommerland?!

Både børn og voksne skal have billet. For de 3-7 årige og deres voksne
Børn | Workshop

Ferieværksted i vinterferien

Tirsdag den 11. februar 2020, kl. 11. / Varde Bibliotek

Tirsdag den 11. februar 2020, kl. 11.
Sted:
Når det er koldt udenfor, er det rart at kunne hygge sig inde i varmen. Det kan vi, når der dekoreres glas til fyrfadslys i alverdens farver. Fastelavn står snart for døren, og i ferieværkstedet får du mulighed for at lave pynt til denne festlige begivenhed! Her laver vi masker, kroner og en masse sjovt fastelavnspynt, som du kan pynte dig selv eller dit værelse med.

Ferieværkstedet er for alle børn mellem 6-14 år. Yngre børn er også velkomne ifølge med en voksen. Ingen tilmelding
Børn | Workshop

Ferieværksted i vinterferien

Onsdag den 12. februar 2020, kl. 11. / Varde Bibliotek

Onsdag den 12. februar 2020, kl. 11.
Sted:
Når det er koldt udenfor, er det rart at kunne hygge sig inde i varmen. Det kan vi, når der dekoreres glas til fyrfadslys i alverdens farver. Fastelavn står snart for døren, og i ferieværkstedet får du mulighed for at lave pynt til denne festlige begivenhed! Her laver vi masker, kroner og en masse sjovt fastelavnspynt, som du kan pynte dig selv eller dit værelse med.

Ferieværkstedet er for alle børn mellem 6-14 år. Yngre børn er også velkomne ifølge med en voksen. Ingen tilmelding
Børn | Workshop

Ferieværksted i vinterferien

Torsdag den 13. februar 2020, kl. 11. / Varde Bibliotek

Torsdag den 13. februar 2020, kl. 11.
Sted:
Når det er koldt udenfor, er det rart at kunne hygge sig inde i varmen. Det kan vi, når der dekoreres glas til fyrfadslys i alverdens farver. Fastelavn står snart for døren, og i ferieværkstedet får du mulighed for at lave pynt til denne festlige begivenhed! Her laver vi masker, kroner og en masse sjovt fastelavnspynt, som du kan pynte dig selv eller dit værelse med.

Ferieværkstedet er for alle børn mellem 6-14 år. Yngre børn er også velkomne ifølge med en voksen. Ingen tilmelding
Børn | Workshop

Ferieværksted i vinterferien

Fredag den 14. februar 2020, kl. 11. / Varde Bibliotek

Fredag den 14. februar 2020, kl. 11.
Sted:
Når det er koldt udenfor, er det rart at kunne hygge sig inde i varmen. Det kan vi, når der dekoreres glas til fyrfadslys i alverdens farver. Fastelavn står snart for døren, og i ferieværkstedet får du mulighed for at lave pynt til denne festlige begivenhed! Her laver vi masker, kroner og en masse sjovt fastelavnspynt, som du kan pynte dig selv eller dit værelse med.

Ferieværkstedet er for alle børn mellem 6-14 år. Yngre børn er også velkomne ifølge med en voksen. Ingen tilmelding
Børn | Workshop

Fugl, fisk - eller midt imellem?

Lørdag den 15. februar 2020, kl. 10-14. / Varde Bibliotek

Lørdag den 15. februar 2020, kl. 10-14.
Pris: (Entré: 35 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Mie Møller Bie elsker perler og mønstre! Er du også vild med perleplader, så meld dig til Mies workshop i vinterferien. Her kan du lave en farverig figur til at tage med hjem og deltage i en flot fællesudsmykning i børnebiblioteket. Temaet er "Fugl, fisk - eller midt imellem". Her er plads til fantasi, og Mie hjælper gerne med at omsætte din idé! Måske vil du lave et dyr, der svæver i luften eller bor under jorden? Det tager tid at lave perler, så glæd dig til pizza og sodavand i pausen.

For de 3-12 årige. Børn fra 3-6 år kun ifølge med voksen
Diverse | Andet

Morgensang i Kulturhuset i Ølgod

Mandag den 17. februar 2020, kl. 08.45-09.45. / Ølgod Bibliotek

Mandag den 17. februar 2020, kl. 08.45-09.45.
Pris: (Entré: 25 kr) Køb/bestil billet
Arrangør: Varde Bibliotek.
Kom i godt humør, og få stemmebåndene rørt. Vi synger højskolesange og salmer - også sange efter deltagernes ønsker.

Vi varmer op med en kop kaffe.

Ved pianist og korleder Bente Roager Knudsen
Diverse | Foredrag

Kvantecomputeren (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tirsdag den 18. februar 2020, kl. 19-21. / Varde Bibliotek

Tirsdag den 18. februar 2020, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Sted:
Få en intro til kvantefysikkens verden, og hør om den nye "kvanterevolution" som udvikler teknologier der bygger på de mest paradoksale kvantefænomener. Hør om hvordan kvantecomputere virker og hvad de kan bruges til. Professor i kvantefysik Klaus Mølmer, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet

Atomernes og molekylernes mikroskopiske verden er beskrevet af kvantefysikken. Den kvanteverden som kvantefysikken beskriver, er meget forskellig fra fænomener i vores dagligdag: fx er atomare partikler tilsyneladende flere steder på én gang, og målinger på dem giver altid tilfældige resultater.

Kvantefysikken revolutionerede fysikken i begyndelsen af det 20. århundrede og rystede mange fysikere i deres verdensbillede, men dens forudsigelser er afprøvet med stor præcision i alle områder af fysikkens og kemiens verden.

I foredraget vil du få en introduktion til kvantefysikken og herefter vil du høre om en ny "kvanterevolution" som åbner perspektiver for teknologier som virker netop i kraft af atomers og molekylers kvantefysiske opførsel.
Der foregår især en intens forskning i kvantecomputere som bruger atomare kvantetilstande til at regne på mange tal på samme tid.
En ny teknologisk milepæl blev nået i efteråret 2019 hvor Googles kvantecomputer Sycamore udførte en særlig beregning som den kun brugte 200 sekunder på at udføre. Hvis den samme beregning skulle udføres på verdens største supercomputer, skulle den bruge 10.000 år på det!

I foredraget vil du høre hvordan kvantecomputere virker og hvad de kan bruges til.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.